Любители на кучета - 99

• 22 950
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
  • София
Здравей, тази тема е многократно "дъвкана" и тук във форума и не само Simple Smile
Да споделя с нашия малчуган (померан, ама не съвсем Simple Smile ) как стана номера. С много търпение като за начало. Кучо беше постоянно с нас и през два-три часа го водех до памперса като му казвах "пишкай-пишкай" като при малките деца. Задължително след ядене пак така. През нощта се будех пак през три-четири часа и пак го водех до мястото за тези дейности. И по този, нелеп на пръв поглед начин цели три седмици, докато един понеделник, нашият мъник просто влезе в офиса и директно отиде да се изпикае на неговото си място. После пак и пак, и пак. Даже толкова демонстративно го направи, сякаш казваше - на, виждаш ли, че мога. Интересно - за акането само веднъж направи белята дето не трябва, но много бързо схвана къде се върши тази дейност.
В момента вече е на 11мес почти, но още му държим памперса, защото хитреца му с хитрец не обича да се разхожда много... но пък стиска по 8 и повече часа. Само дето прави други бели Simple Smile - яде текстил - и любимото му отмъщение, задето е оставен сам, е да гризе постелката пред входната врата (врата се отваря навън).
Но нашият Чарли е с характер и прилича вече на мен като такъв SatisfiedSatisfiedSatisfied
Ооо и хич не обича да се карам на децата SmileSmileSmile

Здравейте.Имам померанче на 3 месеца,и имам въпроси.Как да го приуча да пиша и ака на пад вечерно време?Сутрин като станем и в хола където стои е пишало и акало навсякъде.И въобще ако някой ми даде полезни съвети ще съм благодарна много.
Поздрави

# 601
Скрит текст:
Мерси за вниманието, отговорила съм ти в спойлера.
Косите на Вероника,
Скрит текст:
хей душице, защо си се изпоритиснила така Simple Smile Спокойно, ще помогнеш на детето Simple Smile
Първо защо трябва да ходи на вет. ? Защото куч е прекалено слаб ? Да, и защото не знам какво да го посъветвам, много от скоро съм с куч и все още съм лаик.
Най-важно е да комуникираш с детето. От думите ти не изглежда лекенце, с правилна комуникация вероятно ще отбере от дума. Точно така е.
За храната, обясни му че тази марка далеч не е най-подходящата. По-големият проблем е дали има възможност да подсигури по-висок клас храна. По-скоро няма.
И да дава по-голяма доза, докато кучо започне да дърпа на кг. После да нормализира в предписаната. Също така говорете за обезпаразитяванията. Често слабостта е признак на паразити. Това го знам и аз, попитах го, твърди, че всеки месец го обезпаразитява.
 Други симптоми има ли кучето, които да си зебелязала или той да е споделял ? Не мисля,че положението е толкова наложително за вет., освен ако няма някакви други симптоми. Но ако все пак нещо те тревожи май варианта с теб и тм да го придружите до специалист на който имате доверие ще е по ползотворен, отколкото да се разчита бащата да вдене.
А кучето колко е малко ? Разпитай го за ваксините. Самото куче омърлушено ли е ? Има ли апетит. Не е умърлушено. На 5 месеца е. Имало апетит, изяждало си за минута-две сипаното в паничката.Не е умърлушено, напротив, супер жизнено е.
Принципно липса на апетит и слабост понякога са симптоми за опасните болести по малки кучета, преди започването на клиника. Но ако е от повече от 3 дни така кучето, едва ли става дума за някоя болест. Кучето е така откакто го познавам, от да речем месец и половина, два. Наистина е твърде слабо за ретривърче, има фигурата на сетер, понеже съм имала сетер и поразително прилича. Даже момчето се чуди дали не са ги излъгали като са му продали кучето и да е някаква смеска.
[/spoiler]
Като собственик на  ретривър да споделя че точно в тази възраст са едни много смешно несъразмерни-дълги крака,големи глави,слабо тяло.До към годинка вече се оформя нормалното телосложение. Не пречи да се заведе кучето на друг лекар,но не бързайте да се шашкате предварително.
Много благодаря. Добре, че написах. Да, така изглежда кучето, супер странно.

# 602
  • София
Втора ваксина се слага на 2 месеца, 15 дни след първата (която е на 45 дни). Третата се слага месец след втората - на третия месец. 10 дни след това вече можете да излизате с кученцето свободно (но не е препоръчително да влиза на собствен ход във вет. кабинети/клиники, макар че никога не съм го спазвала това). Обясни на вашите лекари какво е положението и че не сте сигурни за втората ваксина и попитай какво е тяхното предложение. Можеш да потърсиш и второ мнение.
По принцип притесненията на лекарите са основателни - ваксината се съхранява по специален начин, а така купена от немедицински лица - нито знаят как е съхранявана, нито къде, нито дали реално е поставена.

