Какъв крем за лице използвате? – Тема 16

• 73 419
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас
Di, много точно казано!За да намериш обаче правилните продукти важи проба-грешка.
Когато ми стана много суха кожата,първо награбих мазни кремове.Оказа се,че не са за мен.Богатите кремове да,кремове с хиалуронова киселина също много добре ми пасват.Крем с фактор обаче ми щипе,затова и не посягам към слънцезащитни продукти,явно не са за мен.Повечето ми кремове са нощни или серуми без фактор.

Някой ползвал ли е кремове Пани Валевска? Признавам си,че го искам и заради кутийката,и заради едно положително ревю,което четох преди доста време.

# 361
Какъвто и крем да ползвам при минус градуси дневния крем обогатявам с капка-две масло някакво .Смесвам с крема и леко масажирам лицето.Някак запечатва кожата на лицето и дори да прекарвам много време навън я усещам мека,свежа и еластична, без сухота и парене, подхранена. При мен това работи безотказно всяка зима.

Вечер ползвам хидратиращи продукти - кожата ми обича тях най-вече.

Аз съм от тези ЗА слънцезащитите. Имам много напукани капиляри по бузки, нос и чело. Откакто ползвам 30 и 50 фактор не ми се възпаляват, зачервяват, а ги държа спокойни. Поне спряха да се увеличават и вече не са огън червени лятото и зимата.

# 362
  • Бургас
Аз не съм против слънцезащитните продукти,просто на мен ми щипят.
Баща ми си маже преди плаж плътно носа и ходи с бял нос,иначе ужасно му се зачервява от слънцето.
Синът ми също се маже целия преди плаж,иначе прави разни уртикарии и трябва да го мажем с фенистил.За тях всяко лято купувам слънцезащитни продукти.
Само един крем на Евелин не ми щипе чак толкова,но аз пък не седя и на слънце,нося си и шапка през лятото.От малка имам много бяла кожа и лунички,дребният също е много бял,с лунички.

# 363
Едва ли някой живее с мисълта, че кремчетата ще спасят младостта Simple Smile Все пак подходящата грижа за лицето, според нуждите, си личи много от един момент нататък.
Марката няма значение. За цената лично аз имам психологически праг, който не мога да премина и ограничавам избора си до него.
Аптечните кремове всъщност не се отличават от тези, които се продават в дрогериите или магазините за селективна козметика. Човек навсякъде може да попадне и на подходящ, и на лош за него крем. Личните ми кошмари са Юриаж и Виши. Така и не попаднах на техен продукт, който да ми понесе.
В момента ми свърши по-богатия дневен крем и хидратиращия серум, та се чудя дали да ги подновя или да разнообразя с нещо различно. И двата продукта ползвам втора година вече, но пък съм доволна.
Вие на какъв период сменяте основни продукти от рутината си?

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 01:30 от Light Beam

# 364
  • Бургас
Аз лично съм си създала правилото да сменям марката на козметиката си след като изразходя максимум две опаковки от един и същи бранд. Вземам нещо друго и после пак мога да се върна към първото. И с продуктите за коса съм така. В общи линии ползвам различни марки за лято и зима.
Нямам НИКАКВИ претенции, че това е правилно. Чувала съм много мнения, че кожата не привиква към даден продукт, а просто променя нуждите си. Причината да го правя е споделеното преди много време от приятелка. Разказа ми, че дълги години ползвала само един крем за лице. Мъжът ѝ пътувал с корабите и редовно я снабдявал / говорим за соц време /. В един момент той слиза на сушата и няма крем. Казваше, че лицето ѝ се обривало, кожата се зачервявала и опъвала от всичко, който се опитвала да ползва.И това не е било за кратко. Минало е доста време докато я накара " да се разбере " с друг продукт.

# 365
Аз по повече от две опаковки съм разходила и от серума, и от крема. Не съм ги сменяла, защото с тях кожата ми е ок - мека и хидратирана, без лющене и без пъпки. Освен тях, имам още 2-3 други серума и 2-3 други крема и маски всякакви, но тези ползвам поне веднъж дневно. Не съм сигурна кое от всичко действа.
Когато попадна на на неподходяща козметика бузите ми парят, зачервяват се и започва едно лющене по цялото лице, ..., за разкош след изсушаването и пъпки започват да ми излизат. По тази причина се притеснявам да сменям, но пък да блъскаш постоянно едни и същи съставки ... не знам колко е добре.
Преди години и аз повече от 2 кутии не ползвах, но и крема все не беше точно моя.

