Любители на кучета - 99

• 22 964
  • 742
  •   1
Отговори
# 570
Какво мислите относно купирането на уши въпреки ,че е забранено?
Аз нямам намерение да подлагам Луци на това ,но всеки път ме питат кога ще му одрежем ушите и дали не трябвало кучето да е с остри ,а не клепнали и големи уши?
Вие на какво мнение сте и ако имахте куче на което може да му се копират ушите бихте ли го направили въпреки риска от упоика и трудния възстановителен процес?
Съжалявам ,ако въпроса е не подходящ ,но просто исках да разбера мнението на хора с кучета ,а не на тези който си мислят ,че кане корсо,питбул,доберман.... са по природа със заострени уши.

Ето и една снимка в гръб на ушатия дявол

# 571
Недялка започвам с това, че е забранено купирането на уши и опашки. Всеки ветеринар съгласен на такава процедура за мен не е никакъв ветеринар щом за пари е готов да погази закона. Освен закона, личното ми мнение е, че кучетата са по-красиви така както са си родени, а самото рязане е тръгнало точно обичаваните за бой, за да не им е слабо място и да не хапят там.
Пипчи който си е взел дребосък така ще да е.. виж с магаре 40 кила няма такива място дето да може да се завре 🤣🤣
Ей го въпросното магаре, строено на дивана до мен и чакащо някое мезе са хвръкне в устата му. Е хванах усмивка след като получи кашкавалче

# 572
Аз не бих подложила кучето си на това. Напълно излишен и непонятен за мен стрес за животното.

# 573
Недялка започвам с това, че е забранено купирането на уши и опашки. Всеки ветеринар съгласен на такава процедура за мен не е никакъв ветеринар щом за пари е готов да погази закона. Освен закона, личното ми мнение е, че кучетата са по-красиви така както са си родени, а самото рязане е тръгнало точно обичаваните за бой, за да не им е слабо място и да не хапят там.
Пипчи който си е взел дребосък така ще да е.. виж с магаре 40 кила няма такива място дето да може да се завре 🤣🤣
Ей го въпросното магаре, строено на дивана до мен и чакащо някое мезе са хвръкне в устата му. Е хванах усмивка след като получи кашкавалче

Напълно съм съгласна с вас на същото мнение съм просто ми беше интересно какво смятат хора който имат няква компетентност относно животни и най-вече кучета.Благодаря за изчерпателния отговор.

# 574
  • София
Много благодаря за изчерпателното инфо да кофата, мда 100 лв са множко, но ще ги погледна все пак... Гугъл ми показа същите за по 19$...

Относно рязането на уши и пр. не бих подложила кучето си на подобно мъчение ей така за кеф!

# 575
Много е малък, за да очаквате резултати. По принцип кученцата до поне 2 месеца трябва да са при майка си (независимо колко сте се влюбили в тях, и аз бях влюбена в моята Бела от момента, в който я видях на няколко дни), в най-добрия случай 3 месеца. Така кученцето се социализира и се научава да играе със себеподобните си, няма я емоционалната травма, която се получава, когато се отдели едно толкова малко бебе от майка му и братчетата/сестричетата му, кученцето по-лесно свиква с новите си стопани и вече е във възраст, в която приучаването на хигиенни навици е възможно. Горе-долу до три месеца кученцето не може да стиска изобщо - става от сън и пишка, хапва и пишка, играе и пишка. Където го свари нуждата, там я върши общо взето.
Моля да не го приемате като обвинение, просто обяснявам защо куче не се взима толкова малко.

Знам, че куче се взима малко по-голямо. Станалото, станало. Не съжалявам, че Арчи е при нас. Той е една малка радост.
Обвинение може да не е, но със сигурност е размахване на пръст. Съвет по питането ми не видях.
Както и да е.

# 576
Цвети,това е една от темите,в която не се поддаваме на провокации.  
Питаме,отговаряме, понякога имаме различни мнения,но винаги сме добронамерени. Дори и в различните си разбирания. Защото сме водени от любовта си към животните и желанието да бъдем добри и отговорни стопани.
Добре дошла си,питай,ако може ще помагаме. Добронамерено.

# 577
  • UK
Аз лично никога не бих подложила кучето си на каквато и да е процедура, стига да не е наложително по здравословни причини. Да не говорим, че естетически рязаните кучета изобщо не ми харесват, супер много се осакатяват. То нито ушички може да мърда после като хората, нито опашката да размахва, и за какво? За покриване на човешки стандарти.

Цвети, може да пробвате с пелени за малки кученца, но Котето ти е казала, че Арчи е много малък, за да се ориентира все още къде да си върши нуждите. Не му се карайте обаче и имайте предвид, че ще минат седмици, може и месеци, преди да се научи.

Ох, забравих да кажа, че с Джина умрях да се смея! И Джинкс вади такава подла физиономия като не му дам да яде каквото си иска. Satisfied

# 578
Благодаря. Каквото зависи от нас, ще го направим. Важното е малката буболечка да расте добре.
Бих се допитвала до вас. Друго си е стопани с опит да дадат мнение или съвет.

