The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 469
  • 775
  •   1
Отговори
# 300
Аз също го използвам, един път в седмицата (иска ми се два, но все не ми остава време) за 10 мин, няма лющене. Но аз постепенно увеличавах времето, почнах от 5 мин и така лека полека докато стигна 10.

# 301
При мен нито пари, нито щипе, нито се лющя, но лицето ми много се изчисти и белезите започват да изчезват (с много мазна кожа съм).

С дерматолог в момента провеждаме лечение като ползвам AHA 30% 3 пъти седмично вечер - (понеделник, сряда, петък) по 15 мин + ниацинамид след пилинга. Сутрин Ларош Ефаклар Дуо+;

Вторник, четвъртък, събота вечер - тоника с гликолова киселина + ретиноид емулсия.
Сутрин Ларош Ефаклар Дуо+.

Неделя сутрин Natural moisturizing factors + HA, вечер маската салицилова киселина 2%.

Доволна съм много от TO.
В Дъглас ми дадоха талон за 5 лева отстъпка, та нямам търпение вече да го използвам. Имат наличен вече и ретиноида 5%.

# 302
AHA 30, ползвам от 7-8 месеца, два пъти седмично си го правя по 10 мин, даже не съм започвала с по-малко минути и досега не съм се лющела. В началото когато го нанеса само ме щипка леко, но към 6-7 минута всичко е утихнало и мога и повече от 10 мин да издържа.

# 303
Има ли ефект на свиване на порите, защото от Млечната киселина има леко подобрение и съм доволна като цяло.

# 304
Аз не съм имала особено големи пори, сега ги виждам едва едва, чистички, отпред на бузите са моите. Тена ми е избистрен и най-съм доволна от това, че удържам положението с бръчките, да не нахлуят с бързи темпове.

# 305
Има ли някой, който ползва AHA 30% - как се отразява на кожата? Има ли излющване?
Два пъти съм я ползвала, не съм имала проблеми. Директно с 10 минути започнах. Първия път имах съвсем леко лющене на кожата - на слепоочията, където е по-късно и на следващото нанасяне намазах там съвсем леко.

# 306
Взех си погрешка AHA пилинга, но съм много доволна. С тънка, бяла, чувствителна кожа съм. Винаги съм си мислела, че такъв тип пилинг ще се отрази зле на кожа като моята и ще я раздразни, та няма да има успокояване. Така и така си го взех и го пробвах. Нямам зачервявания след него, нямала съм и лющене досега, кожата остава с избистрен тен, чиста, по- малко белези и със смалени пори (което като ефект прави ниацинамида). На по- малко от половината бутилка съм вече.  Въпроса ми е вие колко слагате като количество от пилинга? Слагам по 2-3 слоя/ пипети. Че май бързо му видях сметката.
И от Бъфета съм много доволна, въпреки че не боря бръчки. Искам избистряне на тена, премахване на белези и кожни неравенства вследствие от насилствено стискане на пъпки Close виждам такива ефекти от бъфета + добра хидратация, като винаги правя т.нар. Воден сандвич
Мисля да пробвам alpha arbutin и кофеиновия серум, който смятам да нанасям вечер или сутрин на цяло срещу подпухване на кожа? Дали ще става за това?

# 307
и кофеиновия серум, който смятам да нанасям вечер или сутрин на цяло срещу подпухване на кожа? Дали ще става за това?

Той е за това. Според мен вечер няма смисъл от него, но сутрин прави чудеса.

# 308
Аз си мисля, че няма смисъл от слоеве киселина. Еднократно намазване ми си вижда достатъчно.

# 309
Тоест да го нанасям като серум, а не като маска?

# 310
  • София
И аз имам въпрос за алфа арбутина - според вас дали ще има ефект при общо потъмняване на лицето?
Имам и доста лунички, тях си ги нося от дете и не знам дали изобщо е възможно да се махнат (не ми е и цел номер 1 де), повече обаче ме дразни това, че лицето ми е два тона по-тъмно от шията целогодишно. Дотук (отскоро) ползвам ниацинамид, млечна киселина и вит. С на прах, доволна съм, има известно изсветляване на лицето и изравняване на тена (и видимо изглаждане на кожата), но ми се ще да включа нещо по-ударно и специално насочено към избелване. Чудя се дали да пробвам и арбутина, или направо да търся нещо с хидрохинон.

# 311
Flip, а слънцезащита ползваш ли. Аз от както се помня съм с 50 фактор целогодишно за лице и е обратното, лицето ми е бяло, а тялото тъмно.

# 312
  • София
Здравейте,
включвам се да споделя мнение за продуктите, които ползвам.
Ниацинамид - за съжаление не видях никакъв ефект от него, нито свиване на пори, нито намаляване на омазняването, даже ми е леко лепкав на моята мазна кожа. Приключвам с него.
NMF + HA - средна работа за мен, една идея тежък ми е, и него няма да подновявам.
Но алфалипоевата киселина е друга работа - слагам вечер след тоник, понякога след нея слагам крем, понякога не, но на сутринта лицето ми изглежда по-свежо, с избистрена кожа. Обаче тя може да се ползва 2-3 пъти в седмицата.
В останалите дни слагам гликолова киселина тоник на Pixi, след това крем. Моля за отзиви за гликоловата киселина на The ordinary, ако някой е ползвал и тоника на Пикси, ще се радвам на сравнение.
От черния петък поръчах Granactive retinoid 2% и млечната киселина 5%. Пробвах ги няколко пъти, още не мога да кажа нищо за ефект, но консистенциите много ми допадат, леки, нелепкави.
Ползвам и витамин Ц на друга марка.
Но сега съм в затруднение как да комбинирам вечер алфалипоевата киселина, млечната киселина, ретиноида, гликоловата киселина и витамин Ц. Моля за помощ, момичета.
И още нещо - след всички тези серуми и киселини какъв/кой крем за лице слагате?

# 313
  • София
Flip, а слънцезащита ползваш ли. Аз от както се помня съм с 50 фактор целогодишно за лице и е обратното, лицето ми е бяло, а тялото тъмно.

Ползвам слънцезащита от пролетта насам, преди това цял живот съм я пренебрегвала (освен на плажа). Не виждам голяма разлика, даже лятото доволно ми почерня лицето, макар че бях адски стриктна.
Т.е. не че съм недоволна от слънцезащитата, вече се убедих, че е е важно и трябва да се ползва, пък и нали отскоро съм на киселини и вит. С и става още по-важно. Но за кафявото лице не ми помага. Шията ми е много бяла, аз съм по принцип бяла, и дали защото брадичката ми хвърля сянка или и аз не знам защо, но си стои все бяла и разликата с лицето е очебийна Simple Smile

# 314
И при мен шията е по-светла, но тя и не потъмнява както лицето ми лятото.

Общи условия

Активация на акаунт