НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 132

• 47 243
  • 841
  •   1
Отговори
# 105
Ако се наядеш стабилно и качествено няма да имаш никаква нужда от похапвания, гаранция!
Днес пълнолуние аз ядох юнашки в 15 часа рибена чорба, печен толстолоб и печена скумрия, да не ми е уроки кило риба в сурвов вид опуках:)) Ще ям утре в 15 пак, 24 фаст.
Грам не съм гладна, ни закуска ми трябва ни вечеря:)
От всякакви режими печива качвам аз... ям много рядко.
Тази неделя правих нещо като чийзкейк с изварата сладкарската от Лидл, яйца, тиква и малко прясно мляко, ксилитол и ванилия, обърках висчко и пекох на 180 гр на вентилатор към 45 Мин стана чудно. Децата ме подядоха яко:)))

# 106
Джаки, коя е сладкарската извара от Лидл?

# 107
  • София

Не съм Джаки, но е 1кг в кофа.

# 108
Месоядна вече трети ден, в два от които яйцата са само по три пъдпъдъчи, чукнати сурови в телешки бульон. Сухота в устата, жажда, умора и т.н. симптоми не ме впечатляват, минавала съм ги многократно. Впечатлителна е липсата на физическо усещане за глад, а като седна хич не мога да изям много. Беше ме страх, че ще изяждам по кило месо на ядене, но далеч не е така. Никога не съм "постила", но сега май се получава естествено - на 15 - 18 час започвам да "блокирам" умствено и разбирам че ми е време да ям. Това е веднъж или два пъти дневно, зависи как съм вкъщи, без "преживяне" между храненията.
Знам, че е рано за заключенията, но при други диети не съм се чувствала точно така. Може би само на почти пълния ми глад като тийн, а сега ям доста мазно свинско.
Продължавам със сигурност. Още по-любопитен ми става тоя вид хранене

# 109

Не съм Джаки, но е 1кг в кофа.
Не съм я виждала newsm78 Ще питам на място, благодаря.

# 110
  • София
https://images.app.goo.gl/nScxX2GWP7yr9yEU6 Има я поне година.

# 111
Не във всеки Лидл я има. Аз на София Ринг Мол я дебнах поне две седмици, после пак изчезна. Отделно май я слагат ту при изварите, ту при сирената и сметаните. 5 лв май беше последно, постоянна промоция.

# 112
  • София
Странно, аз ходя основно в 3 магазина има я и в трите , но понякога изчезва, уж е в постоянният асортимент ,ама ми се е случвало да не намеря.

# 113
Последно я взех на 3,99 лв миналата събота. Слагат я при заквасените сметани в хладилната витрина. Не се е случвало да липсва.

# 114
Те я прекръстиха на кремообразна извара по едно време, че като пише сладкарска сума народ си мислеше че е нещо подсладено. А тя просто не е солена, всеки да си я соли/подслажда както му е кеф. Сега по брошури и етикет на рафта пише сладкарска, а на кофата кремообразна... не знам как не го догледаха толкова време. Едно и също си е де, ако някой се зачуди що пише така и иначе.
Иначе потвърждавам и аз че е много хубав продукт, мога да седна и да я ям само нея с лъжицата.  Много добре ми се съчетава с маслини или пък направена на салата Снежанка, вместо цедено кисело мляко. Във всякакви режимни рецепти дето са с крема сирене също съм слагала такава когато нямам.

# 115
"Сладкарска" е, защото няма сол за разлика от повечето извари и се влага по-лесно в сладкиши и чийзкейкове. Аз съм пълнила камби с нея и пак станаха, де.
Любима ми е тази:

Като творога в Березките, но по-евтина.

# 116
Аз знам защо така я бяха кръстили, обаче наистина много народ си мислеше че е подсладена щом е сладкарска. Същата работа както и със сметаната им за разбиване - много хора си мислят че е сладка, то нали има и някакви готови подсладени за торти дето само се разбиват и мажат.

# 117
Аз знам защо така я бяха кръстили, обаче наистина много народ си мислеше че е подсладена щом е сладкарска. Същата работа както и със сметаната им за разбиване - много хора си мислят че е сладка, то нали има и някакви готови подсладени за торти дето само се разбиват и мажат.
Е, нали има състав. Четеш. Но като цяло българинът е много зле кулинарно - знае три манджи и пет продукта и нищо друго не признава. Отделно изварата се търси само от "фитнес средите", другите я свързват с долнопробни банички от лафката. За това няма търсене на много хубави продукти и спират да внасят. Надявам се да не стане същото и с много от стоките в Лидл.

# 118
Аа, тая кремообразната извара е 6,5% масленост, повечето ми познати от "фитнес средите" гонят нискомаслени продукти и я подминават. Но пък като за нас си е супер. То и на сметаната има състав, ама само тук из форума съм виждала десетки пъти да питат колко е сладка...
Иначе и на мен ми се чудят познати какво толкоз им чета на етикетите, нали все храна Grinning Ми храна, ама има вътре неща дето аз не ги искам. Или дето дори не ги знам какво са. Е как ли пък няма и да ги изам тогава.

# 119
  • Отвъд алеята зад шкафа
Канена съм на веган ресторант, какво мога да ям там? Примерно тараторът е с мляко от кашу.

Общи условия

Активация на акаунт