Клиника Адела Фертилити - вълшебна тема 8

• 34 927
  • 725
  •   1
Отговори
# 90
Desii_123 добре дошла😀
Аз имах такъв проблем с матката и март месец ми беше хистероскопията. Мога да те уверя, че абсолютно нищо не се усеща след като се събудиш от упойката. Даже се пипах и натисках тук, там по корема, защото не можех да павярвам, че нищо не ме боли. След това май месец правихме ин витро и забременях, но за съжаление отново не можах да го износя. Със сигурност обаче проблема не е бил в матката, а по скоро го отдавам на преразреждане на кръвта, тъй като съм с тромбофилия.
Пожелавам ти успех и скоро да ни се похвалиш😊

Последна редакция: пт, 15 ное 2019, 10:08 от жълтурчо

# 91
И аз съм с Септум и ще ме оперират декември . Надявам се без поредни отлагания .

# 92
Благодаря момичета. Много се надявам нещата да се оправят, както и всички в темата скоро да се радваме на здрави дечица

# 93
Здравейте момичета!
За първи път се реших да пиша. Февруари месец направих инвитро по дълъг протокол в друга клиника. Причината за инвитро - мъжки фактор, а аз изцяло здрава, всичко в мен - нормално. По мое настояване ми върнаха две ембриончета, 10 замразиха. По не знам каква европейска директива се правел сингъл трансфер и повече
от един ембрион не се връщал. Човекът, който го твърдеше връщаше по две и дори по три на другите си пациентки, но на мен ми говореше за сингъл трансфер. Едното ембрионче остана и бях изпълнена с надежди и очаквания. В 8 г.с. обаче прокървих. Започна едно лежане в болници, поставяне на диагнози от “всичко е наред”, до “отлепяне на плацентата”. Нищо не спираше кървенето, но пък бебето си растеше. Срещнах се д-р Сигридов. Проблемът - двурога матка. Така си живеех с кървене и растящо в мен бебе. Благодарение на д-р Сигридов успях да задържа дъщеричката си. До 29 юни когато ми изтекоха водите или част от тях . В АГ отделението в моят град настояваха веднага да я махнат с думи от рода на “ще се роди с ей такива криви ръце и крака”, “гледаш цвете без корени”.. изобщо много мило отношение. Така или иначе бебка се роди, когато тя пожела - на 04.07. Не беше жива. До последно се надявах да издържи, тези води които уж бяха само намалели да ѝ стигнат... Вдигнаха я пред очите ми и гордо казаха “момиченце е”. Да, само че не живо. Преминавам през този кошмар всеки ден оттогава. Помня всеки момент и го изживявам отново и отново. Но все пак продължих някак.
Срещнах се отново с д-р Сигридов, който ме препрати при д-р Калчев. Те ми вдъхнаха надежда и увереност, че всичко ще бъде наред и ще си имаме бебе. Д-р Калчев ми направи операция за корекция на матката, сраствания в единия яйчник и в началото на следващата година ми предстои трансфер. Наскоро случайно разговарях с човека, който направи инвитро процедурата. Нямала съм никакви проблеми, провери досието ми, напълно нормална матка и чудесен резултат от инвитрото. Стоях и се чудех дали говорим за едно и също... Аз си видях мъртвото дете, а той смята, че е чудесен резултат.
Знам, че този път попаднах на правилното място и каквото и да се случи, докторите ще направят всичко, което е възможно, за да имаме не само успешен, а и жив резултат! Пожелавам и на всички вас същото в най-скоро време!

# 94
Аман от такива ектперти тъпанари!!
Изключително много съжалявам за случилото се! На правилното място си, този екип е безценен и ще ти помогнат за успешен финал!

# 95
Здравейте момичета! Аз съм нова в този форум, но съм запозната с темата за изкуствено оплождане. Аз живея в чужбина и тази година правих две икси неуспешни в Прага. В момента размишлявам дали да не пробвам идната година в България и се спрях на тази клиника. Може ли да ми кажете колко време предварително трябва да се обадя за първи час? Освен това бих искала да си проверя имунологията, аз съм с хашимото. Може ли да се направи в тази клиника или бихте ми препоръчали друга? Последният ми въпрос е, аз през декември ставам на 40 години, това проблем ли в тази клиника? Колкото и да в трудно за мен донорските яйцеклетки въобще не са тема и искам лекарите за ме вземат насериозно, а не да ме убеждават за нещо което не искам. Благодаря ви много! Късмет на всички!

# 96
Звъни за час сега. Вече сигурно дават за края на януари.

# 97
Момичета, имам въпрос към тези от , които са правили хистероскопия при д-р Калчев в Адела. Има ли предварително записване на часове за тази манипулация. Това, което ми казаха на прегледа беше, че 10на дни преди следващия цикъл (т.е. декември) трябва да ида да ми вземат секрет и ако излезе нещо, да се лекува. След това, когато ми дойде януарския цикъл да им звъня на първия ден, за да ме планират за кога през януари ще се прави. Казаха ми и че ще се наложи вероятно на пия противозачатъчни или др. такова, за да таймираме, заради натоварения им график.
Д-р Калчев е много натоварен специалист и се чудя при положение, че в момента за прегледи записват за края на януари, та дори сигурно са стигнали и до февруари, как стои въпросът с графика за операциите. Имат ли практика да си отбелязват кои и колко пациенти се планират за тази манипулация през съответен месец или е на принципа, който превари.... Четох в някакви други теми момичета да коментират, че било по-добре да си предвидил горе долу кога ще ти се пада цикъла и да си запазиш предварително, защото им се е случвало многократно да им се отлага манипулацията, но бяха стари и касаеха друга клиника. Въпросът ми е сега как стоят нещата, в Адела конкретно.

# 98
Деси, след като вече е минал прегледа и са ти казали да отидешхза секрет не се запазва час, а направо отиваш при акушерките. Те взимат секрет и от там вече с тях договаряте дати и часове.

# 99
bebe2020, добре дошла! За спомен към момента записват часове за средата на февруари. Малко се удължи срока заради почивката от лятото и предстоящата такава за Коледа. Така че е хубаво да звъннеш енди 2-3 мес по-рано за час, за да може да планираш пътуване. Мисля си, че е подходящото място за теб и няма да те натискат за донорска в никакъв случай.
Деси, щом са ти казали за януари значи най-вероятно ще имат възможност тогава да те поемат. Има график за операциите, който е доста претоварен и затова се и пият противозачатъчни, за да може да си планират нещата. Все пак те съветвам като наближи време за изследвания да се чуеш с някоя акушерка дали няма промяна, за да не ги правиш напразно.

# 100
Благодаря ви, момичета! Планирам да ходя за секрет първата седмица на декември и ще ги разпитам тогава, за да съм относително сигурна, че нещата ще се случат по график Simple Smile

# 101
Ако те планират за януари, декември ще е рано за изследвания. Поне за МБ, която е с давност месец. Изследванията обикновено се правят 7-10 дни преди цикъла, в който ще е операцията. Чуй се най-добре с акушерка преди да ходиш.

# 102
Така ми написаха на листа, който ми дадоха - идеята им е, ако има нещо, което трябва да се лекува, да има време да се лекува.

# 103
Така е редно да. Иначе съвсем ще изгубиш ред. Но имай предвид, че ще повтаряш МБ. Освен, ако вече процедират по друг начин.

# 104
Да, предполагам, че ще се наложи да я повтаряме, но все пак по-добре така, отколкото в последния момент да излезе нещо. На фона на всички изследвания, които правих в последната една година повтарянето на една микробиология не ме плаши Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт