Какъв крем за лице използвате? – Тема 16

• 73 377
  • 742
  •   1
Отговори
# 435
Аз бих внимавала с мазането на какаово масло на лицето.

# 436
EL си скапаха най-хубавия крем, който някога съм ползвала - Revitalizing Supreme. Новата му версия Plus озобщо не върши работа.

Shiseido Bio Performance колоочен ползвам от над 10 години вече и e много хубав крем.
В момента ползвам втора опаковка от Benefiance Wrinkle Smoothing крема им за лице за суха кожа. Под него слагам  серума Ultimine. И от крема, и от серума съм много доволна.
От над 10 години ползвам серуми и кремове на Ланком, напоследък също не съм доволна колкото преди, например серумът Genifique също го равалиха .

Днес си взех Time Filler на Филорга в комплект с минита на други техни продукти, след като го пробвах първо от тестер,

# 437
Не искам да давам тон или укор, но някои постове ме изумяват.
Как е възможно някои да използват 2 или 3 вида крем, плюс серум, маски и олиа?!?
🤯
На мен ми отива един крем за 6 месеца, не ползвам никакви серум и подобни.
Просто тази безразборна мазилка на кожата е ненужна и много често вредна.
Особено за жени под 30.

# 438
Серумът не е крем.
Той се слага под крем.
Над крема е нормално да се слага слънцезащита.
До тук - 3 продукта.
Ако се използва грим може да се сложи база за грим, след това ФДТ, а много хора фиксират и с пудра.
Това е съвсем нормално за ежедневна грижа.
Някои кожи не се нуждаят от ФДТ, други не изпозват база за грим. Всичко зависи от индивидуалното предпочитание, а в много случаи и от нуждите на кожата.
Няма такова нещо - като много продукти.

# 439
Съгласна съм с последното мнение. Прословутата корейска многостъпкова грижа е 10 стъпки (7, ако не броим двете измивни и маските за за лице) и корейските си карат с нея най-спокойно, известни са като жените с едни от най-хубавите кожи в света, а козметичната им индустрия е една от най-развитите и иновативни в света (да не кажа най-развитата).
Така че няма твърдо утвърдено "много и малко"/"нужно и ненужно". Всичко опира до индивидуалното състояние на кожата и това, от което се нуждае.

# 440
Като се замисля, аз също купувам крем 2 пъти годишно и 1 път слънцезащита. Фон дьо тен- на 3-4 месеца средно. Моята кожа търпи само дневен крем и фон дьо тен. Започна ли да слагам и руж - до 4-5 дни стават големи болезнени пъпки. През лятото сменям дневния крем със слънцезащита (за трета година ползвах крем-гел на Юсерин, но ще му изневеря, защото чувствах парене и раздразнение последното лято),а вечер "наваксвам" с хидратацията. Решила съм тази година да дам повече пари за нещо с цвят, висок фактор и добра покривност. Да видим дали ще се получи, защото съм правила опити да излизам на улицата само с крем без фдт и резултата беше трагичен - запушени пори, пъпки от мръсния въздух.
И аз се сдобих с 3 продукта на Neutrogena hydro boost - крем с спф 25, почистващ гел и серум. Чакат си реда още.

# 441
Здравейте, дами и момичета! Извинявам се, че така нахлува в темата ви, но имам нужда от съвет. Моля, препоръчате ми марка/крем за първи бръчки. На 28 години съм, кожата ми е смесена, с широки пори. От 2-3 години използвам козметиката на Нукс, като от около половин година ползвам кремовете им за първи бръчки, но не виждам голяма разлика, особено с новата им серия Нукселанс. За това, мили дами, се обръщам към вас за съвет. Благодаря предварително!

# 442
  • Бургас
На ЕЛ са хубави кремовете.Няколко мостри съм пробвала и веднъж си бях взела куфарче с гримове,имаше и малко кремче.Наистина са достатъчни и много,много луксозни.Жалко,че сега крем ми отива за 20-30 дни и цената също е от голямо значение при избора ми на крем.
Как така ти "отива" крем за 30 дни? #Crazy
50 мл ми стигат поне за година.
Ами така:
Мажа по няколко пъти на ден лице,шия и деколте,обилно лицето,че е най-зле.
Дори когато бях с мазна кожа,крем мажех само вечер и ми стигаше за два-три месеца.Не мога да си представя крем да отиде за година.

