Любители на кучета - 99

• 22 966
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Деспи, дано не е нищо сериозно. Много сладък гигант е Ерос.

Дух, тази госпожица гледа като човек направо.Smiley

След малко тръгвам за работа и цял ден ще го мисля Арчи. Мъчно ми е... надявам се бързо да свикне.
Учим го да си върши нуждите върху пеленка, но засега без особен успех. Ако може да споделите как научихте вашите сладури на хигиенни навици?

Хубава и успешна седмица!

Нашата я взехме на два месеца.В продължение на седмица на всеки 2-3 часа в денонощието  я извеждахме да пишка и да ака,като се редувахме със сина и мъжа.За седмица се научи.Разбира се имаше някой и друг гаф,но никога не сме й се карали.

# 586
Здравейте.Имам померанче на 3 месеца,и имам въпроси.Как да го приуча да пиша и ака на пад вечерно време?Сутрин като станем и в хола където стои е пишало и акало навсякъде.И въобще ако някой ми даде полезни съвети ще съм благодарна много.
Поздрави

# 587
  • Варна
Върни се дв-три страници назад и ще прочетеш. Малките кученца имат "малък резервоар " ,което означава, че или ще висите нон стоп навън или ще чистите като луди. Няма как да стискат. В нас вече оставих само една пелена, все по-често я улучва и върши работа вън. Пак казвам, малки кучета, малки резервоари, стискайте зъби до около 7-я месец. Аз с Бизу, а и сега с Каду, като вършат работа вън, пляскам с ръце, казвам "браво ", давам наградка, за да схване бързичко, заредете се с търпение и много любов.

# 588
Здравейте, започнах да ви чета от скоро, че ми стана интересно. Моето куче вече е голямо, на 4 и половина, но сега покрай вас си припомням забавата от бебешкия му период. И чак сега осъзнавам какъв късмет сме имали с това малко лудо хъски Satisfied Той за 1 ден си научи името и мястото където да си върши работата - върху пелената. Слагала съм само една и винаги или на нея или на половина на нея си е вършило работата. Навън изцяло започна да върши всичко около 5 месец като все още имаше пелена за аварийни случаи. Не съм и предполагала,че за някои приучаването може да е трудно. Все съм си мислила, че им е инстинкт да вършат това навън. Първо куче ни е и многооо си го обичаме, а за неговата любов думи нямам. Two Hearts

# 589
  • Варна
Ми то като при хората, някои схващат бързо, на други им трябва време, при трети въобще не идва 😂😂

# 590
Лабрекс, липсваш ни.

В тази тема, никой не говори колкото да не заспи (може би само аз). До сега не съм получила нито един неадекватен съвет, така че независимо от начина, по който Цвети, си мислиш че е отправен тона те съветвам да се опитваш да осмисляш съветите и мненията, защото със сигурност са изключително добронамерени и човечни.

За ушите нямам "професионално" мнение, само лично и нв бих го причинила на куче.

Джина е добре вече с очите, но сама ми е трудно да я капя.

Хубав ден на всички

# 591
  • София
Първото ми куче - порода пуделуид /взех го за булонка, но излезе пудел/ ни го дадоха на 2 седмици - стопаните на майката не искаха малките кученца и казаха - или сега, или никога. Беше абсолютно бебе, а годините бяха купонните /толкова отдавна беше/. Добре, че снаха ми беше с малко бебе и им даваха като някакви помощи адаптирано мляко, на което срокът на годност изтичаше всеки момент, та на това изкара първите 4 седмици у дома. Бягах от работа на обяд, за да го храня, а нощите бяхме превърнали в дни, за да яде поне тогава по-често. Не знам, дали заради това или поради друга причина, но той беше толкова привързан към мен до последния си дъх.
Не е лесно да се гледа толкова малко кученце, предизвикателство е, но по някога човек няма избор.
Това с наградката за пишкане на правилното място е малко нож с две остриета. Сегашния ни дзвер до толкова нахитря, че като му се прияде гризинка ходи на пелената и пуска малко, после идва да се похвали.

