The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 461
  • 775
  •   1
Отговори
# 330
  • София
Аз след проучване по блогове и канали, реших да взема Matrixyl 10% + HA вместо Buffet.
Извинявайте. Защо? Аз пък се колебая за Buffet с пептиди.

Защото в Матриксила съдържанието му е доста по-високо, а той е най-активния и ефективен пептид.
В Бюфета съдържанието му е доста по-малко, освен това са наблъскани хиляди други неща, които не го правят особено ефикасен.

# 331
  • Варна
Спрях се точно на млечна т.к ми се струва най-щадяща и в случая слаба ( избрах ниската концентрация) сред другите киселини за т.нар химичен пилинг. Механичният определено не е моето нещо и за това химичното ексфолиране ми се стори единственият вариант. Това, което е копирано от сайта на Deciem го пише за 90% от продуктите им и за мен си е чисто презастраховане... Buffet’а е доста хвален продукт, ще го използвам докрай и мога да пробвам нещо друго след това, за ефект в момента не мига да говоря. НА ще си я изразходя и ще се насоча към друг продукт както спомена с високо съдържание на НА. Този кир ефект прави невъзможно ползването на серума през дена, съсипва ми грима по ужасен начин...

# 332
Аз след проучване по блогове и канали, реших да взема Matrixyl 10% + HA вместо Buffet.
Извинявайте. Защо? Аз пък се колебая за Buffet с пептиди.

Elizabeth, аз винаги бих избрала продукт с медни пептиди пред такъв с матриксил, ако непременно трябва да има избор - аз ползвам и от двата типа. Неслучайно серумът с медни пептиди CAIS 2:1 е култовият продукт от серията Niod, която предлага формулировки, при създаването на които се ползват последни открития и разработки в областта на грижата за кожата. В Бюфет с медни пептиди концентрацията на последните е същата като в първия вариант на CAIS, като ТО предлага продукта на значително по- ниска цена и в комбинация с другите пептиди във формулата на Бюфет.

# 333
  • София
В бюфета с мед има и матриксил. Изборът изобщо не е м/у медни пептиди и матриксил.

# 334
  • Варна
Дами,здравейте!

Моя приятелка ми подари 4 продукта на The Ordinary.Обясни ми как се ползват,отделно четох и указанията,но нещо противоречиви сигнали получих хахаахахахах.Та,имам Lactic acid и Niacinamide ,които ще ползвам в момента.Моля светнете ме кога и по колко се ползват двата продукта.Innocent Отмиват ли се?Гледах  и таблиците в темата,но не съм наясно.
Доволни ли сте от киселината?Как ви подейства?

Благодаря!!!

# 335
Два поста по-нагоре пише за Lactic acid.

# 336
  • София
Според мен, основната грешка при използването на млечната киселина е, че е нанасяна 2 последователни нощи.
Киселините трябва да се въвеждат постепенно, първоначално веднъж седмично и не за цяла нощ, а за 10-20 мин и да се следи състоянието на кожата. "Кървавата маска" също при първо нанасяне не трябва да се държи 10 мин, а 2-3-5 мин и ако се появи силно щипане да се отмива.

# 337
  • Варна
Казаха ми да не очкавам бързи резултати.Ще докладвам отново след десетина дни.Определено продуктите ми допадат заради липсата на аромати.

Започнах с киселината след 3 процедури кабронов пилинг,за сведение.

Последна редакция: ср, 01 яну 2020, 13:56 от bubanka

# 338
Момичета, на мен с времето ми се появи доста силно щипане от кървавия пилинг( в края на опаковката съм). И пъпки също се появиха, спрях го. Много по-доволна съм от гликоловия тоник, според моята козметичка спокойно мога да си го ползвам всяка вечер. Хиалуроновата киселина много я харесвам, но и на мен ми прави кир ефект, взех Маринхиалуроникс, но определено с нея не виждам същия ефект. Сега обмислям да си взема Хада лабо хидратираща емулсия. Иначе съм доволна от ниацинамид, една опаковка вече изхабих.

# 339
Имах Кир ефект от ХА+Б5 и аз, но вече я нанасям след крем, а не обратното.
Всичко е наред Simple Smile

# 340
  • Edinburgh-UK
Здравейте ,група!Може ли мнения за
urlhttps://theordinary.com/product/rdn-100pct-l-ascorbic-acid-po … &ccvis=1[/url

Как се ползва ?Четох,че трябва да се смесва с друг продукт ,кой по-точно?Мисля да си го взема но незнам как се ползва ,до сега не съм ползвала витамин с за лице.

# 341
Здравейте, вмомента ползвам HA+ B5 (май така беше името?), и след това крема на Ordinary като вътре слагам витамин Ц на прах. Сега искам да включа и retinoid emulsion 2%. Възможно ли е с тези продукти и как да ги подредя като последователност?

# 342
Праха вит. Ц го смесвайте с хуалуроновата киселина, после ретиноида и накрая крема.

# 343
Здравейте, вмомента ползвам HA+ B5 (май така беше името?), и след това крема на Ordinary като вътре слагам витамин Ц на прах. Сега искам да включа и retinoid emulsion 2%. Възможно ли е с тези продукти и как да ги подредя като последователност?
Не използвай тази форма на витамин Ц в една рутина с ретиноид-имат конфликт.Ще си докараш зачервяване и нарушаване на липидната бариера.Витамин Ц нека да бъде сутрин,така ще помага и на слънцезащитата.

# 344
Здравейте , имам суха кожа ,но на моменти ми излизат пъпки и то упорити . Бихте ли дали идея за продукт който да нанасям локално на проблемните зони ?
Благодаря предварително .(:

Общи условия

Активация на акаунт