# 579
  • Rock & Roll feeling ...
Много благодаря за изчерпателното инфо да кофата, мда 100 лв са множко, но ще ги погледна все пак... Гугъл ми показа същите за по 19$...
Още по-добре. Аз тогава действах импулсивно и това беше единствените заключващи се кофи, които знам. Даже ако имаш възможност дай линк за тези от 19 долара, може да са полезни и за някой друг. Даже и аз бих си взела за вилата Simple Smile

Никога не бих причинила козметична оперативна намеса на кучето си.  Дори да беше от порода, при която има тенденция за рязане на уши или опашка... Аргументите свързани  с по-голяма естетичност ги намирам за субективни и несериозни. Познавам стопани на Пит, които му оставиха ушичките и е много чаровен Simple Smile

# 580
Цвети поста на Котето, освен че ти е казала че сега Арчи е твърде малък за да го приучиш е с цел хората, които четат и са пред вземане на кученце да знаят какви са ползите от това, то да прекара максимално време с майката и другите си братчета и сестричета. Не го приемай като размахване на пръст, защото не е. Аз съвети нямам по отношение на пишкането и акането у дома, защото оставих моето да върши всичко, където го свари нуждата и като минаха ваксините започнах да го уча на вън. Според мен така му беше по-лесно да привикне, а не първо на едно място в апартамента да го уча, а после да го спирам да не пишка там. Не съм се карала никога за физиологичните нужди, бършех и подминавах все едно нищо не е станало. Имай на предвид, че всяко куче е различно и няма един подход. Наблюдавай, зареди се с лакомства и като направи това, което трябва и където трябва веднага похвала, погалване, бравооо и лакомство в устата.

# 581
  • Бургас
Недялка, освен, че е жестоко, лишаваш кучето от органите, с които то комуникира с другите кучета. С опашката и ушите те показват настроения - ядосани ли са, уплашени, радостни. Без този важен инструмент усложняваш социализацията - то не може да им покаже, че например е дружелюбно, те не могат да прочетат какво иска да им каже и агресират. Имаш мъжко куче от сериозна порода, не си причинявай това.

Цвети, най-лесния съвет, но изисква да си нон-стоп до кучето - кучетата пишкат веднага след ставане от сън и игра, между 20 мин. и 1 час след хранене и веднага след като са били затворени.

Вземи му клетка. Тя много помага за научаване и предпазва от изграждане на лоши навици (гризане на мебели, предмети и пр.). Оставяй го вътре, като постепенно увеличаваш времето. Кучетата не пишкат, където спят, докато е в клетката ще стиска. Но толкова малко кученце не бива да стои вътре повече от половин до час в началото. Правилото е на колкото месеца е, толкова може да стои в клетката, плюс час отгоре. Един месец - 1 час, час и половина, 2 - до 3 часа и т.н.

Веднага след клетката го носиш на мястото за тоалетна, като си свърши работата даваш награда. Носиш го там и веднага след сън, след игра, 20 мин. след хранене.

До петия-шестия месец се зареди с търпение, кофи и парцали:)

Моята се научи да стиска по 4-5 часа и цяла нощ около 4 месеца и половина. Но съм цял ден с нея и я извеждах почти постоянно.
Сега излизаме, веднага кляка до 1-2 любими дървета и се прибираме. Знае, че нуждите се правят навън, ама някой път се изпуска вкъщи, особено ако децата са бесняли с нея.

# 582
Tintina и аз много го четях и слушах това, че кучетата не пишкали там, където спят... да, ама не. Моето си пишкаше, Вивата също и още познати хора с кучета са споделяли същото.. а то е, че кучето им е пишкало там където спи. Това може да важи за възрастно куче, ни за малко бебе в никакъв случай. То просто пишка/ака когато и където му дойде. 😂😂

# 583
Здравейте скоро си взех йорки на 7месеца.Бившите стопани изобщо не са го приучавали на хигиенни навици и в къщи беше минно поле 🤣  Вече е 5 дни в нас и го извеждам (кратки разходки) Слава Богу взе да посвиква и не се опъва като магаре 😂😂. Имах преди това друго куче(дребна порода) ,което беше блъснато от кола точно в тези месеци и съответно след това хигиенни навици 0-ла!!16 години правеше нон стоп бели в нас.  Не ми се иска да се случи пак това. Проблема с това кученце е,че в паспорта му има  2 ваксини(втората нямала печат) и лекаря не я приема... А бившата стопанка каза,че била бита?! Имал е ушна краста,която лекуваме сега. В клиниката ,в която ходим(една от най-добрите в моят град) единият от лекарите ми каза,че няма проблем въпреки,че няма бита  ваксина да го извеждам за малко и да го прибирам! Без контакт с др кучета и тн Според вас толкова ли е рисковано? Благодаря

В малките месеци и докато не получи всички ваксини,нашата също не я събирахме с други кучета.В момента градят имунитет и са все още калпави.Когато я водехме на ветеринар,винаги сме я носили.Никога не сме я пускали на пода в приемната.Това си е лично мое мнение и не заангажирани никой с него.

# 584
  • под тепетата
Кактус, ко праиш посред нощите, момиче  Laughing
Ози също трябваше да е с рязана опашка, но от цялата рода май само баба му и баща му са така. При активно ловуващите това е предпазна мярка, че много се нараняват като тичат и се мушкат в храсталаците. А какви тежки шамари раздава с нея, пък уж те обича  Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт