Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 142
  • 741
  •   1
Отговори
# 165
  • Бургас
О,да със сигурност предпочитам чанти,парфюми,козметика,палта пред да си харча парите за цигари и алкохол понеже съм твърд въздържател,не пия и не пуша! Всеки с приоритетите си.Само,че при мен проблема е друг,супер рядко си харесвам парфюм за покупка и при мен идват само много силно харесвани парфюми,други нямат шанс.Но аз си признавам,че съм се съсредоточила в няколко за мен любими бранда/Шанел,Герлен и др./ и много рядко купувам парфюми извън тях,просто съм такава и не мога да се променя.Не се влияя от промоции примерно,че нещо било евтино и хоп веднага да го купувам и само да трупам ненужни неща,напротив вземам само много желани парфюми/козметика.Никога не съм имала развален парфюм и такъв да мирише на чубрица.

# 166
Странно е, наистина. Може би зависи и от съхранението на парфюмите. Ето, аз имам един Ck in 2 U, не съм го изпръскала и е на повече от 5 години, нищо му няма. Но пък приятелят ми им едно Armani - Di Gio profumo, ами имаше малко останало на дъното, не е същото. Парфюмът е купуван преди 3 години, направо си смърди на чубрица.

# 167
Зависи как ги съхраняваш. Ако са на тъмно и хладно (или поне стайна температура около 20-22 градуса), проблем няма. Аз не съм имала развален парфюм досега. Имам една Bellissima Blumarine и Chloe Eau de Parfum Chloé на над 10 години, ами същите са си, даже по-наситени ми се струват. Има значение вероятно и състоянието на парфюма при самото му купуване – как е съхраняван от продавача, транспорт, кога е произведен.

Моите парфюмни приказки (защото всеки един аромат разказва история) са около 100-тина с малките шишенца и мострите. Напоследък прекалявам с покупките, но това е положението. Не планирам да ги намалявам или увеличавам, нещата просто се случват.

# 168
Не съм имала развален парфюм, но отливки да. Миришат на чубрица точно. Иначе имам винтиджи, но ги съхранявам в кутии на много тъмно и средна температура.

# 169
  • някъде под слънцето...
Athena Heart
В колекцията ми има само парфюми, които ме радват.С останалите съм се разделила(дала, подарила, разменила) в момента в който съм осъзнала, че не са мои.
Няма парфюми, които да стоят в колекцията само за да вдигат бройката.
Не са ми омръзнали, защото ако реша  с парфюмите, които имаме  у дома (моите, на съпруга ми и на дъщеря ми) спокойно мога да изкарам година и половина без да повторя даден парфюм.
Парфюмите, които имам ме радват и с удоволствие преоткривам красотата им

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 20:14 от sl

# 170
  • Виена
И аз купувам каквото ми хареса, но съм осъзнал отдавна, че колкото и да ми харесва нещо, натрупването на много харесвани неща ги прави безинтересни, обезсмисля удоволствието и в крайна сметка всичко омръзва. Имам си и любими парфюми, но само един поддържам в постоянен запас и имам няколко опаковки. Свалила съм бройката до 35. И откакто купих Gypsy rose пръскам това и всичко останало не ме ингересува. Даже ми пречи в гарсеробчето. Много обичам гримове. Червила купувам често, но миналата седмица като ги подреждах ки мислех, че тия 60 Червила в шкафа струват колкото пет самолетни билетчета двупосочни, че са глупаво похарчени пари. Човек носи един парфюм и едно червило през деня, пет актуални парфюма и пет Червила са даже много...

