Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 805
  • 741
  •   1
Отговори
# 435
Някой да знае дали Ferre Eau de Parfum Gianfranco Ferre е прекъснат от производство?
От доста време не го намирам по българските сайтове. Намерих във fragranceX, но на цена, която, ако нямах пълна бутилка бих се замислила(170 лв.), защото преди години чрез него открих любовта към парфюмите. В ибей пък го гледам по 100 паунда и се изумих. Не намирам информация да е спрян, но тази цена хич не ми харесва и ме кара да мисля обратното.

Връщам се да поправя. В basenotes излиза, че е спрян. Ами...лошо
http://www.basenotes.net/ID26124496.html

# 436
Минавам набързо през темата, за да ви кажа, че Жан-Клод Елена е вече Olfactive директор на Le Couvent des Minimes и първите резултати от колаборацията са the Botanical Colognes, осем на брой. Аз се сдобих с Aqua Solis, https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-des-Minimes/Aqua-Solis-56827.html - това е летният парфюм, който търсих цяла година. За мен съчетава най-доброто от Градините (аз усещам най-вече Средиземноморската) + много изтъкната смокиня в стила на Филосикос. Щастлива съм, мисля и останалите от колекцията, а бранда вече ще държа изкъсо. Доста техни неща има в notino, но следващото, което искам най-много - Hattai - ще издирвам допълнително, описанието е крайно съблазнително и интригуващо: https://www.fragrantica.com/perfume/Le-Couvent-des-Minimes/Hattai-57299.html

Знаех си, че този човек няма да се спре и слава Богу! Нямам търпение да тествам новите му призведения.  Heart Eyes

# 437
  • при морето
Благодаря на bombolino!

Libre преди малко го поръчах... без тест,та да видим,напоследък все такива ги върша,трупам ги  като катеричка рунтавелка,пусто любопитство и лакомия,някой ден ще ми изяде главата.

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 01:37 от Winter fairy

# 438
Няма да съжаляваш за Либре,а дори и да не е твоят,тук ще му намериш другарче:)...Днес усещам много осеаземо от снощи пръснатия Монтал Roses elixir,по едно време този вид монталови рози  започнах да ги недолюбувам,ама добре,че търпя разни парфюмни метаморфози,та сега пак съм влюбена в тях.

# 439
Либре изобщо не ми прилича на Манифесто. За мен излъчва свежест и носи усещането за пролет. Срещнах съседката, която беше напръскана с него и веднага го разпознах, въпреки че само веднъж го бях пробвала на блотер. Не го оприличавам на друг аромат.

# 440
Грам няма нищо общо с Манифесто,имам ги и двата,Либре не мога с нищо да го сравня,да кажат по-печените в темата:)....както и новото Гучи,може би затова съм влюбена в тях,защото са различни.

# 441
  • Бургас
Напълно различни са Манифесто и Либре и според мен.Аз много харесах тази прелест https://www.fragrantica.com/perfume/Gucci/Gucci-Bloom-Ambrosia-d … -Fiori-57355.html Всичко в него е красиво,от червената красива бутилка/само заради нея бих искала да го притежавам/ до течността всичко е на ниво,изпипано до съвършенство.Прилича на любимия ми Блуум едп,но и са вкарани нови нюанси,тук усещам роза.Най-добър е до момента поне за мен от предходните издания мек,нежен,женствен и гальовен,не откривам прилики с Туберозата на Амуаж/понеже срещнах такива мнения/,ако го получа за подарък бих била много щастлива.BowtieПочитателите на туберозата да го пробват,в Нотино обаче ми се вижда скъп 198лв за 50-ка.

# 442
  • The Evergreen State
Като стана дума за Гучи Блум който и аз харесвам по принцип, бях оставила едно списание на дивана до мен със страница парфюмирана с него и разлепена, долових прилики с Л'интердит и ми докара същото главоболие като Л'интердит (Буквата Т май не се произнася, нямам идея, ако някой френско-говорящ му се занимава да сподели как е правилно). Преди не съм имала този проблем, има нещо и в двата което усещам като много високо-тонално и пронизително.
Не съм фен нито на Том Форд бранда нито на Либре. Но на вкус и цвет.. честито на всички с нови покупки, със здраве да ги ползвате Flowers Hibiscus

# 443
  • София
Да, не се произнася това “т” накрая.

# 444
  • Germany

Иначе съм впечатлен от новия дамски Азаро - Wanted Girl Azzaro for women / https://www.fragrantica.com/perfume/Azzaro/Wanted-Girl-54020.html

.........................
Да споделя и първи общи впеачетлания от един много интересен парфюм:
Herbae L'Occitane en Provence for women and men / https://www.fragrantica.com/perfume/L-Occitane-en-Provence/Herbae-53659.html
Скрит текст:
Много странен,  уникален, различен, сложен за описание, определено впечатляващ и изключително майсторски смесен!!!. 100% ниш издържан, крайно любопитен в своята неподправеност и самобитен характер. Има нещо първично и пленяващо, притегателно у него, природно, напълно натурално, което вярвам, че всъщност носи магията му. Мирише зелено, мъхесто, билково, но билковата част е  модерно внесена. В шок съм. Тук L'Occitane избиха рибите. Парфюм, който за мен влияе на подсъзнанието мигновенно и смятам, че в парфюмните среди ще бъде оценен подобавщо. Да, по-скъп е, но за мен цената му е оправдана.

Deetron, радвам се, че и ти си забелязал Wanted Girl Azzaro Hug. Полудяла по него, откакто го пръснах на едно летище, и чакам с нетърпение да се появи за продажба в Германия, за да си го купя. За мен Азаро са силни в мъжките парфюми, но този дамски вариант е много приятна за мен изненада. Флаконът е страхотен, пръскалото е интересно и разпръсква много добре, а ароматът е много мой тип. Започва с разкошен гурме аромат на дулсе де лече, обожавам го, обожавам и руската версия сгущенка вареная Two Hearts, мога да си изям цяла кутия сама, и да питам за още Blush. Колкото и да е сладко, е приемливо и много приятно и не отива в крайност, от което да ми става лошо и байгън. Буквално след няколко минути, сладката мъгла се раздига, и се появява истинския аромат. За мен Wanted Girl Azzaro е чудесна смес от точно моя тип умерена ванилия с хелиотроп и тонка, създаващи креместо усещане, допълнени от меки, вълшебни и много изящни бели цветя и напечена от слънце дървесина. Много хубаво е включен джинджифила в този парфюм. Тук няма никаква лютивина, никакво натурално усещане, а е захаросан, сладък и дава една елегантна и мека пикантност на ванията. И аз откривам огромна прилика в базата с моята любима Принцеса на Килиан, в това комфортно и меко ванилово усещане, съчетано с бели цветя. Много женствен, секси, модерен и комфортен за мен парфюм, ще си го нося с огромна любов. Блотерът му мирише вече цяла седмица, показах го на колегите и всички го харесаха много. Дано се появи по-скоро при мен, отдавна не съм се вълнувала така за парфюм.

Красиво описание на Herbae L'Occitane en Provence си направил. За мен това е аромат на природа, мирише ми на меки зелени треви, нежни горски цветя, подаващи главици от влажната пръст, калинки, лазещи по стъблата, на пролетно нетоплещо слънце и гора. Парфюм за релакс, за изчистване на главата от всякакви притеснения и лоши мисли, тънък, прозрачен и зелен.

Пробвах и новата колекция на Зара https://www.fragrantica.com/news/A-New-Line-of-Perfumes-Named-ZA … ne-CBE-12971.html

Парфюмите ще се харесат на тези от вас, които харесват стила на Джо Малоун, тънки, прозрачни и природни одеколони, със звънливи цитруси и нежни цветни или билкови нюанси, показващи многообразието на природата. Ако някой търси тежки ориенталци, виндтидж усещане или непреходна класика в тези парфюми, ще остане разочарован, няма да ги открие в тази колекция. Флаконите са майсторски направени, изчистени, отговарят на вижданията на Джо Малоун. Предлагат се в 10 мл, 40 мл. и 90 мл., 40 мл. са супер сладурски флакончета, но аз си взех идеалните за мен 10 мл.

Amalfi Sunray Zara започна много красиво и цитрусово, наистина напомня на синята линия на АдП в началото, но в базата при мен се появи и една цветност и кремавост, появи се доста жасмин, от типа на Жадор, който изобщо не е мой тип, и няма да мога да го нося. Но е много хубаво направен, прозрачен и траен и ще се харесва много.

Ebony Wood Zara е топъл, смолист, едновременно сладък и горчив, много присъствен и силно пикантен. Аз усещам точно горчиво-сладката смола на Бакара руж, но в много по-изящен и ненахален вариант, но тук липсва дървесното усещане на бакара, а са заложили на силни ароматни масла, най-вече карамфилче. Ако харесвате пикантното усещане на карамфиловото масло на Lui  на Герлен, то ще го откриете и тук. На мен лично не ми допада, идва ми прекалено подправков и смолист този парфюм, а сега точно не съм на такава вълна и не бих го носила.

Vetiver Pamplemousse Zara е много звънлив, разкошен цитрус, от типа на Аква алегория грейпфрут, като тук не излиза при мен онова неприятно усещане от грейпфрута, което ми пречи в повечето парфюми с тази съставка. Ветиверът е много тънък, прозрачен, зелен и едва доловим, но дава дълбочина на грейпфрута и много ми харесва. Ако нямах Electric purple на Лалик, който за мен е перфектният грейпфрут в парфюм, може би бих си го купила.

Bohemian Bluebells Zara мирише буквално на изсушена и оронена лавандула, поставена в дървен панер и напечена от есенното слънце. Много буквален аромат на лавандула, топъл, сух, на мен лично ми се искаше повече елегантност, но аз сравнявам всичко с любимата ми Lavandes Trianon Lancome и сигурно затова тук не ми достига нещо, но категорично мога да кажа, че е един от много добрите лавандулови аромати, предлагани в момента на пазара.

Fleur de Patchouli Zara е много, много мой парфюм. