Математически турнири 1-4 клас. Тема №55

• 50 268
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Малка поправка към инфото по-горе на Лукреция:
Иван Салабашев от 3г. има тема и за 1ви клас.
КМС в София провеждат 125, 119 и 2ро по традиция, но още е рано за записване.

# 166
Mnogodetna mama, благодаря за информацията.  Peace

# 167
Има детенце с максимален брой точки на ЧХ - БРАВО!

Зависи за кой клас коментирате, но има доста деца с максимума.

Да, бях видяла само за София, за 3-ти клас става въпрос.
Видях, че има доста дечица - на всички браво!

3-ти клас от София с макс. е моето малкото Simple Smile
Браво, поздравления! Simple Smile

# 168
  • София
Браво на всички деца, много са умни, толкова че нямам думи

И една смешка от СМТ в събота. Питам щерката:
-Децата казаха ли как са се справили? Дали им е било трудно на другите от класа ви?
Отговора
-Не ! Нищо не казаха, Не можехме да си говорим по между си. Само от време на време някой пъшкаше . И един ученик, Косьо ( той е отличника на класа ) каза по едно време : Колко съм глупав! Grinning

# 169
Къде виждате точките?

# 170
И по-нагоре писах, че не мисля,че задачите от МБГ са чак толкова лесни. Броят на медалите няма общо с трудността на задачите. Децата се радват на медали. Ако на родителите не им харесва регламента, просто да не ги пускат. От години едни й същи спорове по това състезание.  ooooh!

Защо не проявите снизходителност към родителите, чиито деца за първи път участват и не са могли "от години" да следят споровете?

# 171
  • Където морето целува небето...
Къде виждате точките?

С този въпрос идвах и аз. Синът ми е с бронзов медал, но нямам идея колко точки има. Не, че има някакво значение, но ми стана интересно къде могат да се видят.
Регламентът е странен, но явно такива са правилата в това състезание.

Някой може ли да ми помогне как да се ориентирам къде ще се провежда КМС в различните градове?

# 172
  • София
Къде виждате точките?

С този въпрос идвах и аз. Синът ми е с бронзов медал, но нямам идея колко точки има. Не, че има някакво значение, но ми стана интересно къде могат да се видят.
Регламентът е странен, но явно такива са правилата в това състезание.

Точките ги няма в общото класиране. Можете да се ориентирате в какъв диапазон са по скалата, която многодетна мама пусна по-горе.
Ако искате да знаете точно колко са, попитайте там, където се е явявало детето Ви.

# 173
  • Бургас
В нашето училище класните уведомяват децата кой колко точки има и при желание да се погледнат задачите и отговорите на децата, се уговаря кога да стане това Simple Smile

# 174
  • София
За 3-ти клас праговете изглеждат приблизително така:
26 - 40 т. - злато
20 - 25 т. - сребро
15/16(?) - 19 т. - бронз

Ако някой има по-точна информация, моля да сподели.
Твърде масово е това състезание. 24 000 участници...  Shocked  Нормално да са толкова ниски праговете. При такава масовост, би било добре още да си намалят процентите на раздаваните медали.
Задачите ги намирам за лесни, при внимателно изчитане на условията. Но пък за не дотам концентрираните деца са оставили бая мегдан за подхлъзване, състезание е все пак...
3 клас 25т е също злато
24-19т сребро и от 18т до 15т бронз

в училището на моето дете залепиха списъци с точките и времето.

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 20:44 от евето

# 175
Явно за втори и трети клас са били трудни задачите. Не помня досега да е имало толкова ниски нива.

# 176
  • Варна
Извинявам се, чета темата от няколко дни, но понеже никой около мен не ходи по състезания и не ми беше хрумвало, че има и за първокласници - та откъде изобщо научавате за тях, учителите ли ви казват, вие ли се интересувате, къде има информация по градове, изобщо такива неща? Нищо не ми говорят споменаваните съкращения, примерно аз като родител на първокласник, който е хванат от гората (аз, не първокласника) откъде да се информирам за състезанията, които предстоят в моя град?

# 177
  • София
http://alekdimitrov.com/calendar.asp

има информация за състезанията  по дати и задачи за подготовка, от учителите почти никога не съм научавала.

# 178
Нашият младеж имаше до 3 клас амбициозна учителка и тя сама им казваше за състезанията и ги караше да участват. Сега, 4 клас, е с нова учителка, която не проявява интерес и инициатива, но ние вече знаем кои състезания кога се провеждат, а и той от миналата година ходи в школа по математика и от там..

# 179
  • Варна
Здравейте. Дъщеря ми за 1 път се явява на състезание, сама изяви желание, 1 клас и има 34 т от 40 на МБГ. Приятно ме изненада, пише сребърен медал. Когато пожела, аз й показах задачи от предходни години и я ошашках, но ето че се е представила много добре без почти да й обяснявам (аз съм супер зле с математиката). Всички ми казваха, защо съм я пуснала да се стресира, то пък виж детето само се доказа, а аз просто я пратих с идеята да "претръпне", а не защото съм забелязала някакви особени математически способности.
  Сега е щастлива, че ще получи медал, надявам се това да я стимулира, като ще се постарая да й покажа, че дори и да загуби в нещо, просто следващия път ще бъде по-добра.

Общи условия

Активация на акаунт