Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 128
  • 741
  •   1
Отговори
# 120
  • The Evergreen State
Добре дошла water_nymph. Ако се върнеш назад в темите за Идола на Ланком ще видиш че беше доста оплют тук като излезе, включително и от мен защото макар и приятен заключението ми беше нетраен и незапомнящ се тийн, т.е. - Не за мен. С времето обаче като го тествах повече пъти все повече ми хареса и се оказа и траен в крайна сметка и не толкова тийн в базата. Купих си го, не го нося всеки ден но когато съм с него получавам комплименти винаги.
Харесвам предложението ти по-напред за YSL Mon Paris, и аз харесвам този парфюм.

Исках също да добавя по темата за Армани - харесвам парфюмите им както писах по-напред, имала съм някои от тях, към момента обаче нямам нищо тяхно.

# 121
Денси, много пъти го пробвам вече и не мога да си създам мнение за него. Сякаш е прекалено добре композиран и тържествен за мен През лятото ходих до Букурещ на концерт на the Cure, в тамошния мол имат всякакви Амуажи за свободно пръскане. Всеки път се заричам да не пръскам повече от два, но сърце юнашко не трае и правя свинщини. Пробвах Лирик, Сиел, Фигмент и Портрейъл. Сиел е много хубав - за мен в духа на  класическите  френски парфюми, но не ми достига интрига. Фигмент пробвах, заради това, че го сравняват с Еден на Кашарел, който много харесвах навремето - бил по- голямата му сестра и наистина е така, ама е с биполярно разстройство, шантав, но хаотичен и с прекалено много интрига. Няма угодия !Портрейъл не оцених - исках го заради нотката на елеми, която много обичам, но жасминът там е супер ретро, мирише ми на един син дезодорант жасмин от соца. Остана Лирик - супер компетентно композиран парфюм, напомня ми малко и на Самсара, и на една стара роза от Пиер Карден заради иланга. Мм неочаквано го одобри и каза, че му харесва - той напоследък гледа разтревожено, като му показвам нещо - разбирам, че прекалявам. Лирик сигурно ще купя в някакъв момент, като втори Амуаж в моята скромна колекция, чудех се обаче за нещо по - модерно, което го няма България.

# 122
Идол на Ланком и при мен се оказа много нетраен-съдя от едно пръскване на кожа от тестер в магазин, не съм го „разносвала” сериозно.
Много благодаря на всички за предложенията за леки, цветни парфюми!

# 123
Мили ми парфюмни ценители, извинявам се предвврително за поста и моля, модераторът да го изтрие ако прецени, НО случайно ми попадна инициативата под патронажа на Българската Коледа, която тази година е “Операция Плюшено Мече”. Имат сайт и е направено и измислено мнооого удобно... хвърлете един поглед, моля ви. Някои от дечицата искат парфюми... толкова са мили всичките...

Радвам се, че прегледах темата донякъде и попаднах на този пост. С удоволствие ще се  включа.
По темата - Армани така и не ме спечелоха с нищо, освен с мъжкия Код, който многократно купувам за малкия ми син. На него му стои наистина повече от
добре, така, че се разписвам с него.

# 124
Athena, възможно е да се усеща отстрани, а и моят нос вече е малко “поизносен” ако мога да се изразя така. По цял ден в магазина не усещам нищо и никакви миризми и затова предпочитам по-остри аромати. Но този ми е прекалено безличен.

За ароматът с роза, ще прдложа и отново Lancome -  tresor a la folie. Назад сте го обсъждали, сигурна съм. За мен е изключително женствен и траен аромат. Но пък тук липсва тамяна. И минава за по-тривиален. Монтале имат доста рози, но по-скоро роза и мускус. Имат един уникален - Arabians. Вижте и него.

# 125
  • До сърцето...
Благодаря за темата Flowers Cherry Blossom

На Армани ми допадна много Stronger With You , обаче много нетраен на моята кожа, иначе досега да съм го взела. На няколко пъти се засилвам, но за 1 час (айде 2 ако съм с крем) просто не си струва. От приве колекцията ми допадат няколко, но не до степен да ги пожелая.