# 171
  • Варна
Athena Heart
В колекцията ми има само оарфюми, които ме радват.С останалите съм се разделила(дала, подарила, разменила) в момента в който съм осъзнала, че не са мои.
Няма парфюми, които да тоят в колекцията само за да вдигат бройката.
Не са ми омръзнали, защото ако реша  с парфюмите, които имаме  у дома (моите, на съприга ми и на дъщеря ми) спокойно мога да изкарам ходина и половина без да повторя даден парфюм.
Парфюмите, които имам ме радват и с удоволствие преоткривам красотата им

Година и половина - 550 парфюма?! Дори не мога да си представя, направо един малък Дъглас е у вас Simple Smile

По темата, имала съм арманита, но нищо не е останало като спомен за нещо изключително, приятни, носими и неусетно дори не се заглеждам по бранда. От мъжките съм купувала, и са ги харесвали - Armani Acqua di Gio, Armani Diamonds for Men, Armani Eau Pour Homme предполагам този, защото беше преди 2013-та,   нещо от новите от тази серия Simple Smile
Благодаря Денси, че ми напомни за Армани, мисля за Коледа да подаря на същия човек след 20 години, може би новата версия да си свери спомените за аромата и не само Simple Smile. Или Eau de Cedre, Eau Daromes (оприличават го на Eau des Merveilles) или пък Eau de Nuit.
Може да споделите впечатления.

# 172
Аз пък купувам с обратната нагласа - веднъж се живее, няма да си отнеса парите с мен.
И аз съм привърженик на тази философия. Flowers Hibiscus

Армани е хубав бранд, който има прекрасни творения. Харесвам повечето от Code серията, още тъгувам по спрения Sensi, а Si Le Parfum обожавам. От приветата много харесвам и искам Figuier Eden.

Тествам няколко нови проби:
Tiziana Terenzi Al Contrario - https://www.fragrantica.com/perfume/Tiziana-Terenzi/Al-Contrario-32171.html - плътно гурме, като намазана върху филийка хляб Нутела. За мен е твърде гъсто и лепкаво, има една хлебна, малцово-бирена нотка, като от прясно разтворена мая, която вероятно идва от лешниците в състава. Обичам гурме аромати, но този не е от моите. Трайността е чудесна, все пак е парфюмен екстракт.
Ormonde Jayne Vanille D'Iris - https://www.fragrantica.com/perfume/Ormonde-Jayne/Vanille-d-Iris-32536.html - този ме привлече заради две любими съставки - ирис и ванилия. Започва като кожен, землист ирис, но след около час се трансформира в билково-анасонова какафония. Напомня ми една настойка против против повръщане, която ми варяха вкъщи като дете: с копър, анасон и лайка. Cold Sweat Ванилия се появява едва накрая, но не е топла и мека, а някак химична и натегната, като в купа малеби. И той не е мой.
Жалко, защото харесвам бранда, особено Ta'if и Orris Noir.

Дойде и Prada Candy Night и определено го обявявам за неуспешна покупка на сляпо. Търся си хубав шоколад в парфюм, но този не е такъв. Към класическото Кенди са сложили горчиво какао и някаква козметична нотка, като от престарял крем Nivea. Получило се е нещо, което на мен ми ухае като изкъпана и напомадена баба - чисто е, но е някак ретро и унило. Предпочитам класическото Candy, макар и то да не е някакъв потресаващ шедьовър.

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 17:08 от Анонимен

# 173
water_nymph, я кажи как изглеждат в очите на продавачките купувачите, които влизат в магазина и  почват да тестват наред, без да си купят нищо? Много ли им се дразните?  Simple Smile  И как решавате какво да предложите на даден клиент? Чувала съм много странни съвети от рода - "Ето това е много подходящо за руса жена" ...  И въпреки, че описвам старателно какво търся, почти винаги ми предлагат някакви аромати, които са далеч от личното ми усещане какви ухания би трябвало да излъчвам.

# 174
Цитат
Търся си хубав шоколад в парфюм, но този не е такъв.
Врабчо, пробвала ли си Boss The Scent Private Accord for Her https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-The-Scent-Pri … or-Her-50875.html
Много приятно шоко-какао без да е тежко и лепкаво. На мен много ми хареса, макар да не съм хич фенка на Boss.

# 175
Цитат
Търся си хубав шоколад в парфюм, но този не е такъв.
Врабчо, пробвала ли си Boss The Scent Private Accord for Her https://www.fragrantica.com/perfume/Hugo-Boss/Boss-The-Scent-Pri … or-Her-50875.html
Много приятно шоко-какао без да е тежко и лепкаво. На мен много ми хареса, макар да не съм хич фенка на Boss.
И на мен този много ми хареса, а на моята кожа устиска дори изненадващо много време.

