Изгледах докрай снощния финал - научих толкова неща и от него, и от целия сериал.

На първо място - че може да има турски сериал без много драми,
сълзи, насилие, убийства, безкрайни сцени с болници и т.н.
С повече смях, романтика, емоции, цветя и много обич!
На второ - някои турски ритуали, но в градска среда - толкова пъстри, с толкова смях,
загатнати национални танци, артистично изпълнени от всички, без изключение,
с малко сълзи и с много смешни ситуации!
На трето място - с отношението към възрастните хора - двете лели бяха
истинска находка, а изпълнителките - пефектни!
На четвърто - с обичта към животните...
За подобен сериал - актьорите, с много малки изключения, се справиха
изключително добре.
А цялостното впечатление беше леко, ефирно, разообразно, много светло!
Имаше възможност за малко повече от биографията на главния герой,
но явно за публиката това не е било интересно...
И накрая, същинският финал - за приказните Питър Пан и Уенди - беше много последователно
улучен! Заслуга на сценаристите и режисьора.

Всъщност, единствената причина, поради която исках сериалът да приключи, беше неумението на сценаристите да извлекат важното от историите на всеки един герой и да заплетат сценария, така че хем да задържат вниманието на зрителите, хем сериалът да има висок рейтинг и да продължи. Но те си пропиляха шанса и затова ме е адски яд. А сериалът имаше потенциал и щеше да бъде много интересен и продължителен, само ако... 
Радвам се, че се попромених мнението за Фуркан, макар че не съм убедена, че ще ми хареса така с друга партньорка, ама ще видим - напоследък много се изненадвам на учудващо-сполучливи партньори в турски сериали. А Айбюке се надявам да случи на следващ проект и партньор. И, ако за Фуркан като нейн партньор бях скептична в началото, но мнението ми се промени, то за евентуален партньор Джан Яман, съм ултра песимистична. Откровено даже не искам да си партнира с него. 
Многообещаваща в творчески план му се очертава следващата година на момчето, дано проектите му наистина оправдаят очакванията.

Така че... явно момичето е дръпнало нагоре, и може и да се получи добра химия между нея и Боран. Турските фенове вече са пощурели с колажи с двамата герои, дори някои откровено казано нелепи: