Избор/Мнение за комбинирана пералня със сушилня?!

• 68 386
  • 767
  •   1
Отговори
# 615
  • Велики Преслав
Мисля, че е наред. Честно да ти кажа без да се обиждаш, ама притеснявай се повече за сметката за ток и вода. Много е енергоемка.

# 616
Здравейте, от вчера ви чета, предимно сте фенове на АЕГ, но пък аз се сдобих с Dynamic Next WDXOA G4118AHC 11 на 8 килограма, няма пълнене Simple Smile
Нещо не се оправям с програмите обаче. Снощи пра и суши 3 чаршафа,2 калъфки и един плик 7 часа Anguished, първо избрах проглама памук на 40 градуса, която беше 1:20ч, а после сушене за прибиране в гардероб, нещо не правя като хората, не е възможно по 7 часа да пере+суши.

През деня пуснах тениски, които изпра за 60мин, а сушенето нагласих на 90мин и всичко беше ок, но когато дам автоматично да избира време за сушене .... положението е ..... 7часа хахаа.

Приемам всякакви съвети, за първи път имам перална+сушилня.

Аз съм с AEG. В книжката ѝ е посочено, че чаршафите трябва да се сушат на програма Iron, демек леко влажни, а не за прибиране в гардероба. Аз си го спазвам това и е към 5  часа, но сравнително пълна пералня. Най-дългата програма, която съм пускала е за кърпи- пране + сушене памук 60 градуса за прибиране в гардероба е над 8 часа. Малко ми се вижда въз дългичка и я избягвам, като не изсъхнат кърпите на по-кратки програми ги мятам за 1 час пред радиатора и ги прибирам. Пера предимно смесени дрехи на Синтетика: около 4кг пране + сушене 5 часа, което си е ок за мен.

# 617
Гледам го този  Хувър.....Ламя на ток е! ( с много лоши отзиви из немските сайтове)
Гледам и дисплея. Защо ми се струва, че на 40 и 60 градуса са само еко програми? Ако е така, те са много дълги. Можеш ли да снимаш дисплея?

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 10:22 от petiaivanov

# 618
През деня пуснах тениски, които изпра за 60мин, а сушенето нагласих на 90мин и всичко беше ок, но когато дам автоматично да избира време за сушене .... положението е ..... 7часа хахаа.

Приемам всякакви съвети, за първи път имам перална+сушилня.

А пробва ли, ей така, за опита, да я оставиш да суши 7 часа? Ако си, и ако е качествена пералня като въпросното АЕГ, ще установиш, че тези 7 часа са всъщност максималната теоретична стойност, ако сушилнята е пълна на максимум с най-гадните памучни дрехи.  Тя започва с тази цифра по подразбиране, но после след анализ коригира времето и продължава да го коригира през целия цикъл. Ако сложиш два полара изведнъж ще видиш как цифрата 7 часа се сменя на 40 минути.

# 619
О! lyuba84, aма не си засякла времето ли? Аз помислих, че наистина е сушила 7 часа.

# 620
Автоматичните програми си напасват времето. Първоначално наистина светва възможно максималното, но после намалява.
Даже така преди няколко дни съм сложила да суша нещо и изведнъж след час ми изписка, че е готова. Рекох си - нещо се е развалила сигурно, не е възможно толкова бързо да изсуши, обаче беше готово и сухо.

# 621
  • Пловдив
А редно ли е, за да си спестим време в сушенето, да пуснем програма за синтетика, напр. която етрае 1,30ч вместо тази за памук, коята е 2,5ч...?

# 622
А редно ли е, за да си спестим време в сушенето, да пуснем програма за синтетика, напр. която етрае 1,30ч вместо тази за памук, коята е 2,5ч...?
Няма как да я надхитриш. Нали си има сензор, който следи влажността и регулира времето според това. Като пуснеш на синтетика, ще суши на по-ниска температура и ще удължи времето в сравнение с това, ако сушиш дрехите на програма памук. (приемем, че дрехите са памучни).
Програмата, на която се суши, определя температурата, но не и времетраенето.
Времента, които са дадени в книжките, са ориентировъчни и се отнасят за пълен капацитет от съответната материя. Времето се променя докато дрехите не са изсъхнали.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 13:15 от petiaivanov

# 623
Може да се пробва, за да се види как излизат дрехите.
На старата пералня си задавах времето, около 2 ч., понеже ми беше най-добре така. Сега суша само на автоматична и съм доволна. Единствено чаршафите са малко по-намачкани, но ги отпускам с "парата".

# 624
А защо задаваш време, вместо да го оставиш на автомат? Според мен разликата в програмите за сушене на памук и на синтетика не е във времето, а в интензивността и грижата за материите. Пък суши докато изсъхне.

# 625
  • София
Никога не суша на автомат, защото никога не си играя да разделям прането по материи (с изключение на ризи, чаршафи, кърпи, те по дифолт си вървят само със себеподобни).
Има такива, които съхнат бавно, други за половин-един час са готови.
Пускам примерно час, после вадя изсушените и на око преценявам колко още да пусна за останалите.
Имам малък сушилник, на който оставям за кратко да се доизсушат някои по-плътни материи.

# 626
  • Пловдив
За това, което питах не променям времетраенето...напр.на прогр.за сушене Синтетика то си е зададано да е 1,30. Изсушава ги нормално.
Но онази вечер си го увеличи на близо 2ч мисля, понеже имаше 2 горими чаршафа Simple Smile

# 627
За това, което питах не променям времетраенето...напр.на прогр.за сушене Синтетика то си е зададано да е 1,30. Изсушава ги нормално.
Но онази вечер си го увеличи на близо 2ч мисля, понеже имаше 2 горими чаршафа Simple Smile
Ами като слагаш чаршафи на синтетика така става. Ако ги беше пуснала на памук, щяха да изсъхнат по-бързо.
Каква е тази сушилня със фиксирани времена? Модел?

# 628
  • Пловдив
Аег комбинирана е.
Нали като зазадеш всяка програма си изписва времетраене...на синтетиката е напр.1,30...после може и да си го коригира.
За останалото-разбрах...но понякога нямам време да чакам 2,5ч да ми върти два чаршафа.

# 629
А какво значи сушене на автомат? Това само комбинираните пералня/ сушилня ли го имат?

Общи условия

Активация на акаунт