Професия учител - 7

• 39 507
  • 754
  •   1
Отговори
# 120
Бихте ли ме насочили къде следите обяви за работа? От РУО или другаде? Разглеждайки сайта на РУО-София, виждам че няма представени изисквания, къде са "скрити" или трябва да се обадя в съответното у-ще за информация по обявата?

# 121
  • Шумен
РУО. Би трябвало всяка обява да може да се отвори и там да се видят изискванията, както и по кой чл от КТ е обявата.

# 122
Не мога да отворя нито една обява. Прилагам снимка.
Скрит текст:

# 123
  • Шумен
Мдаа, не се отварят. Явно се звъни на телефоните, пък ако ти вдигнат.

# 124
Освен в РУО в бюрото по труда са длъжни да се обявят свободните места.

# 125
Бихте ли ме насочили къде следите обяви за работа? От РУО или другаде? Разглеждайки сайта на РУО-София, виждам че няма представени изисквания, къде са "скрити" или трябва да се обадя в съответното у-ще за информация по обявата?
На място (в РУО) има пълната информация по обявите. Поне тук, във Варна е така.

# 126
Нахлувам в темата с един бърз въпрос Simple Smile Има ли Монтесори педагогиката почва у нас и дали си струва човек да изкара допълнително обучение? Напоследък се появяват все повече Монтесори детски градини, а и някои училища.

# 127
да, има почва Wink Пак зависи кой регион сте. Примерно във Враца голям процент опт градините работят по Монтесори, но другаде навлиза по-постепенно

# 128
Някой работил ли е по "Подкрепа за успех" в 12 клас ?

# 129
нормално ли е средният успех в 3ти клас по англ. да е 3,80. В класа има 2-3 деца-чужденци, които вдигат успеха по англ.
По принцип, по другите предмети, класът е на приемливо ниво.

- може ли всички деца да не стават
- или пък проблемът е в учителката? Тя е мила и с опит, но ни разказваше на първата родителска среща за предлога  have

# 130
Че защо да не е 3,80? По-добре да им пише реалните оценки, отколкото да се лъжат родителите колко много знаят децата им, и в един момент вчера се ядосвах, че един ученик 8-ми клас не знае азбуката на английски./Не преподавам английски, просто го ползвам по принуда/

# 131
нормално ли е средният успех в 3ти клас по англ. да е 3,80. В класа има 2-3 деца-чужденци, които вдигат успеха по англ.
По принцип, по другите предмети, класът е на приемливо ниво.

- може ли всички деца да не стават
- или пък проблемът е в учителката? Тя е мила и с опит, но ни разказваше на първата родителска среща за предлога  have
Отговорът е - ЗАВИСИ. Надали всички деца не стават. Възможно е учителката да е много добра в останалите предмети, които преподава, но не и с английския. Поне при нас учителките ни в начален курс караха нещо като допълнителна квалификация по английски. Някои по 3 месеца, други по 6 или 12 месеца, по различно време през последните години и в различни ВУЗ-ове. Въпреки това, само половината се навиха да водят и часовете по английски, а само една от тях не само се нави, но и се справя. Така че дори мила и с опит, езикът си е език, той си иска и знаене, и усвоена методика, и мерак за преподаване.
Че защо да не е 3,80? По-добре да им пише реалните оценки, отколкото да се лъжат родителите колко много знаят децата им, и в един момент вчера се ядосвах, че един ученик 8-ми клас не знае азбуката на английски./Не преподавам английски, просто го ползвам по принуда/
Мисля, че успех 3.80 в трети клас трябва да бие тревога, че нещо не е наред. По принцип по-малките деця усвояват по-леко чуждия език, ако им се поднася както трябва. Ако аз съм родител на дете от този клас бих се поинтересувала кой и как преподава на детето ми.

При по-големите ученици нещата стоят различно, там се намесват и други фактори - мързел, слаба подготовка от предходни години, неподходящ учебник, незаинтересовани учители/родители и пр...Но в трети клас, моля ви се!

Последна редакция: пт, 08 ное 2019, 12:39 от AnMary

# 132
  • Добрич
Как успех 3,80 в трети клас? Там няма оценки.

# 133
Тя е само по английски. Оценките са ориентир, не че имат бележници като големите.
Просто... Не казвам, че моят много знае. Ама пък никое да не знае. Айде да кажеш, че моето имало дислексия, или било заблряно, или квото. Ама всички ли да са така? Или госпожата не умее да им обясни елементарни неща. Hi, hellо, азбуката
 То да не учат кой знае какво

# 134
  • Ямбол
За мен не е нормално да обсъждам колеги, които не познавам.

Общи условия

Активация на акаунт