# 592
Галето и Фикито ... то са дупенки, то са краченки. Ниска топка.

Добрутро ! Одма се сетих за този клип-дупенки,краченки и ниски топки Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 09:18 от Трапезица

# 593
  • Bарна, морето, сините вълни
Хехехе, Трапезица, развесели ме за добро утро. Благодаря. Не, че и с Летящия Кактус не се посмях. Grinning
Хубав ден, момичета.

# 594
Дес, не споделяш как е Еро. Значи трябва да е добре Wink

Реа, къде зачезна? Добре ли е аристократката?

# 595
  • София
Скрит текст:
Много е малък, за да очаквате резултати. По принцип кученцата до поне 2 месеца трябва да са при майка си (независимо колко сте се влюбили в тях, и аз бях влюбена в моята Бела от момента, в който я видях на няколко дни), в най-добрия случай 3 месеца. Така кученцето се социализира и се научава да играе със себеподобните си, няма я емоционалната травма, която се получава, когато се отдели едно толкова малко бебе от майка му и братчетата/сестричетата му, кученцето по-лесно свиква с новите си стопани и вече е във възраст, в която приучаването на хигиенни навици е възможно. Горе-долу до три месеца кученцето не може да стиска изобщо - става от сън и пишка, хапва и пишка, играе и пишка. Където го свари нуждата, там я върши общо взето.
Моля да не го приемате като обвинение, просто обяснявам защо куче не се взима толкова малко.

Знам, че куче се взима малко по-голямо. Станалото, станало. Не съжалявам, че Арчи е при нас. Той е една малка радост.
Обвинение може да не е, но със сигурност е размахване на пръст. Съвет по питането ми не видях.
Както и да е.
Не, не е размахване на пръст. Няма съвет, защото - вижте пак първото изречение на поста ми. Частта за трите месеца също е полезна. И последно, отговорна съм само за това, което казвам, не за това, което някой мисли, че казвам.

По въпроса с купирането - освен че е забранено от закона, за мен е жестоко (то поради тази причина е и забранено). Независимо дали кучето е бебе или е голямо, да го лишиш от ушите и опашката му, е травма и кучето изпитва болка. Има медицински случаи, в които се налага, например при чести инфекции на ушите и вероятност за оглушаване поради тези инфекции, но с правилна грижа и поддръжка не се стига до там. Горе-долу като бръчките на мопсове, булдоци и други - ако не се подсушават добре, е предпоставка за развитие на гъбички и други "красоти".

жгмъц, добре дошла отново Simple Smile

Последна редакция: вт, 26 ное 2019, 09:28 от Малко Сладко Коте

# 596
  • София
Много благодаря за изчерпателното инфо да кофата, мда 100 лв са множко, но ще ги погледна все пак... Гугъл ми показа същите за по 19$...
Още по-добре. Аз тогава действах импулсивно и това беше единствените заключващи се кофи, които знам. Даже ако имаш възможност дай линк за тези от 19 долара, може да са полезни и за някой друг. Даже и аз бих си взела за вилата Simple Smile

Ето линк, но нямам идея дали правят доставки до БГ, просто попаднах на него:https://www.target.com/p/hefty-12-3-gallon-slim-step-trash-can-with-locking-lid-black/-/A-14897046

# 597
Според мен тази къщичка няма да държи много  топло,стените са тънки и вратата е голяма. Плюс е,че няма да се пропива с влага.
Може би вариантът с термопанели е по-удачен по картинката,която пуснаха тука в темата.Ако има кой да я измайстори.

Много го мислих и ми се струва, че пластмасова е по-добрия вариант, в конкретния случай "Ласи", защото знаете, че при него поддръжка на дърво няма да има. При мен пък няма нито кола за транспорт, нито време да майсторя (поне до коледната ваканция, няма да разполагам с такова време, а до тогава, може и сняг да падне). Ласи спи на мокро, мухлясало дърво и мухлясал балатум. Искам да го отърва от вода и мухъл. Вътре ще я топлоизолирам - вече съм купила два вида изолация. Ласи вчера отново ми се молеше да не влиза в калището в което е обречен да живее. Стопанина е поръсил чакъл за колите, които паркират в парцела, но за Ласи - нъцки! Ласи е високо, 20-кг куче. Вратата я виждам Ок. Предвид, че в момента и такава няма...

Кактус, то и отговорът е толкова тъп, колкото въпроса ти. То дори не е двор, ами заграждение от парцел-паркинг с размери 1,10 (широко) х 6м (дълго). Граничи със стена на блок и не вижда слънце в нито един час от денонощието.

Само не разбрах за тънкостта на стените. Защо ви се струват тънки стените? Къде пише каква е дебелината? (Нещо съм пропуснала да прочета май...?)

# 598
  • Bарна, морето, сините вълни
Да, да, добре е Ерос, слава Богу. Закачат се с малката крадат си играчките. Благодаря, Pip4i. 😊 ❤️
И аз съм много против купиране на уши и опашки. Създадени сме такива, каквито трябва да бъдем. Без кастрацията, тя е важна, въпреки че не се престрашаваме...
Като имахме кокерче всички повтаряха, че било смешно с дълга опашка. Що за простотия? Както каза Билянка, на някои породи като ловджийските се налага тази процедура за безопасност, но като е  домашен любимец, не виждам защо да му го причиняваш на животинчето. Жално ми е като гледам някои от питбулите в квартала, без опашки, без уши, а още по-тъжно ми е къде ги водят в края на седмицата... Sad Някой ден природата ще ни го върне много жестоко за тези издевателства.

# 599
Здравейте скоро си взех йорки на 7месеца.Бившите стопани изобщо не са го приучавали на хигиенни навици и в къщи беше минно поле 🤣  Вече е 5 дни в нас и го извеждам (кратки разходки) Слава Богу взе да посвиква и не се опъва като магаре 😂😂. Имах преди това друго куче(дребна порода) ,което беше блъснато от кола точно в тези месеци и съответно след това хигиенни навици 0-ла!!16 години правеше нон стоп бели в нас.  Не ми се иска да се случи пак това. Проблема с това кученце е,че в паспорта му има  2 ваксини(втората нямала печат) и лекаря не я приема... А бившата стопанка каза,че била бита?! Имал е ушна краста,която лекуваме сега. В клиниката ,в която ходим(една от най-добрите в моят град) единият от лекарите ми каза,че няма проблем въпреки,че няма бита  ваксина да го извеждам за малко и да го прибирам! Без контакт с др кучета и тн Според вас толкова ли е рисковано? Благодаря

В малките месеци и докато не получи всички ваксини,нашата също не я събирахме с други кучета.В момента градят имунитет и са все още калпави.Когато я водехме на ветеринар,винаги сме я носили.Никога не сме я пускали на пода в приемната.Това си е лично мое мнение и не заангажирани никой с него.

Благодаря за отговорите ви. Намерих клиниката в която са му поставили ваксините. Лекарят потвърди,че при него е бита 1-ва ваксина.Но каза,че втора не е бил и предните стопани(или от развъдника от който уж е взет) са си я купили....Спирам да го извеждам щом трябва.В момента лекувам ушна краста...Надявам се да няма други проблеми.Но изглежда жизнен и тн.Зарадвах се,че за 5 дни изгради навици,но здравето е по важно.Доктора първо каза,да него извеждам,но после каза за 2 мин и да го прибирам(без контакт) Не  знам вече 😁😂🤷🏽♀Лекарят е добър(спаси предното ми куче,но..)  Как може да има толкова безотговорни стопани.... Може ли да ми кажете,когато се бие втора,колко време след това е 3-тата? Благодаря Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт