Какъв крем за лице използвате? – Тема 16

• 73 377
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • Бургас
Моята кожа всичко изпива.
Ако не слагам крем почервенява,напуква се,бели се...Честно казано с мазна кожа си бях по-добре.Сега почти не нося фдт,или го слагам за няколко часа,или не ползвам.Ужасно пресушава,а няма как да нанеса крем над фдт.И с ББ крем е същата работа.
Не ми е особено приятно да се мажа непрекъснато,но още по- неприятно е да ми се опъва кожата и да боли.

# 451
Мария, все се каня да ти кажа, че много се радвам, че пак си активна във форума. Твоите препоръки и мнения са ми интересни и полезни и се радвам, че отново мога да те чета.

# 452
Аз бих внимавала с мазането на какаово масло на лицето.
Защо, някакви вредни ефекти ли може да има? А кокосово?
Запушва порите.

# 453
А с какво друго масло бих могла да го заменя?

# 454
  • Бургас
Да ползваш един крем една година за мен е абсурдно.През зимния период особено на 2 месеца и половина ми свършват кремовете.Мажа обилно и не пестя ,обичам кожата си сочна и подхранена ,също и шията и деколтето.

# 455
Понеже споменах и аз, че един крем = един месец, да кажа, че също мажа врат и деколте, че и ръце, (беше ме е страх да си призная за това разхищение) със същия крем. Освен това по 2 пъти на ден - с дневен, под него другите истории.
 Ето, сега при мен е 08 сутринта, в 07 се намазах прилично, с дебел слой, вън брули ужасен вятър, също като Варненския, на река сме, и равнина, адски остър вятър. Не  мога да си представя да изляза със сухата си, 168 годишна кожа, без да е съм намазала дебел слой отгоре й. Че тя ще добие вид на 200 годишна мумия!
По- късно през деня, ще сваля абсолютно всичко, и ще отида да се потя във фитнеса, след което ще слагам всичко наново, и така. И да не ида на фитнес, от 07 до 00ч. поне още веднъж ще махна и нанеса отново.
Лятото е малко по-спокойно. 😂
 Вечер по-рядко слагам нещо, спя с кучето си освен това, което често решава, че трябва да ми се качи на главата и да ме облизва, раздава целувки, мята ми се, само крем ми е залипсвал. Е, гоня го понякога, ако съм сложил някоя маска струваща колкото две кученца, но далеч не е ежедневно това.

# 456
Да ползваш един крем една година за мен е абсурдно.През зимния период особено на 2 месеца и половина ми свършват кремовете.Мажа обилно и не пестя ,обичам кожата си сочна и подхранена ,също и шията и деколтето.
И аз съм така. Как един крем, една година?

# 457
При мен около половин година, ако го сменям лятото с друг - отива към година, разбираемо. Аз не разбирам  пък мазането н половината торс с крем за лице, но какво пък. Също и не обичам да мажа по петнайсе пъти, ако съм намазала и след час-два пак има нужда, значи крема не е за мен. Искам да сложа сутринта и да забравя до вечерното измиване на лицето. То така и майка ми се премазва няколко пъти на ден, но не бих издържала да разнасям крем навсякъде с мен и да се занимавам.

# 458
И аз съм така. Как един крем, една година?
+1
Съвсем отделен е въпросът, че със сигурност все още няма измислен крем, който да ми е ОК и през лятото на 40 градуса, и през зимата на минус 20. Става въпрос за кремовете - грижа /нощен, серум, олио за лице и пр./ През деня е задължителната слънцезащита, но под нея сменям серумите и допълващите грижи в различните сезони.

# 459
И аз мажа по 1 път на ден. Не съм засичала за какво време изразходвам. Щедро мажа Joy и аз имам шкаф с неотваряни и още ще поръчвам. Ползвам и серумчета.

# 460
  • София
Един крем 50 мл ми стига за около 3 месеца употреба, рядко малко повече. И то ако мажа само веднъж на ден. Имам предвид - след като имам дневен и нощен и ги ползвам по веднъж на ден, и двата ми стигат за около 3 месеца. Общо - 100 мл за 3 месеца.

# 461
И аз с един крем изкарвам максимум три месеца, изключение ми е един ретинолов, защото изрично е упоменато да се ползва количество, колкото зрънце, смесено с другият крем. Също си мажа шията и от скоро всички остатъци слагам на ръцете. Всяка част от тялото изисква грижа, но всеки си преценя каква и колко ще използва.

# 462
А с какво друго масло бих могла да го заменя?
Какаовото масло определено е с много ползи за кожата, но наистина има висок комедогенен индекс. Иначе пак зависи от кожата, но трябва човек да има едно на ум. Аз ползвам масло от шеа. Но ти може да си избереш някое друго. Simple Smile

# 463
  • СОФИЯ
В този ред на мисли....редувате ли различни кремове,или използвате един всекидневно ,докато свърши?!?Thinking

# 464
Използвам докато свърши. Но ако ми е създал проблем, сменям веднага. При мен ако се застъпят два нови продукта, правя реакция. Всичко сменям постепенно, с по една седмица промеждутък.

Общи условия

Активация на акаунт