Какъв крем за лице използвате? – Тема 16

• 73 441
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Аз след като си купих крем с фактор прочетох всъщност, че не е особено ефективен, тъй като има и хидратиращи съставки и действието му се намалява наполовина. Хидратацията трябва да навлиза в кожата, но пък слънцезащитата трябва да стои на повърхността, а не да попива. Малко са взаимноизключващи се. Затова най-добре е да се слага отделно. 

# 301
Това не ми звучи правдоподобно. Крем с 20 фактор си ми е таман, не изгарям, при ежедневно ползване през лятото.

# 302
Аз също съм на крем, дневен със слънцезащита.
ФНД също гледам да има някаква.
Имам и едно арганово олио, както и от авокадо и понякога си слагам, защото кожата ми е вече суха на определени участъци.
Нощен крем и ББ крем не ползвам. Не виждам никакъв смисъл от тях.

# 303
Ами, ако се разровите, пише доста по темата. Склонна съм да вярвам. Една примерна статия:
https://www.harpersbazaar.com/uk/beauty/skincare/a22045486/spf-i … nough-protection/
Зимата или пролетта би трябвало да са ок хидратиращите и ако не се излагаш дълготрайно на слънце, но иначе си е най-добре да е отделен слънцезащитен крем.

# 304
Уейв, и аз от всичко, което съм чела, гледала и от срещите ми с дерматолози знам, че трябва да са отделно и слънцезащитата да е през цялата година. Разбира се, всеки има различни гени и на лицата на някои хора може да не се видят толкова силно вредите от слънцето. Щом като някой се чувство ок само с фдт ок, всеки си преценя. Simple Smile

# 305
Да, те реално с просто око не се виждат вредите от слънцето, но с ултравиолетови лъчи всичко лъсва...
https://www.health.com/condition/skin-conditions/ultraviolet-pho … w-sun-damage-skin
Жалко, че няма снимки на това, което се вижда без ултравиолетовата камера.

# 306
Bubanka, откъде могат да се намерят? Аз не съм ползвала досега кремове със сериозна защита, само каквото има във фдт-на ми, но с използването на киселини и серуми с вит.С ще се наложи да взема нещо.
Върху това мляко слагаш ли нещо друго - крем, серум, какъв е редът?

всичко слагам под
аз купувам от бг сайт на висока цена, но ако поръчваш от чужбина, в темата за азиатската козметика можеш да намериш много по-изгодни предложения

# 307
.

Последна редакция: вт, 31 дек 2019, 19:13 от Melany99

# 308
И аз съм много доволна от азиатската слънцезащита.
Два имам на KAO Biore, който са идеални за под грим.
KAO Biore Smooth UV Perfect Milk Spf 50 + Pa++++ е единият и
Biore Uv Aqua Rich Silky Bb Essence Spf50 + / Pa ++++ - оцветен е другият.
А, нощен крем трябва да се използва, защото при сън организмът работи на двойни обороти и дехидратирането е голямо. За това са и разработени нощните кремове.

# 309
  • Пловдив
Може ли малко повече инфо за оцветения?

# 310
Запис.
Не ползвам крем, повечето са ми тежки (на 33 съм, нормална към смесена кожа) само BB кремове на Missha и Garnier като излизам. Предпочитам серуми и в момента съм много доволна от ампулите Cellular Filler на Nivea, та се чудя дали да не си взема и крем. Някакви отзиви?

# 311
  • Sofia
.. Смятам също, че точно с кремовете за чувствителна кожа няма как да се сбърка, защото са нежни о не вярвам да ти сложат състоянието на кожа, какъвто и да е нейния тип.

Точно с това не мога да се съглася като притежателка на чувствителна кожа. За 20 г. през ръцете ми минаха всевъзможни продукти за чувствителна кожа- от дрогерийни през "медицински " до селективни. Имала съм случай 4 часа след нанасяне на крем специално  за чувствителна кожа от аптека, лицето ми да пламне като нажилено с коприва.
Много години можех да си позволя да не търся полза, а да съм доволна,  че поне ми понася, или изобщо да не ползвам бяла козметика. На пръсти се броят тези,  които понасям ,  а  3-4 от тях  работят.  Disappointed
Вещества,  които се влагат за антиейдж ефект аз трябва да избягвам (хиалурон например).

# 312
# 313
  • Бургас
Karen, имах друго предвид, понеже дамата беше писала, че нейната кожа не е чувствителна, си вземе крем за лице, който се води за чувствителна кожа, би бил подходящ и за нормална, смесена или по-суха. Е естествено няма универсални продукти , действието им е индивидуално, върху различните кожи и организми.

# 314
  • СОФИЯ
.. Смятам също, че точно с кремовете за чувствителна кожа няма как да се сбърка, защото са нежни о не вярвам да ти сложат състоянието на кожа, какъвто и да е нейния тип.

Точно с това не мога да се съглася като притежателка на чувствителна кожа. За 20 г. през ръцете ми минаха всевъзможни продукти за чувствителна кожа- от дрогерийни през "медицински " до селективни. Имала съм случай 4 часа след нанасяне на крем специално  за чувствителна кожа от аптека, лицето ми да пламне като нажилено с коприва.
Много години можех да си позволя да не търся полза, а да съм доволна,  че поне ми понася, или изобщо да не ползвам бяла козметика. На пръсти се броят тези,  които понасям ,  а  3-4 от тях  работят.  Disappointed
Вещества,  които се влагат за антиейдж ефект аз трябва да избягвам (хиалурон например).
бихте ли ме насочили от кои кремове сте доволна.благодаря

Общи условия

Активация на акаунт