По темата Армани- имам Код, много харесвам и Си, но съм го носила от отливка и не се реших да го купя.
Сега съм влюбена много в Либре на ИСЛ, чакам да се появи на повече места за да го стрелям...
Днес тествах доста миризми на Л'ерборарио, някои са ммм...чудесни ухания. Какво ще кажете за тях, трайни ли са, да знам дали има смисъл да тествам още.

# 176
Базила, не съм, мерси за препоръката Flowers Hibiscus. Ще го тествам при първа възможност.

# 177
water_nymph, я кажи как изглеждат в очите на продавачките купувачите, които влизат в магазина и  почват да тестват наред, без да си купят нищо? Много ли им се дразните?  Simple Smile  И как решавате какво да предложите на даден клиент? Чувала съм много странни съвети от рода - "Ето това е много подходящо за руса жена" ...  И въпреки, че описвам старателно какво търся, почти винаги ми предлагат някакви аромати, които са далеч от личното ми усещане какви ухания би трябвало да излъчвам.

Ще кажа за себе си, всеки човек е различен и приема по различен начин нещата.
При мен адски много зависи от човека насреща. Ако е някоя готина клиентка, която не е дошла да се превъзнася и да лъже, че иска да си купи нещо, а всъщност е дошла само да се напръска, ми е приятно, много даже. Аз си обичам работата и не ми тежи да предлагам парфюми, понякога стават доста интересни диалози.
И колкото и да не му се вярва на човек, още щом влезе клиент, аз знам дали е дошъл да си купи нещо или просто да се наслади на ароматите. И е много дразнещо да чуваш от една и съща жена, всяка седмица, че идва да си избере аромат и ще си помисли, ама на следващото посещение да ти  каже - "Аз този си го купих вече, предложете ми друг"
Ами окей, няма нищо лошо, поне не ми навирай в очите и без това известния ми вече факт, че ти никога няма да си купиш от мен, а ще си го поръчаш онлайн, нищо, че ми хабиш 40 минути от времето и енергията, тъй като повярвайте, трудоемко и изтощително е да предложиш 10 аромата, да обясниш всеки, да го представиш по достатъчно атрактивен и обективен начин.
Докато има жени и мъже, които още с влизането си казват, че няма да купуват, води ги страстта към парфюмите, тогава ми е приятно и се наслаждавам на разговора и коментарите с дадения клиент.
До колкото за предложенията, аз обикновено питам клиента за някой любим негов парфюм и от там нататък веднага мога да добия представа коя гама аромати е неговата. Защото ако ми каже, че любимият и е Light blue, то никога няма да предложа Black opium, примерно..  Grinning
Освен ако не ми каже, че е дошла точно за това, де.

# 178
  • някъде под слънцето...
Doris, не знам дали са точно  550, но ако съберем парфюмите на тримата ще бъдат над 500.
Когато дъщеря ми беше по малка и писваше из парфюмериите , казваше, "У дома има повече прфюми от колкото тук , хайде  да си ходим .Ще пробваш у дома "

Последна редакция: чт, 07 ное 2019, 18:12 от sl

# 179
Doris, не знам дали са точно  550, но ако съберем парфюмите на тримата ще бъдат над 500.
Когато дъщеря ми беше по малка и писваше из парфюмериите , казваше, "У дома има повече прфюми от колкото тук , хайде  да си ходим .Ще пробваш у дома "

Ааа 😄😄😄 това е велико!! Simple Smile))
Аз днес си пръснах Rochas Couture.. не е лош, аз съм върл фен на тонка, но... не е нищо уау...

Пръснах си и Oud Orient или нещо такова на Guerlain.. БРУТАЛЕННН! Много ми хареса! Гледам го сравняват много с разни Монтали и Мансери. Кой е най-близо до него според Вас? Вие кой от тази линия харесвате?
Между другото, Денси има жестоко ревю в блога за него Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт