Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 170
  • 741
  •   1
Отговори
# 255
Klodilia, благодаря! Ще тествам розата на Маlle при първа възможност, заинтригува ме твоето описание, дано кожата не е тежка за мен. Останалите аромати на The Gate, помирисах само от капачките и не е сериозно да изказвам мнение, но и на мен  са ми интересни. Имам и още една придобивка, за която забравих, понеже не гледам много сериозно на нея. Все повтарям, че не съм голям любител на ванилия, но като ме задуха студеният вятър и на мен ми се прииска нещо сладичко. Взех си Vanila orchid The Merchant of Venice, https://www.fragrantica.com/perfume/The-Merchant-of-Venice/Vanil … Orchid-24847.html от една категория с ванилията на Ван Клииф, но там има нещо което ме дразни, а този е много нежен. Сладък, плодово - цветен, ванилията е като ефирна пудра върху семпла дървесна подложка. Малко е като тийн парфюм, но в крайна сметка реших, че нещо сладичко няма да ми навреди. Няма капачка, а някаква скоба с висулка и вече няколко пъти като я дръпна рязко изстрелвам пулверизатора като с прашка и после лазя да го търся: confused:

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 18:32 от silver pearl

# 256
А аз предлагам следващата тема да бъде, снимки на личната колекция Grinning
Не е добра идея, крадците не спят.

# 257
Абсолютно си права

# 258
Ох, като каза "крадците не спят". Смешна парфюмна хипохондрия ме е обхванала, но миналата седмица идваха да ни сменят кутията за цифровата тв и понеже тя е в стаята с "личната колекция" и покрих всичко с едни шалове. Ужасно позорно се почувствах, но ей така, нещо отвътре ме дърпа, че не е ок да се виждат толкова парфюми на едно място. Човешкото око е лакомо. Та в известна степен подкрепям тезата ти. Не е добра идея.

Да не съм офтопик – разносвам си от няколко дни Хипнозата на Ланком и за това време е като ръкавичка – ванилова сладост с привкус на флоралност от пасифлората и гарденията. Много уютен за есен, но не носталгичен, а чувствен бих го определила.

# 259
Обаче предложението за трайни,шлейфови и трайни парфюми е супер -все пак идва черен петък и празници:)

# 260
  • някъде под слънцето...

Дано не решите, че принизяваме нивото на възвишената тема, но със скъпите парфюми, всеки може да е шик. Да го постигнеш с по-скромен бюджет обаче си е талант.
Сега се сетих какво ми каза един познат, който купуваше скъп парфюм за подарък и го питах, дали не се притеснява, че може и да не ѝ хареса на дамата - "Тя като е с такъв луксозен парфюм, те хората откъде ще знаят, че не ѝ харесва!"  Joy Това го каза колкото на майтап,  защото получателката на парфюма беше известна със снобския си уклон.
Един парфюм пък бил той и над 1000 евро не може да направи някого шик.
Ще си позволя да цитирам великата  Коко Шанел
Парите осигуряват лукс,  а стилът елегантност.
В този смисъл не е важна цената на парфюма, дрехите, аксесоарите ,гримовете, козметиката.
Важно е каво правят за теб,  а не колко струват.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 20:13 от sl

# 261
На мен за следващата тема би ми било интересно на кой аромат ще заложите за Новогодишната нощ. Blush Нова година, ново начало, какво усещане ще търсите?

# 262
  • Виена
Много съм скептична към твърдението, че със скъп парфюм всеки може да е шик. И още по-скептична към "мощни и шлейфови"  парфюми - както и към други неща, които настояват да бъдат забелязани. Мога да споделя бюджетни парфюми, които мисля, че са елегантни. Най-любимият ми Moschino Funny, по всички летища 50 милилитра е 20 Евро и е фантастичен. Или в Erbolario Meharees, към 60 лева е.

# 263
  • някъде под слънцето...
Именно
Само и единствено  цената  на парфюма, дрехите, аксесоарите, козметиката не могат да направят някоко атрактивен и магнетичен.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 20:40 от sl

# 264
Хората въобще не се интересуват от дрехите, парфюмите и визията на околните. Само парфюманите се интересуват от луксозни парфюми, повечето хора ползват само дезодорант и имат един, два парфюма за по-специални случаи.

# 265
Много обичам Meharees! Много и по-скъпи парфюми не могат да му стъпят по сила, шлейф и оригиналност!
Аз лично се водя единствено по вкуса си при избор на парфюм. Като ми се иска и да е траен и интересен, естествено, както и да ми "говори" нещо. Никога не ходя да търся самоцелно просто "скъп" парфюм.

# 266
Имах предвид шик в съвем тясно-парфюмен смисъл, не като цялостен стил и излъчване. Или иначе казано, че е по-трудно да направиш грешка, носейки скъп парфюм. Поне такова е моето впечатление. Много от по-скъпите парфюми, които познавам, не ми харесват и не бих ги носила, но това изобщо не означава, че не оценявам техните достойнства - добре композирани аромати, трайни, интересни, макар и да не ги възприемам за себе си.

# 267
  • някъде под слънцето...
Всъщност визията е много важна.
Никой няма втори шанс за да създаде добро първо
впечатление.
Склонността към грешка не е право пропорционална на цената.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 21:04 от sl

# 268
  • София
И аз избирам парфюмите заради себе си, не заради околните. Те не са водещ фактор, за създаване на впечатление в околните, но според мен, хубавият парфюм е един чудесен аксесоар с който вървят ведрата усмивка, приветливия характер и креативният ум.
Не са много парфюмите, които наистина могат да впечатлят околните и да им останат в ума, но още от най-древни времена човекът се ръководи от носа си. На мен лично ми се случва много рядко, но когато усетя хубав аромат, той ми остава в главата за дълго още от времената преди да стана парфюмен маниак.

Парфюм на деня: Juicy Couture Viva La Juicy-Много летен, но на топлото в офиса си е идеален. 😁

# 269
Повечето скъпи парфюми са наистина прекрасни, но и те отиват или не отиват на притежателя си и повода.
Ако нещо не ми подхожда, не бих го носила. Има скъпи рокли, но не са красиви, стилни или не ми отиват. Или пък са подходящи за котейл, а не за кафе с приятелки. Същото е с парфюмите според мен. Аз поне ги избирам, както избирам тоалет.

Общи условия

Активация на акаунт