Каква марка хладилник да избера

• 70 064
  • 734
  •   1
Отговори
# 105
Препоръчвала съм го тогава - преди година и според конкретния случай. Този, който гледате в момента, има по-добро разпределение, има и фреш зона, разположена на точното място. Техническите характеристиките можете и сама да си сравните. Само, че за 100 лв. разлика между този Самсунг и ЛГ-то., аз винаги ще избера ЛГ. Самсунгът има 2 години гаранция, а ЛГ с 5 години и с по-добър компресор. Каза Ви го и друг потребител. Успех!

# 106
Мандаринка, на моя екран цената е 929лв.
Не е въпросът дали мога да дам 930лв. за хладилник, а с какво този от 930лв. е толкова по-добър от онзи за 650-700лв., освен това, че някой има този за 900 и е доволен от него.
Има ли доволни от тези, които са за 600-700лв?

# 107
А за този модел на Самсунг никой ли няма мнение?
http://techno-shop.bg/product/16688/hladilnik-samsung-rs68n8220b1-ef.html

# 108
Лайка, предлагаме ти хладилник, който ще изкара много по-дълго от останалите и ще охлажда и държи храната свежа много по-добре от другите. Това беше от мен, а ти си купи каквото искаш. Нас това не ни засяга и извинявай, че си отделихме от времето.

Аз такъв тип хладилници не използвам, но през последните няколко месеца в разни форуми за техника, срещнах няколко много лоши отзиви за нови и вече неработещи Самсунги, което ме навява на мисълта да не са си снижили качеството....  Хубаво ще е да разпитате и в по-специализирани форуми, преди да дадете тази сума.

# 109
А, мисля, че съветът ти беше по даден по твое желание, па макар и в случая не особено полезен.
Попитах като човек, обясних какво търся, даваш ми съвет, който не отговаря на нито едно от изискванията ми и ме караш да се чувствам едва ли не виновна, че си си отделила от времето, за да дадеш мнение, което в случая е безполезно.
Брех!
Ето това LG влиза в бюджета
https://topmarket.bg/hladilnik-frizer-lg-gbb329dsjz

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 10:54 от Лайка

# 110
https://techmart.bg/%D0%A5%D0%BB%D0%B0%D0%B4%D0%B8%D0%BB%D0%BD%D … 0LG%20GBP-31SWLZN

Лайка, това е хладилникът, който исках да пусна (вместо грешния линк от технополис). Превъзхожда с малко като обем на хладилната част Либхера, който мъжа ти си е харесал. И Либхер-ът не е ТОТАЛ но-фрост, т.е. и в хладилната, и във фризерната част.

Българските Либхер, които ще ги познаеш по това, че са в ниския ценови клас - ами има оплаквания от тях, в сравнение с немски Либхер,  Бош, ЛГ и т.н. Аз няма как да съм имала всички възможни марки, за да ги сравня.
Моето сравнение от опит е следното - ЛГ-то с тотал но-фрост издържа 22 години, Електролукс-ът (при това не е но-фрост) - не повече от 10. Не помня колко струваше Електролуксът, но вероятно не е бил повече от (сегашна) цена 700-800 лв., с долен фризер с 2 чекмеджета. Виж ЛГ-то помня (по обясними причини), че в далечната 1998 г. струваше към 900 лв. Но честно си ги отработи тези пари.
Аз предпочитам тотал но фрост, но в темата има потребители, които не го харесват, не им е удобно. Въпрос на лични предпочитания е, домакински навици и предпочитания.

# 111
скоро си взехме хладилник
през определен момент от време се чува някакво притропване, все едно нещо включва или изключва
това нормално ли е Rolling Eyes
иначе е тих и безшумен

# 112

Точно за този нямам мнение, но преди 6 месеца взехме друг модел на Самсунг с две врати.
Доволни сме! С ледогенератор, диспенсър за вода и една малка вратичка, която се отваря вместо да се отвори цялата врата на хладилната част, май я водят нещо като мини бар.
Ако има нещо конкретно, което Ви интересува, питайте, ще се опитам да бъда максимално полезна.