# 443
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
Изразходвам 1 крем за 4 седмици като дневен/нощен до 6 седмици,ако е комбиниран с нощен крем.Мажа без да пестя,сутрин и вечер,понякога и през деня,зависи колко суха е кожата ми.
Не знам тези,дето изразходвате 1 крем за 1 година защо въобще хабите крема.Това е като да пиете по 3 глътки вода на ден и да казвате,че жаждата ви е задоволена.
50 мл крем ÷ 365 дни = 0.13 грама крем  Joy  И това всъщност го мажете на едната буза,на следващия ден другата буза,на третия ден челото...
И за да ви покажа колко нелепо звучи,ето това е 1 мл крем (мостра,за да съм сигурна за количеството).Вие използвате 13% от крема на снимката,за цял ден за цяло лице.Тоест лицето ви не получава абсолютно никаква грижа.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 07:38 от Adoralova

# 444
Има нещо, за което се говори малко и то е, че каквото си мажеш по лицето трябва да отиде и към шията. Там кожата е много нежна и тънка и първа се сбръчква. Грижата за нея трябва да бъде същата като за лицето. Кремове, серуми, слънцезащитен - всичко. Аз за нанасяне слагам 3 точки на лицето - по една на всяка буза и една на челото. Всичко го разнасям из цялото лице + шия и, по-рядко, деколте. Това е минимума. Как едно грахово зърно за цяло лице и шия. Невъзможно.
https://www.today.com/today/amp/tdna105697 ето и един полезен линк.

Последна редакция: ср, 08 яну 2020, 06:57 от Уейв

# 445
Аз бих внимавала с мазането на какаово масло на лицето.
Защо, някакви вредни ефекти ли може да има? А кокосово?

# 446
Аз също нанасям крема за лице на шията и деколтето, че по някой път и на ръцете, ако съм гребнала повечко. Въпреки, че нанасям повечко от грахово зърно кремовете ми пак вървят бавно. Проблема при мен е, че се затрупвам с кремове и мазила, но съм нетърпелива да ги пробвам и често отварям новата покупка преди да съм изразходила старата и така се оказвам със сто отворени и наченати продукта и съвсем нямат свършване. Луда работа. Най накрая се чудя от кое да мажа по напред, за да не му изтече срока на годност. Отделно имам едно чекмедже с неотворени продукти и друго в което държа маски, миц. води, почистващи олиа и др. Сега пак съм си наложила вето над покупките, да видим докога. Blush Grinning

# 447
  • 🌅 𝙵𝚕𝚘𝚛𝚒𝚍𝚊
И аз никога не пропускам гушата,защото тя много издава годините,а няма как да се "ремонтира" с филъри.
Тази мостра от 1мл я използвах за цялото лице + гушата и ми дойде тъкмо.Крема се оказа доста мазен(Шисейдо нещо си) и чак утре сутрин ще подновя.
И аз съм с 3 точки и нанасям с потупвания по кожата.

На 28г не бих ползвала крем против бръчки,бих изчакала 3-4г.Давай мощна хидратация+серум за порите.На твоите години редувах хидралист след хидралист,сега като се замисля,май е най-купуваният ми крем от всички кремове на света. Grinning Превантивни грижи срещу бръчки започнах хм...не помня кога точно,но кремовете ми със сигурност бяха Multi active на Кларинс.Много приятна серия,леки кремове,но добра хидратация и подхранване.Нощната грижа дори я има във вариант за нормална към смесена кожа.Защо не ги пробваш?

Какаовото масло май беше това,което запушва порите.Или пък беше кокосовото...едно от двете със сигурност не се препоръчва за лицето.

# 448
Какаовото и кокосовото масло запушват порите.

# 449
И на мен 1 крем ми стига за много време. Спомням си, че сегашния ми крем с урея на Юсерин си го купих около 10ти март 2019 и свърши вече не знам дали има и за още 1 мазане.

Вярно е, че и аз не се мажа всеки Божи ден точно с този крем, но през повечето време ми е основен и го слагам и сутрин, и вечер.

Крем съм изхабявала за 20 дена един единствен път. Беше най-смотаният крем - свърши толкова бързо, защото кожата ми го изпиваше и не й беше достатъчен.

Общи условия

Активация на акаунт