Математически турнири 1-4 клас. Тема №55

• 49 703
  • 747
  •   1
Отговори
# 630
Разпределение по стаи за Коледно математическо състезание - 15.12.2019 г. в 119-то СУ(за заплатилите по банков път)
https://119su.bg/sites/default/files/KMS-2019-Bank.pdf

# 631
Здравейте, някой знае ли каква е промяната в състезанието„Питагор” тази година?

# 632
Промяната е, че изобщо няма състезание " Питагор". Поне не и в календара на олимпиадите и националните състезания.

# 633
Искам да купя сборник със задачи за 4 клас, но с повишена трудност. Като за подготовка за математически състезания. До сега ползваме задачи, давани минали години.
Има ли въобще такъв? Бихте ли ми препоръчали? Без Немо.

# 634
Ние ползваме "И професор може да сгреши, и третокласник може да реши" на доц. И. Кортезов. На мен ми допада много повече от "Немо". Съдържа задачи по теми, решения и раздел със състезателни теми. Задачите варират като трудност, но част от тях са изключително трудни. Същият сборник го има във варианти и за втори, и за четвърти клас. Ето и повече информация за поръчки:
https://www.danybon.com/obrazovanie/chetvurtoklasnik-kortezov/

# 635
Благодаря. При нас се получи така, че детето проявявше изключителен интерес и постигаше отлични резултати до 3 клас. По подразбиране решихме, че е за МГ, той също. Изведнаж в 4 кл. интересът му спадна, резултатите също.Има медал от Математика без граници, но при този регламент... Допуска грешки от разсеяност, като види по-мъчна задача, сякаш се отказва да мисли и обявява "Тази не мога да я реша" и чака да му бъде обяснена. На състезания, въпреки че има време, на някоя от задачите отбелязва отговора на посоки, без да си направи труда да мисли и опитва докрай. Чудим се дали да продължаваме или не. Някой с подобен проблем?

# 636
Здравейте! Ние имахме подобен проблем, даже се бяхме отказали да кандидатстваме. Реших да не го натоварвам много, защото той обяви, че си иска свободата. Grinning Но взе, че спечели медал и интереса му се възвърна.

# 637
От кое състезание медал? Както писах преди месец, регламентът на МБГ е странен. Как човек с почти половината от възможните точки получава медал. Фалшиво самочувствие. Ами ако получи половината от възможните точки на олимпиадата?

# 638
От Математика без граници. Фалшиво може да е, но си е самочувствие и в нашия случай помогна за да продължи напред. Flowers Four Leaf Clover

# 639
  • София
То кой ли няма медал от МБГ, не го харесвам това състезание. Чак пък самочувствие и от това да му важи напредването...
Салабашев, Черноризец Храбър, СМТ, ЕК, някои регионални като Хитър Петър ми харесват, че дори Коледното и Великденското по-бих го пратила детето вместо на МБГ, ходи но защото се увличат децата, не са ми/й  драма ила или няма медал.
Много школи за Състезателна Математика ползват Математическата читанка (3-4, 4-5, 5), детето ми харесваше историите в Немото, това също е ползвало:
Магията на интелекта
СИП: Сборник-ръководство по Математика за 4. клас,
Математика за таланти...
А ако МГ не е в София, няма драма.

# 640
Знаем, че София е по-, по-, най-, но и в провинцията си е драма, ако не ти стигат няколко точки.

# 641
Здравейте, къде мога да открия критериите, по които се дават точки на състезанието Иван Салабашев?

# 642
Да, в нашия случай това състезание помогна да му се възвърне интереса към математиката. След това спечели медал на "Николай Чудотворец" и грамота за отлично представяне на "Черноризец храбър" и "Салабашев" ✌️ . Но ако не беше Математика без граници да го обнадежди, сега щеше да се е отказал,това имах в предвид.
То кой ли няма медал от МБГ, не го харесвам това състезание. Чак пък самочувствие и от това да му важи напредването..

# 643
На 1 стр. на теста е описано на кои задачи колко точки. И се иска само отговор, който или е верен, или не. Разписване не се изисква. В някои състезания съм срещала изискване само на последната, но не помня за Салабашев ли беше.

# 644
Аз не бих занимавала детето, ако то няма интерес.

Общи условия

Активация на акаунт