# 113
Много ти благодаря мандаринка Flowers Bouquet
Даже тук е още по-евтин
http://techno-shop.bg/product/18769/hladilnik-lg-gbp31swlzn.html
Видях, че LG имат кампания с удължена гаранция и този модел влиза в тази кампания. Звънях им да питам.
Довечера ще отидем на място в магазина и ще ги погледна как им е разпределението и май според него ще вземем решение.
Това LG е и с добър обем на фризера.
Той затова иска Либхера, защото не бил тотал ноу фрост.
Храната била изсъхвала, ако и хладилната част била ноу фрост.
Не знам откъде ги знае тия неща като от 12г. живее с мен и все Аристона е ползвал Joy

Последна редакция: вт, 21 юли 2020, 12:47 от Лайка

# 114

Той затова иска Либхера, защото не бил тотал ноу фрост.
Храната била изсъхвала, ако и хладилната част била ноу фрост.
Не знам откъде ги знае тия неща като от 12г. живее с мен и все Аристона е ползвал Joy

Лайка, провери си любимия - някъде другаде е ял сухи мезета, а ти все сУрАви си му давала.

# 115
Хахаха, сигурно е така, че сега една чанта с мезета изхвърли.
Сравних моделите на самсунг и lg в сайта на техмарт. Разликата в цената е 200лв.
Предимствата са в обема на lg и 5г. гаранция и това, че никой засега не се включи да похвали самсунга си, а все lg-тата си хвалите.
Ще ги видя наживо и ще преценя.

# 116
  • София
Не се включвам заради последната дискусия, а за да потвърдя, че LG е добър избор.
Моят хладилник е купуван преди 19 години. За това време е изключвам веднъж при пренасянето в ново жилище. От 8 години вече е прибран в шкаф, което по никакъв начин не му пречи.
Чекмеджетата за плодове и зеленчуци са точно над фризерната част. Никога не съм имала проблеми.
Единствената ми забележка е, че фреш зоната е малка.

# 117
На живо е задължително, щом е за собствено ползване.
Виж и още 1-2-3-4 неща по тях
1) Разпределението на рафтовете - имам предвид височината между рафтовете и си прецени. Има си някакви зададени параметри и можеш да мърдаш рафта 5 санта нагоре или надолу, не повече. Прецени си според това какво държиш в хладилника като обеми/съдове/кутии и т.н.
2) Едно от чекмеджетата за зеленчуци ми беше прекалено малко, не си спомням дали беше малко на височина или на дълбочина. Та отваряй ги тези чекмеджета и преценявай.
3) Отляво (обикновено) на хладилната част, като отвориш вратата, има лепенка, там пише къде е произведен. Имаше разлики - ЛГ-тата бяха в Полша, някои модели (май най-големите) бяха в Малайзия или Индонезия, Самсунгите - в Румъния, мисля. Моят Самсунг е от по-малките и с горна камера и е правен в Тайланд.
4) ЛГ-тата мисля имаха (поне по-новите модели) един издърпващ се рафт, много е удобно, според мен.

Премери си отвора на асансьора предварително, а след това гледай внимателно и размерите на хладилника, дали ще влезе. Имай предвид и че ще е с опаковка. Че качването по етажите е по 10 лв. на етаж. Освен ако нямаш 3-4 яки мъже да се редуват с качването.

# 118
На предалият се Аристон всички рафтчета могат да се махат и да си ги редя, както ми е удобно. Имах две големи кутии за плодове и зеленчуци и една по-малка, в която си държах кашкавали и мезета.
Яки мъже има. В последния месец качиха пералня и сушилня. То и затова сега хладилникът ни изненада и гледам да се вместя в бюджета.
Благодаря за съветите, ще кажа какво сме избрали в крайна сметка.
А тези сегашните Горение що са толкова зле, че мъжът ми изобщо не ми дава да ги гледам? В момента гледам, че и те вървят с по 5г. гаранция?

# 119
Е, новите хладилници не дават такива възможности за редене. За всеки рафт има примерно 2 жлеба отстрани. Разбира се, можеш да махнеш цял рафт, ако се налага да събереш временно торта на няколко етажа.

Общи условия

Активация на акаунт