Математически турнири 1-4 клас. Тема №55

• 50 261
  • 747
  •   1
Отговори
# 150
Какво от това, че не участва във формиране на бала? Това дава представа на какво ниво е детето и според мен му дава фалшиво самочувствие ако има медал при малко решени задачи.

# 151
Фалшиви самочуствия придобиват по-скоро някой родители, а други не могат да преглътнат некласирането на техните деца. Важно е да види детето къде е сред другите, защо не внимава и закъде бърза. Децата все още се радват на дребни неща, но не бива да им спесяваме и пропуските- няма да има тогава и фалшиво самочуствие. Това е мое мнение. Формата на състезанието се води за лесен сред математиците, започва от първи клас за да събуди у децата математическите наклоности. Те до 3-4 клас са си изяснили дали това е за тях

# 152
Ето я и скалата за разпределяне на медалите от есенен кръг на МБГ:
1 клас:

златен медал –  от 37 до 40  точки

сребърен медал –  от 33 до 36 точки;

бронзов медал – от 28 до 32 точки.

2 клас:

златен медал –  от 27 до 40  точки

сребърен медал –  от 20 до 26 точки;

бронзов медал – от 16 до 19 точки.

3 клас:

златен медал –  от 25 до 40  точки

сребърен медал –  от 19 до 24 точки;

бронзов медал – от 15 до 18 точки.

4 клас:

златен медал –  от 28 до 40  точки

сребърен медал –  от 21 до 27 точки;

бронзов медал – от 16 до 20 точки.

5 клас:

златен медал –  от 29 до 40  точки

сребърен медал –  от 22 до 28 точки;

бронзов медал – от 17 до 21 точки.

6 клас:

златен медал –  от 31 до 40  точки

сребърен медал –  от 24 до 30 точки;

бронзов медал – от 19 до 23 точки.

7 клас:

златен медал –  от 32 до 40  точки

сребърен медал –  от 22 до 31 точки;

бронзов медал – от 16 до 21 точки.

8 клас:

златен медал –  от 32 до 40  точки

сребърен медал –  от 24 до 31 точки;

бронзов медал – от 18 до 23 точки.

9-12 клас:

златен медал –  от 37 до 40  точки

сребърен медал –  от 29 до 36 точки;

бронзов медал – от 23 до 28 точки.

# 153
  • София
Някой има ли впечателния след колко време излизат резултатите от СМТ? Пише до 19ти, но не ми се проверява всеки ден на сайта на училището. Щерката каза, че всичко си е репила, ама като знам как бърза и недоглежда....
Освен това и е първо състезание и беше доста притеснена.
По спомен от миналата година, мисля че първо почнаха да излизат резултатите по сайтове на училища, но тук- там, не всички. Само някои , които са качили на сайта си. Те са длъжни да ги оповестят ( т.е. или на табло в училището или на сайта).  Обобщено, за всички училища, излезе доста по-късно. Да речем след 10 дни, до две седмици някъде. Ние разбрахме резултата си от Гжата първо. И то ,понеже дъщеря ми беше с най-висок резултат от всички 2ри класове в у-щето си , миналата година. Даже смятам, че  ниските резултати на деца, които имат, може да не са ги съобщили. Накрая видях общо класиране в ИНТЕРНЕТ, имаше само няколко деца от нашия клас, с над 37 точки ( 50% от максималния). Тъй помня.

# 154
  • Sofia
И по-нагоре писах, че не мисля,че задачите от МБГ са чак толкова лесни. Броят на медалите няма общо с трудността на задачите. Децата се радват на медали. Ако на родителите не им харесва регламента, просто да не ги пускат. От години едни й същи спорове по това състезание.  ooooh!

# 155
Не, че спорим. Просто коментираме. Peace
Не знам кога ще излязат задачите от този кръг, за да видим какво точно е объркано.

# 156
  • София
Задачи от зимен кръг на МБГ къде могат да се видят? На сайта не откривам зимен кръг.
И още един въпрос - правилно ли разбирам, че медала трябва да си го потърся от Моливия /там детето беше на състезание/ или моливия ще пишат на родителите кога да отидат ...

# 157
И още един въпрос - правилно ли разбирам, че медала трябва да си го потърся от Моливия /там детето беше на състезание/ или моливия ще пишат на родителите кога да отидат ...

Пиши, моля те, като разбереш!  bouquet

# 158
Задачи от зимен кръг на МБГ къде могат да се видят? На сайта не откривам зимен кръг.
http://www.mathwithoutborders.bg/index.php/zadachi/
Там си е зимата. Simple Smile

