Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 122
  • 767
  •   1
Отговори
# 675
# 676
Честито, да си я ползвате със здраве! Ще останете доволни.

# 677
petiaivanov- Благодаря зя съветите,включихме го в мрежата точно с това:
https://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
Имам въпрос:Преди първоначална употреба в инструкцията пише че:
3. Налейте 2 литра вода в
отделението за препарат,
отбелязано с .
Това действие активира системата за
източване.
4. Налейте малко количество
препарат в оделението,
отбелязано с .
5. Задайте и стартирайте програма
за памук при най-високата
температура без пране в
барабана.
Това премахва всички възможни
замърсявания от барабана и
обвивката му.
При вашите перални правилили сте го,или направо си започвахте да перете?

# 678
  • Велики Преслав
petiaivanov- Благодаря зя съветите,включихме го в мрежата точно с това:
https://www.sono.bg/index.php?id=73&category=31
Имам въпрос:Преди първоначална употреба в инструкцията пише че:
3. Налейте 2 литра вода в
отделението за препарат,
отбелязано с .
Това действие активира системата за
източване.
4. Налейте малко количество
препарат в оделението,
отбелязано с .
5. Задайте и стартирайте програма
за памук при най-високата
температура без пране в
барабана.
Това премахва всички възможни
замърсявания от барабана и
обвивката му.
При вашите перални правилили сте го,или направо си започвахте да перете?

Аз съм с АЕГ не същата. Първоначалните инструкции бяха същите но мен ме мързеше да я чакам затова я пуснах на по-кратка.

# 679
Vasil Vasilev 676271 В смисъл,пуснали сте я празна без пране на някаква по кратка програма,като сте спазили инструкциите ли?

# 680
Сигурно сме го направили. Вече не помня, но, щом е в упътването, значи трябва да се пусне.

# 681
  • Велики Преслав
Vasil Vasilev 676271 В смисъл,пуснали сте я празна без пране на някаква по кратка програма,като сте спазили инструкциите ли?
Да. Мисля че съкратих програма.

# 682
На всичките ми нови перални го правя.
Има  застояла вода от теста в завода, машинно масло е възможно да има и всякакви мръсотии.

Празна пералня на 90 градуса с малко количество прах за бяло.

# 683
Avramov_2, честита да ви е!
Аз винаги спазвам инструкциите и направих тези неща. Дори, когато чистя филъра при помпата, след като приключа и го затворя, изливам една бутилка студена вода през чекмеджето. Надявам се, знаете, че преди да я пуснете за първи път, трябва да изчакате 6 часа да се климатизира и заради компресора.
Маркучът за студена вода връзвате, като е показано в книжката- под ъгъл 45 градуса спрямо вертикалата.
Обръщате внимание, че въздушните филтри са два - големият и до него един малък, като лентичка.

Последна редакция: ср, 23 дек 2020, 21:00 от petiaivanov

# 684
Avramov_2, честита да ви е!
Аз винаги спазвам инструкциите и направих тези неща. Дори, когато чистя филъра при помпата, след като приключа и го затворя, изливам една бутилка студена вода през чекмеджето. Надявам се, знаете, че преди да я пуснете за първи път, трябва да изчакате 6 часа да се климатизира и заради компресора.
Маркучът за студена вода връзвате, като е показано в книжката- под ъгъл 45 градуса спрямо вертикалата.
Обръщате внимание, че въздушните филтри са два - големият и до него един малък, като лентичка.
Благодаря,да знам за всички тия неща и то благодарение на повечето от вас споделили мнение тук за продукта.Изчетох почти всичко писано във форума и се надявам да съм направил правилният избор на комбиниран уред! Все пак си има и доза късмет,да попаднеш на читав уред и да те изкара дълго време.Разбира се сигурно е много важно как го експлоатираш! Това ще е първият ни комбиниран уред,дано имаме късмет!!!

# 685
Дано! Сравнително нов уред е на пазара и няма как да знаем колко ще изкара. Моята още няма три години, но засега не създава проблеми.

# 686
За да не объркам нещо нали на АЕГ от двата модела със сушилня с термопомпа този е по-добрия?

https://www.tehnomix.bg/peralnya-sas-sushilnya-aeg-l9wbc61b

# 687
Да, щом виждаш сакралните числа 1600/10/6 значи е тя.

# 688
Avramov_2,  да - АЕГ е с пълна гаранция след регистрация. Ще получите  и сертификат за удължената гаранция. АЕГ/Еектролукс имат добро обслужване. Ако се наложи да вземат уред в сервиз, го правят с техен транспорт и хора, които изнасят уреда от дома ви. След това го връщат.
В момента виждам, че Електролукс нямат удължена гаранция. Смятам, че за толкова скъп уред, гаранцията не е за подценяване. Най-ниска цена в момента имат Техномикс. Мисля, че дадох линк.

Бихте ли ми отговорили,колко време след регистрация и по какъв начин  получихте своя сертификат за удължена гаранция?

# 689
Мисля, че беше около седмица. Ще си прегледам пощата тези дни и ще кажа.

Общи условия

Активация на акаунт