Математически турнири 1-4 клас. Тема №55

• 50 331
  • 747
  •   1
Отговори
# 585
Защо 5 да не е А? Според мен е точно това отговорът. Иначе и на мен ми се струват доста трудни тази година.

# 586

Объркали са “+” с “ - “
в действието 123+45

# 587
annaaa, много благодаря!

При втори клас миналата година нямаше максимални резултати, при третокласниците - само един. Това не е било така предните години. Т.е. имаме значително вдигане на летвата. Да видим тази година дали ще се задържи тенденцията...
При първокласниците традиционно има много максимални резултати, за поощрение.

Видеото на 5-та задача си е съвсем коректно. Следи се посоката на стрелките.  Wink

# 588
Ауууу, мега зле съм ...

# 589
В СБМ-Габрово са излезнали резултатите от Иван Салабашев

# 590
Слаби резултати за Салабашев за 4 клас. Но за мен задачите са трудни, а 9 с неясно условие. Корабът нощем се мести, ама през следващия ден там ли си стои, където е нощувал или сутринта е отишъл някъде, където остава през деня. И ако 1 пристанище е в ремонт, можем ли да броим за съседно  това след него. Де факто то е съседно работещо. Отказах се да мисля по задачата. Чакам да излезе решение.

Последна редакция: нд, 08 дек 2019, 11:46 от W

# 591
Имате ли представа кога излизат резултатите за Салабашев?
На листа с условията пише - след 24. 12. 2019 г. на https://math.bas.bg/salabashev/, който не работи в момента.

Правилният адрес е http://www.math.bas.bg/salabashev/, а той всъщност пренасочва към https://nsybeva.wixsite.com/salabashev2015

# 592
  • Където морето целува небето...
Някой има ли ясна представа какъв ще бъде формата на КМС? До сега задачите не са били в тестова форма (поне за 1 клас). Сега виждам регламент, че ще са 9 задачи тест и 1 задача със свободен отговор. Така ли ще е и отговорите ще се закръглят или ще се пренасят после отделно?

# 593
Отворете КМС от предишните години и ще добиете ясна представа. Няма как да знаем какво точно ще е тази година, но с голяма достоверност може да предположим, че ще е сходно на предишните.

# 594
  • Пловдив

Объркали са “+” с “ - “
в действието 123+45
Нищо не са объркали. Вижте срелката е обратно и си е "-", без да е нужно да се обръща действието, както при останалите пресмятания!

# 595
  • Варна
Някой има ли ясна представа какъв ще бъде формата на КМС? До сега задачите не са били в тестова форма (поне за 1 клас). Сега виждам регламент, че ще са 9 задачи тест и 1 задача със свободен отговор. Така ли ще е и отговорите ще се закръглят или ще се пренасят после отделно?
Явно тази година ще е различен форматът. И аз забелязах едва сега... И за разлика от Салабашев тук ще има и опция "Друг отговор", където ще изискват да се запише тоя друг отговор. И като нямам примерни подобни задачи не знам как ще набия в главата на моето какво трябва да прави... Пак ще има грешки от неразбиране, несхващане и неопитност. Здраве да е, ще ги решаваме после вкъщи.

# 596
  • Бургас
Сякаш предпочитам състезания с по-малко на брой задачи, за да имат време децата да ги обмислят. Салабашев тази година с това ниво на трудност и с 15 задачи - доникъде не ни стигна времето. Направо съжалявам, че го записах - като излезе от състезанието беше доста оклюмал. Ние сме в четвърти клас.

# 597
Нашият младеж-4 клас си излезе след час и 15 мин. Обяви, че по две задачи не е благоволил да мисли. Едната е тази с трицифрените числа, съдържащи цифра, по-голяма от 3.Не се бил сетил по каква система да ги сметне, а не му се брояло и пишело. Stuck Out Tongue Winking Eye
Въобще не бил притеснен, защото това състезание не било важно за МГ. Въпреки потресаващо малкото точки, които има, е с пети резултат.

Последна редакция: пн, 09 дек 2019, 10:02 от W

# 598
W, искаш да кажеш, че при вас вече има излезли резултати и класиране?
За кой град става въпрос?

# 599
Сливен и Габрово са изнесли резултати в Данибон. Като копи-пейст са. Първото дете с 38 точки, третото с 20 и другите надолу. Явно задачите са били трудни. Не помня такива резултати от предходни състезания. Винаги има няколко деца с точки, близки до максимума.

Общи условия

Активация на акаунт