Математически турнири 1-4 клас. Тема №55

• 50 260
  • 747
  •   1
Отговори
# 135
По регламент на МБГ процентно се разпределят медалите за дадена възрастова група
5% от всички участници в една възраст- злато
10% от всички участници в една възраст- сребро
15%- бронз.
Така че деца с различни точки могат да са с еднакви медали. И колкото повече деца участват, толкова повече медалисти

# 136
И критериите не са еднакви за участниците от всички държави.
Освен това състезанието още не се е провело навсякъде.

# 137
  • Бургас
Сертификатът за участие не е точно награда.
  Имах спомен, че се дават пак за определен брой точки, но може би се бъркам с други състезания и тук да получават всички явили се...

# 138
И критериите не са еднакви за участниците от всички държави.
Освен това състезанието още не се е провело навсякъде.
Интересно тогава как правят това международно класиране. Някак ми е странно

# 139
Всичко е въпрос на гледна точка.
Виетнамчетата от втори клас с 37 точки вземат бронз.
35 вече са сертификат.
А за Казахстан ( те не присъстват в класирането):

Приглашаем любителей математики – школьников 2-11 классов принять участие в Осеннем туре VII Международного турнира “Математика без границ”.⠀
Турнир состоится в Казахстане с 1 по 20 ноября. Даты проведения олимпиады по городам:⠀
🔸️10 ноября – г. Нур-Султан,⠀
🔸️17 ноября – г. Алматы.⠀
🔹️1-20 ноября – другие регионы Казахстана (даты уточняются).⠀

Последна редакция: пн, 11 ное 2019, 00:22 от Анонимен

# 140
Не зная какъв е смисълът на такъв регламент. С 50% решени задачи медал.. Дава излишно самочувствие.

# 141
32 т. (първи клас) - бронз

# 142
В нашият град 4 клас 22 точки сребърен медал.

# 143
Не зная какъв е смисълът на такъв регламент. С 50% решени задачи медал.. Дава излишно самочувствие.
Дава стимул на малките да се състезават, провокира интерес.

# 144
Ура,имам медал, макар че съм решил само половината задачи! Защо да решавам повече и по-трудни задачи? И толкова труд стига.

# 145
За 3-ти клас праговете изглеждат приблизително така:
26 - 40 т. - злато
20 - 25 т. - сребро
15/16(?) - 19 т. - бронз

Ако някой има по-точна информация, моля да сподели.
Твърде масово е това състезание. 24 000 участници...  Shocked  Нормално да са толкова ниски праговете. При такава масовост, би било добре още да си намалят процентите на раздаваните медали.
Задачите ги намирам за лесни, при внимателно изчитане на условията. Но пък за не дотам концентрираните деца са оставили бая мегдан за подхлъзване, състезание е все пак...

# 146
Аз нямам идея колко точки има моята Simple Smile

# 147
Не знам къде е истината. Вярно е, че получават стимул за състезания, обаче много е ниска летвата.
Хубаво е да се награждават децата, но не и с половината грешни задачи.... newsm78

# 148
Това състезание- МБГ- все пак не участва във формиране на бала за кандидатстване след 4 клас в матем. паралелки. Изводът е ваш
Моето дете участва втора година, взима някакви медали. Радва се на това. За мен е важно да свиква и да не се притеснява от формати за състезания и оценявания в учулище

# 149
  • София
Някой има ли впечателния след колко време излизат резултатите от СМТ? Пише до 19ти, но не ми се проверява всеки ден на сайта на училището. Щерката каза, че всичко си е репила, ама като знам как бърза и недоглежда....
Освен това и е първо състезание и беше доста притеснена.

Общи условия

Активация на акаунт