Професия учител - 7

• 39 732
  • 754
  •   1
Отговори
# 240
А какво се случва с колегите, които не посетят атестация? При нас вече двама отказаха...

# 241
  • Майничка
Тинити, след като счетоводителят подаде данните за миналия месец в НОИ, което се случва в настоящия месец. Изкарай си ПИК към НОИ и ще можеш да следиш онлайн.

Rodi 111 и на мен би ми било интересно да науча. Принципно, в някои университети отказът от атестация се приравнява на слаба оценка, но н намерих такъв казус в наредбата.

Последна редакция: пн, 02 дек 2019, 21:24 от gargamela

# 242
След като счетоводителят подаде данните за миналия месец в НОИ, което се случва в настоящия месец. Изкарай си ПИК към НОИ и ще можеш да следиш онлайн.
Имам ПИК. Значи мога да вляза и да видя, така ли?

# 243
Как така отказваш атестация?

# 244
  • Майничка
След като счетоводителят подаде данните за миналия месец в НОИ, което се случва в настоящия месец. Изкарай си ПИК към НОИ и ще можеш да следиш онлайн.
Имам ПИК. Значи мога да вляза и да видя, така ли?

Някакъв много смътен спомен имам, че май след 10то число се подаваха. Отдавна не съм се занимавала с такива документи.

# 245
Тинити, първите три дни се плащат от работодателя и би трябвало да са ти платени със заплатата за съответния месец. Пише си го във фиша. А другите два дни ще ти ги платят от НОИ. НОИ ги изплаща до 10 работни дни, след като е внесен болничният.

# 246
Тинити, първите три дни се изплащат от работодателя, т.е. трябва да си ги получила със заплатата. Щом си ползвала пет дни, от НОИ трябва да ти изплатят останалите два дни. Ако в болничния влизат почивни дни, те не се изплащат. Писали сме едновременно с valian.

# 247
Първите три дни са 70процента. А следващите два, колко процента са?

# 248
  • Пловдив
В Пловдив болничните от НОИ се изплащат на 13-14 число от месеца.

# 249
Разпределение няма, но има планиране. Като ти влизат на проверка, показваш план на урока и темата трябва да съответства на записаното в дневника.
Урочен план за всеки час ли трябва да имам разпечатан или само за преструктурираните? Ако следвам плана, който е даден по учебниците (teacher's book), трябва ли отделно да го имам разпечатан за всеки час?

# 250
80% са от НОИ. За бременност и раждане са 90%(ако няма някоя нова промяна).

# 251
80% са от НОИ. За бременност и раждане са 90%(ако няма някоя нова промяна).
80%от НОИ и 70%от работодател.

# 252
Здравейте, членувам в НУС и съм с платен членски внос до края на месец юни. От 05.06 до 21.08 използвах годишния си отпуск и от тогава съм в болничен. От 26.11 започна да тече 45-дневният ми болничен преди раждане. Днес ми звъня касиерката на синдиката да ми каже, че трябва да платя членски внос за месеците от юли до декември. Имате ли представа колко точно се плаща в такива случаи? Защото тя нямала представа...

# 253
  • Пловдив
Да попита председателя на секцията или ако не знае и той/тя - областното ръководство. Всеки синдикат си има собствен устав и  в него е уточнен размера на членския внос. В СБУ по време на болнични и майчинство се плаща редовния членски внос, както го плащат всички, в Подкрепа се плащат по 50 стотинки. За НУС нямам информация.

# 254
  • Добрич
В училище са решили да въведат електронен дневник, за да тренираме за догодина и са се спрели на Сиела, защото им казали, че ще могат да се импортират разпределенията от изд. Просвета.
Обаче аз си правя сама разпределенията, като ползвам тези на издателствата, но си ги променям, както сметна за най-удачно и съм страшно разочарована от възможностите на платформата. Моите екселски файлове въобще не ги разчита. Опитах да сваля и попълня техен шаблон, както пише в указанията, но и там ми дава страшно много грешки при екскорта. И ще се окаже, че при готови разпределения, ще трябва да се набират втори път...

Някой, който вече работи с тази платформа, може ли да даде съвет как е най-лесно да се направи?

Даже се замислям, дали не е по-добре да ползвам на издателствата за основа и да ги променям, отколкото да качвам моите. Да не говорим, че съкращенията на видовете методични единици въобще не ме устройват...

Не знам как е при другите платформи, но за сега /още в началото/ съм наистина много разочарована от възможностите в платформата на Сиела.

Общи условия

Активация на акаунт