Професия учител - 7

• 38 916
  • 754
  •   1
Отговори
# 645
  • Ямбол
Някой знае ли подробности за Изложение "Световно образование". Имам писмо от шефката, което е препратено от организаторите, които канят ученици и учители.

# 646
  • Пловдив
Чл. 42.  На основание чл. 156а от КТ за членовете на синдикатите и организациите на работодателите, страни по договоа се определят  по-големи размери на отпуски по чл. 155 и 156 от КТ, както следва:
.........................................
4.2 (6 в анекса) За работниците и служителите, членове на организациите на работодателите и синдикатите, страни по договора, дните обявени за неучебни при условията на чл. 105, ал. 5 от ЗПУО се считат за неприсъствени дни, но не повече от 5 дни годишно.

https://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/dokumenti/KTD%2011.06.2018.pdf  - КТД

https://www.podkrepa-obrazovanie.com/images/Anex_29.11.2018.pdf  -  анекс

# 647
  • Майничка
Мерси!

# 648
Колеги, програма "Мотивирани учители" най-сетне тръгна. От утре почват очните занятия. Една добра новина.

# 649
Някой знае ли колко отработени дни трябва да имаш, за да получиш диференцирано заплащане?
Искам скоро да изляза в болничен, но една приятелка ми каза, че ако работя поне до март ще получа това заплащане.

# 650
Мисля 124 от започването на новата учебна година

# 651
  • Добрич
НАРЕДБА № 4 ОТ 20 АПРИЛ 2017 Г. ЗА НОРМИРАНЕ И ЗАПЛАЩАНЕ НА ТРУДА

Цитат
Чл. 26. (1) Право на допълнително възнаграждение за постигнати резултати от труда имат
педагогическите специалисти, които са в трудови правоотношения с държавните и общинските
институции по чл.1 към края на учебната година и имат действително отработени при същия
работодател най-малко 124 дни за учебната година, за която се отнася оценяването (без
различните видове отпуск

# 652
Много ви благодаря! Аз имам отработени 77 дни до този момент, явно няма да мога да го взема.
И още нещо да попитам. Ако сега получа пари за представително облекло и след това изляза в болничен налага ли се да ги върна?

Последна редакция: вт, 04 фев 2020, 14:16 от тинити

# 653
  • Пловдив
Работно облекло се връща само при прекратяване на трудовите взаимоотношения. Но от друга страна не се знае на кой директор какво може да му хрумне и като знам как всеки си търси правата ... всичко е възможно.

# 654
Много ви благодаря! Аз имам отработени 77 дни до този момент, явно няма да мога да го взема.
И още нещо да попитам. Ако сега получа пари за представително облекло и след това изляза в болничен налага ли се да ги върна?
И аз се чудя същото за облеклото. Може би ще ни бъде изплатено само част от него, а не цялото. Мен ме знаят, че съм бременна и скоро ще излизам в болнични и дори се чудя дали изобщо ще получа някаква сума..

# 655
А кога се получава деференцираното заплащане или е различно на всякъде?

# 656
Лято. Есен.

# 657
  • Бургас
Никой не може да ви задължи да връщате пари за работно облекло. Като искат да си получат "нещо" обратно, могат да искат да върнете облеклото, / пък директорката като иска да си го носи като напуснете/.

# 658
  • Ямбол
Не е вярно това. Учителите вече не получават работно облекло, а пари за представително облекло. Има разлика. И да, може да да се поискат парите да бъдат върнати.

# 659
  • оттам, откъдето започва България
Наистина има логика в отговора на armeria.
Ако е закупено представителното облекло, какво се прави?

Общи условия

Активация на акаунт