# 366
  • Велико Търново
Аз също използвам около 2 опаковки от всеки продукт/околоочен, серум, крем -дневен и нощен/ преди да ги сменя - едно, за да видя в по-дългосрочен план как ще ми подействат, и второ - защото са ми паснали на кожата. Сменям трудно, с предубеждение, защото така с един тестер на крем Шанел/не помня коя серия/ такъв обрив направих, че с кортикостероиди се оправих. Обикновено, новите ми серии са със сходни на предишните съставки, а и съм ограничила ползването на 2-3 марки от години - те пък от своя страна, пускат нови неща със същата концепция и така хем разнообразявам, хем няма неприятни изненади върху кожата.

# 367
  • Бургас
Винаги тествам нов продукт на ръката,после зад ухото и чак тогава ползвам върху лицето.

# 368
Biskvitka, като сменяш и ти на 2 опаковки, може ли да ми дадеш някоя идея? По спомен двете сме на близка възраст, а и с що годе сходен тип кожа.
На свършване в момента са ми дневният крем от Extra Firming серията на Кларанс и Advanced Night Repair серума на ЕЛ. Ползвам още Extra Firming серума и дабъл серума на Кларанс, техен нощен, дневен на ЕЛ от серията Revitalising Supreme +, както и бустърите с вит. С и с ретинол на Клиник - веднъж на 3-4 дни, които комбинирам с Клиник ID лосиона за много суха кожа, комбиниран със успокояващия зелен концентрат с пробиотици. С по-немазен крем ретинолът ми дразни. Хидратиращи кремове на двете марки също ползвам чат-пат.
Последните, с които не се разбрах, бяха Филорга.  Не съм имала реакции, но не ми и допаднаха.

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 12:20 от Light Beam

# 369
Аз обичам да ползвам различни марки кремове , но едновременно с това купувам задължително и тези от които съм останала много доволна( за всеки случай ). Не искам и да помисля, че някой крем няма да ми допадне и аз няма да има с какво да се намажа. Зависимоста ми е психическа - като при кафето - тонизира ме, кара ме да се чувствам добре. Вече е ритуал при мен. Примерно, имам един любим крем на ейвън дето ползвам от близо 9 год. всяка зима и винаги го ползвам с кеф.

Така или иначе не мога да използвам само един крем до свършване. Различните сезони кожата ми става различна и колкото и да ми е харесал даден крем за зимата пролетта ми е мазен, лъщящ и некомфортен. Ако сега си позволявам крем за всеки тип кожа, то пролетта от самосебеси порите ми зейват и лицето ми започва да се омазнява .Крема сменям веднага с мат.Към средата на есента кожата ми от мазна започва да клони към нормална и пак сменям крема. Просто безпогрешно улавя кога се сменят сезоните и сама си показва.

# 370
Ползвам хидратиращ на Билка и засега е добре. Този на Велнеа също ми хареса, макар и с доста странна консистенция. За някои би бил много мазен.

# 371
  • Бургас
Did-ko,кой е кремът на Ейвън?

# 372
Anew Reversalist  дневния. Скоро няма да съм в препоръчваната му възрастова група ,но едва ли ще спра да го купувам въпреки това.  Yum

# 373
https://andalou.com/products/brightening-probiotic-c-renewal-cream Някой ползвал ли е продукти на Андалу?

Последна редакция: сб, 04 яну 2020, 18:03 от Уейв

# 374
Най- често купуван крем за лице от мен е Hydra Zen-а на Lancome, но това допреди няколко години.
Никой друг крем не съм повтаряла толкова години наред, около 15 пъти съм го купувала дневният. Преди да го сложат в розовата опаковка беше това. Иначе, всякакви различни продукти на; ЕЛ,  Shiseido, Dior са ми редовни.
Нивеа също са ми кремове за всичко, коса, ръце, и то най-простите им кремове, мога да се мажа колкото и което си искам, никога не са ми причинявали някакви неприятни ефекти, напротив. Особено пък продуктите им с Q10, разкошни са ми!
При мен през зимата един крем = един месец горе долу.

Общи условия

Активация на акаунт