The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 475
  • 775
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Обмислях да си купя Млечната киселина 10% и преди малко в Дъглас си мазнах малко количество на ръката и след няколко минути на мястото ми се появиха няколко червени петна. Предполагам имам реакция към нея. На някой случвало ли му се е?

# 316
Аз от млечна киселина, 5%, никога не съм имала реакция.

Ниацинамида обаче го спрях точно по тази причина. Водеше до повече пъпки, вместо да ги маха... и въпреки че всички държат на тезата, че трябва време и първоначално кожата е нормално да се изпъпчва, аз смятам, че след като реагира негативно, то това е ясен знак, че нещо не й е ок.

Аз имам друго питане, може ли да ползвам млечка киселина, последвано от ресвератрол, последвано от вит. С 23% и накрая крем?

# 317
Аз ползвах млечна киселина 3 месеца, но почнах много да се изпъпчвам и да не ми минават пъпките. Мислих че е от ниацинамида но се оказа че е от млечната киселина. Знам, че има purging период но продължава твърде дълго и не мога да го изтърпя вече. Засега спирам с киселините или може би ще пробвам само веднъж в седмицата да ползвам. Ниацинамидът ми действа добре в крайна сметка.

Последна редакция: пн, 16 дек 2019, 23:30 от Уейв

# 318
  • София
Аз от млечна киселина, 5%, никога не съм имала реакция.

Ниацинамида обаче го спрях точно по тази причина. Водеше до повече пъпки, вместо да ги маха... и въпреки че всички държат на тезата, че трябва време и първоначално кожата е нормално да се изпъпчва, аз смятам, че след като реагира негативно, то това е ясен знак, че нещо не й е ок.

Аз имам друго питане, може ли да ползвам млечка киселина, последвано от ресвератрол, последвано от вит. С 23% и накрая крем?
Може, ако ти е ок на кожата това наслагване.
Аз ползвам 10% млечна и също нямам реакция.

На Ниацинамида ще му дам 2 шанс може би догодина.При първия опит и аз доста се изпъпчих, но аз тогава вкарах много неща на куп и не знам от него ли е.

Много ми харесва действието на Азелаиноата киселина върху кожата ми, първо бях с тази на ТО, сега съм със Скинорен, че не ми се поръчваше и май даже повече ми харесва. Само ми е трудно да реша с какво да го комбинирам от серумите на ТО.
Идеи?

# 319
  • София
Доколкото знам, първо се слага вит. С и след това всичко останало, като най-накрая са хидратиращите кремове и маслата. Аз имам проблем с наслагването едно върху друго. Почти никога не го правя, не защото съм имала реакция, а защото ми се струва, че кожата мн се натоварва и продуктите не дайстват ако смесени и напластени.

# 320
  • София
Зависи от Витамин Ц-то. Това конкретно е като крем със силикон и е по-плътна текстура от 2-та серума преди него.

# 321
Добре де, не е ли хидратиращ крем първо?
И да питам за отзиви за околоочният тонер с кофеин, някой използва ли го?

# 322
  • София
Първо са серумите на водна основа и разните киселини, след това кремове и масла.
Гледах клипчета в ю тюб, в които обясняваха за последователността на нанасяне.
И аз се интересувам от серума с кофеин и има ли ефект за торбичките.

# 323
Както е написала Александрина, първо са серумите, идеята е да се върви към по-плътната консистенция, ако киселините са под форма на тоник се започва с тях. Или тоник, серум, околоочен, крем за лице, олио за лице. Има разбира се изключения, напр. Марула олиото може да се слага дирекнно върху кожата, на sunday riley олиата им също. Ако има разлика от общото правило е описано на самият продукт, иначе реда си е от по-леките към по-тежки продукти.

# 324
  • София
Да, тоника винаги е на първо място и някои смятат, че е задължителен. Аз го слагам само вечер, като завършек на измиването.

# 325
  • Ланкър, планините Овнерог
Аз имам кофеиновия серум. Нямам торбички, но имам сенки под очите. Ефект не виждам, повече от месец го ползвам.

# 326
  • София
Кофеиновият серум е за торбички в следствие на преумора, на торбички от липидно натрупване не помага.

# 327
  • Варна
Здравейте, от всички продукти с които се сдобих по време на намаленията успях за близо 3 седмици да въведа:
1. HA 2%
2. Lactic acid 5%
3. Buffet
Та от хиалуроновата к-на не мога да преценя дали съм доволна. Боря го още този неприятен кир ефект.
Кожата ми е по-скоро суха с някои зони склонни към омазняване, тънка и светла.
 Бих казала, че това беше първата и среща с киселини от този тип ( млечната имам предвид). Нанесох я на малък участък от шията-нямаше реакция и реших, че съм готова за въвеждането и. Та...нанесох я две последователни нощи не знам и аз защо, като сутринта след втората вечер кожата ми “пламна”. Щипеше ми всичко, дори термалната вода на Авен, имах и зачервени петна на места. Правих си студени компреси с лед, нанасях крем за чувствителна кожа на Ларош и общо взето паренето отмина на следващия ден. Преустанових употребата и естествено и ден-два по-късно кожата ми на местата на които беше зачервена стана по-твърда, по-опъната в последствие и се обели (силно казано, но все пак с търкане загрубялата изсъхнала кожа падаше).  Изплаших се доста, че съм си докарала хим. изгаряне, но за щастие всичко отмина. Много искам кожата ми да свикне с киселини, но не мога да събера смелост да се намацам пак. Бях поръчала и 10 минутната смес от AHA и BHA, но нея ще я го пробвам едва, когато кожата ми спре да реагира по този начин на млечната к-на.
При някой друг случвало ли се е?
Някакви съвети, кога и как да я ползвам отново?

Последна редакция: пн, 23 дек 2019, 00:30 от sugababe__6

# 328
  • София
С каква кожа си и защо се спря точно на млечната?
Ето какво пише пише за нея на сайта на Ординари:
Contraindications: Lactic Acid should not be used on sensitive, peeling or compromised skin.
While Lactic Acid can result in quick visible benefits, we generally suggest indirect forms of skin exfoliation in favour of direct forms such as this formula due to potential inflammation and sensitivity associated with acids.

Ако си с чувствителна кожа, реакцията ти на млечната киселина е напълно логично. Най-добре да не се ексфолираш с киселини.

Аз след проучване по блогове и канали, реших да взема Matrixyl 10% + HA вместо Buffet.
Също така се отказах да взимам отделно хиалуронова киселина, защото почти всички серуми и кремове я съдържат. Освен това, има проблем с нанасянето на други продукти в/у нея, като гореспоменатия кир-ефект.

# 329
Аз след проучване по блогове и канали, реших да взема Matrixyl 10% + HA вместо Buffet.
Извинявайте. Защо? Аз пък се колебая за Buffet с пептиди.

Общи условия

Активация на акаунт