# 603
Втора ваксина се слага на 2 месеца, 15 дни след първата (която е на 45 дни). Третата се слага месец след втората - на третия месец. 10 дни след това вече можете да излизате с кученцето свободно (но не е препоръчително да влиза на собствен ход във вет. кабинети/клиники, макар че никога не съм го спазвала това). Обясни на вашите лекари какво е положението и че не сте сигурни за втората ваксина и попитай какво е тяхното предложение. Можеш да потърсиш и второ мнение.
По принцип притесненията на лекарите са основателни - ваксината се съхранява по специален начин, а така купена от немедицински лица - нито знаят как е съхранявана, нито къде, нито дали реално е поставена.   
  Да благодаря. Те искаха да реимунизират със втора. В нашият случай обаче(както се оказа няма) Явно цялото котило е било при лекаря,защото каза не сме им били 2-ри???  Така,че ще бия.Той е на 7м -йорки, но не дребен 😁. Лоши стопани са го гледали. Офъкан зле, ненаучен 🤷🏽♀ неваксиниран... нямам думи.

# 604
Леле, цели 40 страници имам да дочитам, чак толкова не бях ви изтървала.
Дес, с 2 ръце се присъединявам към мнението ти за купирането. Като взехме Денис, прочетох изказване на собствениците на една амстафка, как ами още по-красива била, като й кръцнали ушите...

Галски, те попринцип хич не обичат караници около тях. Няма да се караш на децата и това е Grinning

Аз хванах да уча отново на дърти години и сега съвсем за нищо не ми остава време. Ето една изгладняла, тъжна муцуна

# 605
  • София
....
Галски, те попринцип хич не обичат караници около тях. Няма да се караш на децата и това е Grinning
....

То и аз не обичам да им се карам, ама понякога са си забравили ушите на улицата, но това е друга тема. Сега учим Чарли да не скача по малката... трудно ни е, но ТЪРПЕНИЕ му е майката, нали Sweat SmileSweat SmileSweat Smile

# 606
  • UK

Една нахранена и доволна муцуна от мен пък Laughing

# 607
  • Bарна, морето, сините вълни
Сийроуз, радвам се, че се появихте. Чудех се защо вече не пишеш. Успех с ученето, само щестици! Stuck Out Tongue Winking Eye

# 608
  • Варна
Дзвер, големия келеш също прави подобни номера, само че, когато "пази". Демек, става и почва да лае, уж някой ни напада и ни гледа в очите с поглед: Мамо, мамо, изплаших ги и избягаха, може да си спокойна, сега дай наградка.  😂

Големи сладкиши сте показали, наяли-ненаяли се. 🤣🤣

# 609
  • Rock & Roll feeling ...
Кактус, ко праиш посред нощите, момиче  Laughing
Че малко се поразлях в обяснения ли Grinning

Галето и Фикито ... то са дупенки, то са краченки. Ниска топка.

Добрутро ! Одма се сетих за този клип-дупенки,краченки и ниски топки Simple Smile

amy_nka, извинявай,може би ще те накарам да се повториш, но каква е ситуацията с това куче ? Питам за да помисля, за най-адекватна алтернатива за къщичка... Защо дървото да не е подходящо, няма кой да чисти или по други причини ?

# 610

Да й изям пуха на тая муцунка Heart
Ти да не мислиш, че той реално  не беше ял? Ама как така ще има ядене на масата, пък садистичните му родители ще му казват не? Ми те тия неговите си гранули, наградки и саламчета, за къде?! Слабичък е, ще изчезне, та се моли, горкия, белким ни разтопи каменните сърца.

# 611
  • София
О, много се радвам да ви видя, Сийроуз! Simple Smile  Липсваше ми муцунката на Денис, горканчо той гладен Smile И Оскар такива отчаяни погледи хвърля, белким има някоя жалостива душа и му даде, нищо, че току що е вечерял.

Пък на Джинкс носа ще му изям!

# 612
Летящ кактус кучето, за което amy_nka издирва къщичка е такива, за което тя се грижи, но не му е стопанин. Кучето се появило в оградена площ, ползваща се за нещо като паркинг, тъй като бащата на собственика починал и сина му прибрал кучето “уж” да го гледа. Реално кучето е добре, защото amy_nka се захвана с него и го води на ветеринар, носи му храна, чисти му и го разхожда. Стопаните му не се грижат за него и ако му постави къща, която изисква поддръжка няма да има кой да го направи.

Оооо, Сий липсвахте с близнака ни. 🤗 Ей тия магарета нямат наяждане. Твоя поне има някаква линия, а моя вчера го гледахме със сестра ми и установихме, че от шкембето му не се вижда пишлето му 🤣🤣🤣 А как обикаля и реве за ядене вечер да не разказвам, щом и на мен понякога ми става жал и му давам, представете си каква е жална картинка. 😂😂

# 613
  • София

Успокои ли се този младеж,нали беше започнал бая с беличките?

# 614
Сиви, това е само защото не се връзваме на погледа "виж ме, ще се разплача", а ММ знае какво означава изречението "Майко, не му давай повече!"Laughing

Общи условия

Активация на акаунт