Коледа 2019/2020

• 139 419
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 800
  • München, Deutschland
Само дето е смляно с люспите като това лешниковото на Лидъл.
Визираш бадемовото на Кауфланд или бадемовото на Лидл, че са смлени с люспите, че не те разбрах? 😃

# 1 801
  • София
Това, което си показала на Кауфланд на снимката. Другото на Лидъл си е ОК.

# 1 802
Момичета, оглеждайте се тези дни в Л. за бадемовото брашно , писах и в темата за Л. , но да кажа и тук. Явно са пуснали пак в малки количества. Днес към 12 ч. в София/Овча купел , имаше 7-8 пак. на обичайното му място , а не при коледните
Скрит текст:

# 1 803
  • София
Ами, то само аз взех 3 бр. . Wink

# 1 804
  • Шумен
Здравейте момичета, днес ми донесоха буркан със свинска мас. Замислих се за Коледните сладки, четох и избраните от мен рецепти, но  никъде не видях това да е алтернатива на маслото. Предполагам че може да се направят и с мас част от рецептите (например рохличките или линцерите). Но не знам това дали няма да промени тяхната трайност. Със сигурност ще печем с децата и обикновени курабийки (без тях не може) та за тях ще си оставя мас.

# 1 805
Днес бях в Хоум макс. Зареждат с Коледните украси,елхи и т.н.

# 1 806
  • Русе
Скрит текст:
Здравейте момичета, днес ми донесоха буркан със свинска мас. Замислих се за Коледните сладки, четох и избраните от мен рецепти, но  никъде не видях това да е алтернатива на маслото. Предполагам че може да се направят и с мас част от рецептите (например рохличките или линцерите). Но не знам това дали няма да промени тяхната трайност. Със сигурност ще печем с децата и обикновени курабийки (без тях не може) та за тях ще си оставя мас.

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/08/blog-post_29.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_3731.html

# 1 807
  • München, Deutschland
Десито, можеш да замениш маслото със свинска мас, но идва една идея по-тежко. Ако е хубава свинската мас и не са хранили прасето с антибиотици, можеш да смесваш 60/40 или 50/50, може и 30% свинска мас (масови %, защото обикновено маслото на грамаж го мерят в рецептите), докато откриеш дали ви допада вкусът и ако да - с колко свинска мас.

Бих те посъветвала така - всички рецвпти, които са правели и нашите баби, стават и със свинска мас, ето примерно рецептите на Пейч над мен. За по-чуждестранните рецепти ще дойде малко тежко със свинска мас.

Имай предвид и че със свинската мас стават по-твърди / хрупкави / пръхкави печивата, та ако искаш да са по-меки, пропусни я за въпросната рецепта.

И послесно, тествай някоя позната за вас рецепта с 50/50 масло и свинск амас и виж получава ли се, как да промениш печенето и т.н., ако ви допадне, ще си доупотребиш маста. Ако ли не, ще хапвате пръжки Grin.

# 1 808
  • София

Аз лично не бих заменила маслото в линцерите и рохлите. Има други прекрасни рецепти със свинска мас - локумките на Джема, например, правя и едни соленки от тефтера на мама.

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 22:53 от catty m

# 1 809
  • Шумен
chrissy, благодаря за съветите. Накара ме да се замисля над кое мога да експериментирам и над кое не. Маслените сладки ще са с масло.

Ще си спазвам рецептите, като пълен лаик в сладкарството Simple Smile

# 1 810
  • Русе
Скрит текст:

https://ipeychev9.blogspot.com/2017/05/blog-post.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/08/blog-post_16.html

# 1 811
  • София
Здравейте момичета, днес ми донесоха буркан със свинска мас. Замислих се за Коледните сладки, четох и избраните от мен рецепти, но  никъде не видях това да е алтернатива на маслото. Предполагам че може да се направят и с мас част от рецептите (например рохличките или линцерите). .................
Това което си изброила с мас не става и точка! Но , ако искаш да ги развалиш - пробвай, това е твоето желание, но пък Пейч  ти е пуснал рецепти които се работят точно  с мас. Но не бих развалила нито една маслена бисквита с мас, но това е моето лично мнение и не си длъжна да се съобразяваш, а защо не бих я ползвала, защото , първо има тежък дъх, аромат,  независимо какво ще и добавиш, и второ, при толкова хубаво масло, защо трябва да ги развалям с мас...При 70 бр, видове бисквити , които съм пуснала, как пък няма нито една рецепта с мас....

# 1 812
Само в линцерите слагам 100 г мас и 150 краве масло - винаги са ставали перфектни.

# 1 813
  • София
Сега е времето за правене на Английски коледен пудинг (варения). Така че, който мисли да го прави, да знае.

# 1 814
Отново ще се пробвам на перфектните шотландски бисквити. Мисля, че по вкусна бисквита не съм поравила досега. Но ми се разливат. Нямат този стегнат вид, точиците отгоре се сливат, и не са така дебели като тези от снимката на Марчева. Та.... моля за малко по подробно разясняване на техниката при приготвянето им. Фурната ми има топъл въздух, дали не е добре да го позлвам, за да намаля времето за изпичане и евентуално да предотвратя разливането... Марчева, много моля, помагай. Мечтая да ги направя като тези от твоята снимка.

Общи условия

Активация на акаунт