The Ordinarу + DECIEM (Тема № 4)

• 57 407
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
  • София
Ваня А., вземи тестери, защото при проблемните ни кажи е сложно. Лятото пробвах няколко тестера и отхвърлих Юсерин, Юриаж.

# 406
Аз колкото пъти съм търсила тестери, почти нищо нямат. Аз за това разпштвам кой от какво е доволен, че ми омръзна да купувам и подарявам козметика.

# 407
  • Somewhere in Spacetime
Трябва да се пробва, че на всеки различно му се отразява. Аз от крема на Юриаж съм доволна и съм го носила с грим през лятото. Само не ми харесва, че без грим ми белее на лицето. Не е много, но го забелязвам, а аз съм с много бяла кожа.
Купила съм на ТО с физичните филтри, но още не съм го отворила. И за него има различни мнения, но реших да го пробвам. Видях, че ТО подготвят слънцезащитен със смесени филтри, но не го бяха пуснали в продажба. Трябва да проверя дали го има вече на пазара и кой химичен са избрали, и изобщо съставът какъв е.

# 408
  • софия
Намерих назад в темата препоръки за слънцезащитата на Авен, Уриаж и А-дерма за мазна кожа. Имате ли съвет/наблюдения коя е най-добра? Кожата ми е леко проблемна, запушват се пори, излизат пъпки (на 32 съм) , въпреки че откакто използвам няколко  родукта на ТО ми се изчести лицето. Не искам да с ирам киселината като стоне топло и за това мисля за слънцезащита, до сега не съм използвала. Имам проблем с всички кремове за рице, които съм пробвала, от всичко лъсвам и пъпчасвам и за това от сега я мисля слънцезащитата, уж да избера най-правилно.

Моята кожа е мазна ползвам на Биодерма Photoderm Nude Touch50+ който е с цвят и не съм попадала на по-добър.Има тестери -двуфазен е.

# 409
Аз го пробвах този  Photoderm Nude Touch50+ и последния път много ми щипеше на лицето и ми избиха пъпки от него.

# 410
  • София
За мен най-добрата слънцезащита е екранът на Кларанс с минерални филтри, 50 ф-р.

https://douglas.bg/clarins-uv-plus-spf50-033632

От много години го ползвам, нищо друго не може да се сравни с него.

# 411
  • софия
Момичета може ли вечер след гликоловия тоник да се нанася млечната киселина и после матриксил?

# 412
  • София
Ваня А , преди малко купих Авен Б протект. Има леко оцветяване и много ми харесва. Лятото го използвах.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 08:35 от М

# 413
  • София
Не е ли Авен Б протект?

# 414
Момичета може ли вечер след гликоловия тоник да се нанася млечната киселина и после матриксил?
Според мен, не е добра идея. Може да пресушиш кожата, да се зачервиш. Като цяло няма нужда. По-добре ги редувай гликоловата и млечната.

# 415
Момичета, аз замених хиалуроновата киселина с хидратиращия лосион на Хада Лабо - много съм доволна, забравих за досадния кир ефект, след него нанасям ниацинамид.
Марин хиалуронова също не харесах.
В ДМ има ли го?
Да, аз оттам го купих.

# 416
Е, глупости, ти искаш да си съсипеш лицето направо. Може сутрин матриксил и вечер само ЕДИН ВИД киселина, като може да ги редуваш. Едната вечер гликолова, една вечер почиваш и следващата да е с млечна. Матриксил всеки ден може, но НЕ в една и съща рутина с киселини! Четете, бе хора, егати поразиите ще си докарате. В сайта на Десием изрично го пише това.

# 417
Дали Авен Б протект става за кожа, която лятото много се омазнява?

# 418
Освен да пробваш няма как да разбереш. Попринцип матиращите продукти не са подходящи за мазна кожа и ще кажа защо. Когато омазняването постоянно се чисти с изсушаващи продукти или се запечатва с матиращи се дава сигнал на тялото, че няма достатъчно себум и почва свръхпроизводство. Т.е. по-зле става. За да се регулира това омазняване (освен чрез диета или хормонални изследвания) трябва добра хидратация (може и с масла), за да се "успокои" кожата, че е достатъчно омазнена и няма нужда да произвежда сама. На теория е така, но на практика не знам дали на мен лично ми е помогнало. Но със сигурност матиращите и изкушаващите продукти влошаваха положението.

# 419
  • София
Аз пък викам- четете и извън сайта на Deciem. Комбинирането на химични съединения си е сложна задачка и ако ползвах няколко неща, щях да чета и извън техните описания кое с кое може да се комбинира.

Последна редакция: сб, 11 яну 2020, 16:50 от The Catcher in the Rye

Общи условия

Активация на акаунт