# 159
Да напомня!

Състезания по математика през Декември 2019
28-ми Математически турнир Иван Салабашев
7 декември 2019 г.
Математическият турнир Иван Салабашев се провежда по места под егидата на ПИО на МОМН и секциите на Съюза на математиците в България. Турнирът е предназначен за ученици от 2. до 12. клас. С изключение на последната, темите включват по 15 задачи, първите десет от които са с избираем отговор, а останалите са с открит (числов) отговор. Верен отговор на всяка от първите десет задачи носи по 3 точки, а за верен отговор на всеки от последните пет въпроса се получават 6 точки.
Общата тема за 10., 11. и 12. клас е съставена от 6 въпроса с избираем отговор и две задачи, като за верен отоговор на всеки от въпросите се получават по 3 точки, а за пълно решение на всяка от задачите се получават по 6 точки. Решенията на двете задачи трябва да бъдат подробно обяснени.
Изтеглете задачи за самоподготовка и отговори от минали години на Математически турнир Иван Салабашев
Коледно математическо състезание
14 декември 2019 г.
Коледното математическо състезание е за ученици от 1-ви до 12-ти клас. Това е едно от по-лесните национални математически състезания, подходящо за деца с интерес към математиката, които не учат в математически гимназии. Основно, на КМС се явяват деца от ниските класове от 1-ви до 4-ти. Форматът в 7-ми и 12-ти клас го прави и добра контрола за предстоящите държавни изпити. Форматът на състезанието за всички класове без 7-ми и 12-ти е един и същ - 9 задачи с избираем отговор и една задача, изискваща подробно решение. Специфичното е, че за всяка задача един от избираемите отговори е Друг отговор. Ако е посочен той, за верен се приема само ако допълнително е записан и правилния резултат. Задачите от 1 до 3 се оценявят с по 3 точки, от 4 до 6 с по 5 точки и от 7 до 9 с по 7 точки. Задача 10 се решава подробно и се оценява с 15 точки, като се дават точки за части от задачата. Максималният брой точки е 60. Задачите за 7 клас са във формата на националното външно оценяване по математика след 7 клас. Време за работа за 1 и 2 клас - 90 минути. Време за работа за всички останали възрастови групи - 120 минути.
Изтеглете задачи за самоподготовка и отговори от минали години на Коледно математическо състезание
Национална олимпиада по математика: Общински кръг
до 14 декември 2019 г.
Националната Олимпиада по математика е едно от най-значимите математически състезания в България. В зависимост от класа, тя се провежда в 2 или 3 кръга - общински, областен и национален. Всеки следващ кръг включва все по-сложни задачи. Общинският и Областният кръг се провеждат за ученици от 4-ти до 12-ти клас, а Националният - за ученици от 7-ми до 12-ти клас. За ученици от 4-ти до 8-ми клас включително, форматът на общинския, областния и националния кръг е еднакъв - 3 задачи, всяка от които носи 7 точки, общо 21 точки. До Национален кръг се допускат само ученици от 7-ми и 8-ми клас. Времетраене на всеки кръг от Олимпиадата - 4 часа. За ученици от 9 до 12 клас, всеки от кръговете включва съответно 3, 4 и 6 задачи. Време за решаване - общински кръг - 4 часа, областен - 4.5 часа, национален 2 х 4 часа и половина. Националният кръг е с обща тема за 9 - 12 клас и се провежда в 2 последователни дни. Всеки ден се решават по 3 задачи за 4 часа и половина. Националният кръг на Олимпиадата по Математика е едно от състезанията, чиито резултати се взимат предвид при формирането на отбори на страната ни за международни състезания.
Забележка: Общинският кръг ще се проведе не по-късно от 15-ти декември в София. В други региони на страната може да е на друга дата.
Изтеглете задачи за самоподготовка и отговори от минали години на Олимпиада по математика

# 160
  • София
http://www.mathwithoutborders.bg/index.php/zadachi/
Там си е зимата. Simple Smile
А лелеле къде блея, може и от вълнение да е. Благодаря, а дали има някъде и от другите години? тук виждам от 16 / 17/ 19 г
Очаквам някой да се включи и с инфо за получаването на наградите.

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 10:31 от dioni

# 161
Национална олимпиада по математика: Общински кръг
до 14 декември 2019 г.
Националната Олимпиада по математика е едно от най-значимите математически състезания в България. В зависимост от класа, тя се провежда в 2 или 3 кръга - общински, областен и национален. Всеки следващ кръг включва все по-сложни задачи. Общинският и Областният кръг се провеждат за ученици от 4-ти до 12-ти клас, а Националният - за ученици от 7-ми до 12-ти клас. За ученици от 4-ти до 8-ми клас включително, форматът на общинския, областния и националния кръг е еднакъв - 3 задачи, всяка от които носи 7 точки, общо 21 точки. До Национален кръг се допускат само ученици от 7-ми и 8-ми клас. Времетраене на всеки кръг от Олимпиадата - 4 часа. За ученици от 9 до 12 клас, всеки от кръговете включва съответно 3, 4 и 6 задачи. Време за решаване - общински кръг - 4 часа, областен - 4.5 часа, национален 2 х 4 часа и половина. Националният кръг е с обща тема за 9 - 12 клас и се провежда в 2 последователни дни. Всеки ден се решават по 3 задачи за 4 часа и половина. Националният кръг на Олимпиадата по Математика е едно от състезанията, чиито резултати се взимат предвид при формирането на отбори на страната ни за международни състезания.
Забележка: Общинският кръг ще се проведе не по-късно от 15-ти декември в София. В други региони на страната може да е на друга дата.
Изтеглете задачи за самоподготовка и отговори от минали години на Олимпиада по математика
За да се явиш на областен кръг, първо трябва да се явиш и класираш на общинския ли?

# 162
Да. И напомням, че тази година организацията и провеждането на общинския кръг са изцяло поверени на училищата.

# 163
  • София
Здравейте, а за Коледното къде и как можем да се запишем?

# 164
Аз съм организатор в "Моливия",град София.Когато пристигнат медалите (началото на декември) ще направя награждаване.Ще пуснем информация на мейлите на родителите и на фейсбук страницата ни.Който няма възможност да дойде на награждаването, ще търся начини да му предам медала!

Общи условия

Активация на акаунт