Коледа 2019/2020

• 139 394
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 815
Здравейте, може ли линк към рецептата на перфектните шотландски бисквити?
Благодаря предварително Simple Smile

# 1 816
  • София
Заповядай, http://alia.tropot.net/2010/12/08/съвършените-шотландски-маслени-слад/

# 1 817
  • Deutschland/HE
G.D. и на мен не ми се получават точно такива, тази година съм решила да ги направя, да ги наредя в кутия и да ги сложа във фризера за 15-20минути, после бързо редя в тавата и пека.

# 1 818
Аз си мисля да хвана по студен ден, да наредя тавите на терасата да стегнат хубаво и тогава да пека. Но и да ги разточа на дебело, и да направя по големи дупки. Нещо такова.  Щото искам да работя с поне две теста, демек да направя две дози. Едната в хладилника, другата точа бързо и вадя на студено. Дали така ще станат...  А са тоооолкова вкусни.....няма по добра бисквита за мен.

# 1 819
  • Deutschland/HE
Ако е под нулата сигурно и така става Simple Smile

# 1 820
  • München, Deutschland
Аа, и на 5-6° става, въпреки, че е много влажно при мен. И аз така изнасям тестата отвън, докато не оформям и също и след като оформя и преди да пека.

# 1 821
  • Русе
Аз използвам хладилника за тази цел. Предната година с всички сладки, които пекох процедирах така - оформям в двете тави на фурната и върху хартия на дъски и други равни подложки, и държа в хладилника. Пека едната тава, вадя от хладилника, плъзгам хартията с оформените студени сладки и директно във фурната и така докато оформя и изпека всичко.

# 1 822
С какво бих могла да заменя царевичното нишесте при шотландските бисквити?Тук просто няма такова.

# 1 823
  • София
С пшеничено.

# 1 824
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
С какво бих могла да заменя царевичното нишесте при шотландските бисквити?Тук просто няма такова.

къде е това "тук"? Simple Smile
питам, защото в магазина под нас на нишестето пише "пудинг" Wink
не е на тази марка, но пак така пише "пудинг", а в съдържанието: царевично нишесте. Simple Smile

# 1 825
Аз всъщност ги правих тези бисквити, преди няколко седмици, но не се сетих, че става въпрос за тях. Не можах да ги оформя на правоъгълници и затова ги направих на топчета Grinning станаха много вкусни пак и всички ги харесаха. Определеност са супер.

# 1 826
А може би фино пресятото царевично брашно също ще свърши работа. Аз специално Алфахорес ги правя с царевично брашно, не с нишесте. И стават чудни.

# 1 827
  • In transit
А може би фино пресятото царевично брашно също ще свърши работа. Аз специално Алфахорес ги правя с царевично брашно, не с нишесте. И стават чудни.
Нишестето е по-леко от брашното и помага да се подобри текстурата на самите бисквити. Царевичното нишесте може да се замени с картофено или пшенично нишесте. А Добри е права, дори един обикновен пудинг ще свърши работа. Само съобразете аромата.

# 1 828
  • София
Само че, сгъстяващите свойства на картофеното са по-силни и ще е необходимо двойно по-малко количество.

# 1 829
  • София
Отново ще се пробвам на перфектните шотландски бисквити. Мисля, че по вкусна бисквита не съм поравила досега. Но ми се разливат. Нямат този стегнат вид, точиците отгоре се сливат, и не са така дебели като тези от снимката на Марчева. Та.... моля за малко по подробно разясняване на техниката при приготвянето им. Фурната ми има топъл въздух, дали не е добре да го позлвам, за да намаля времето за изпичане и евентуално да предотвратя разливането... Марчева, много моля, помагай. Мечтая да ги направя като тези от твоята снимка.
Ха, що така да не може, те са едни от най-лесните бисквити. Писала съм в рецептата, че количествата трябва да са точни, затова ги измервам с кантарче, тестото е елементарно, но се оставя в хладилник,  за  добре да е охладено, може и от предната вечер да го оставиш. Разточваш в/у малко брашно, около 4 - 5 мм, най-добре е 5 мм , трябва да са дебелички  и  с метална правоъгълна форма ги изрязвам.   Времето вече е студено и може да се оставят, примерно, на терасата да стегнат, много бързо става. Надупчваш ги с клечка за зъби, това е достатъчно. Пече се в затоплена фурна, сега не ти зная фурната, но добре я затопли на 180 градуса , пъхни ги и  веднага намали на 170 градуса. . Нека веднага да ги дръпне горещината на фурната,  за да не се разливат. Пека винаги с вентилатор, така съм свикнала, но това не е толкова от значение. 
Например имам една много добра бисквитка, за мен тя е една от най-добрите, ще я покажа, миналата година, много добре си спомням, че точно печенето ми я провали, изхвърлих ги, защото точно така се разляха, нищо не стана, нямах време да повтарям,  но тази година много ще внимавам с тях. Какво направих с градусите на фурната, но ги сложих на 160 градуса и резултата беше отчайващ , разлята безформена отвратително грозна бисквита, бях много ядосана, но си е в мен грешката,  вероятно бях много уморена ,но  тази година ще внимавам,  но тя си е и по-трудна бисквитка - ето я - https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_419.html

Общи условия

Активация на акаунт