Получих си и Розата на Стефан Люка. Ми... след като след 10-на дни се наканих да пиша... направо си е показателно. След предните два, този е просто скучен. След разкоша на тъмната приказка на Такламакан и ярката, празнична Нощ в Doha, Розата въобще не ми е забележима. Не че не е шлейфова, но няма никаква любов между нас. Повече няма да се разпростирам, защото темата все пак е предимно за положителни впечатления.

Записах се Grinning

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 21:57 от Радика

# 126
Аз съм малко като дванадесетата камила с Монталите , наскоро си купих първият - Full insence и много го харесвам, макар да не съм го носила още сред хора - пръскам си докато работя, да си събера акъла и да се концентрирам. В този Арабианс има ли изявена кожа?

Последна редакция: вт, 05 ное 2019, 22:01 от silver pearl

# 127
Защо Радика, разкажи моля те подробно. Аз искам да я купувам насляпо. Скоро при това. Да не я ли вземам?

# 128
Има, да. Но щом харесваш Full incense, въобще не съч сигурна, че този ще ти допадне. Arabians е отново доста женствен, мек. Докато тамяна в другия е убийствен и бих казала, че си първата жена, която чувам, че й допада.

# 129
  • До сърцето...
Защо Радика, разкажи моля те подробно. Аз искам да я купувам насляпо. Скоро при това. Да не я ли вземам?

Не я взимай, ще се срещнем и ще ти я дам да я тестваш.

# 130
Ще потърся Арабианс за проба все пак - не харесвам груба кожа, но мек велур мога да приема. Иска ми се нещо от което да ми прималее направо. Опус 10 на Амуаж пробвал ли е някой, та да сподели впечатления

# 131
Докато сме на темата за Армани. С поръчката на Velvet Orchid дойдоха няколко минита, едно от които Because it's you Emporio Armani. Ами и това Армани ми е тц. Страшно ми напомня Идола на Ланком, сигурно по това, че и двата са едни такива безлични сиропчета, едното крушово, Арманито - малиново. И едно такова киселеещо малиново. Тийнеджърско ароматче.
Сега вече май съм сигурна, че искам и Chloe Nomade. Не за пръв път му се чудя, но все повече ми харесва тази горчива нотка и нежната фрезия отдолу, смесена с цитрусите. Много нетипичен цитрус, харесвам!
Получих и Velvet Orchid, страшно се вълнувах за него, но сега малко се уплаших Joy Не знам дали откачам, или си внушавам, или ми излиза нотка на урина?!? като улегне парфюма. Иначе е много пристрастяващ, не мога да спра да го мириша, като силен зимен алкохолен коктейл ми действа 😀

Последна редакция: ср, 06 ное 2019, 14:43 от tuali

# 132
  • София
Между другото, Идол Ланком много ми прилича на Wonder rose Zara, от който дъщеря ми употреби три шишета и вече не мога да го трая. А Wonder rose го има от 2-3 г.

# 133
Здравейте интересува ме някой дали е ползвал парфюм Rassasi Zebra women- и ако може да сподели мнение(трайност,и тн) Не намирам от  никъде да си взема мостра Simple Smile  да го тествам Simple Smile Благодаря предварително!

# 134
  • Бургас/Пз
Сега вече май съм сигурна, че искам и Chloe Nomade. Не за пръв път му се чудя, но все повече ми харесва тази горчива нотка и нежната фрезия отдолу, смесена с цитрусите. Много нетипичен цитрус, харесвам!
Получих и Velvet Orchid, страшно се вълнувах за него, но сега малко се уплаших Joy Не знам дали откачам, или си внушавам, или ми излиза нотка на урина?!? като улегне парфюма. Иначе е много пристрастяващ, не мога да спра да го мириша, като силен зимен алкохолен коктейл ми действа 😀
Аз съм пристрастена към него.  Heart Eyes Heart Eyes
Точно Велвета заглеждам напоследък, обаче сега ти много ме размисли. Няколко пъти съм го разносвала след проба в парфюмерия, но не съм забелязала такава нотка. Даже може би щях да съм го взела вече, но откакто пробвах новото Twilly на Хермес и нищо друго не ми се ще.
Искам много да пробвам Либре на ИСЛ и ще решавам.
Бях се спряла на бюджетния Wow Joop, но Ковачева ме разколеба без проба да не рискувам.

Общи условия

Активация на акаунт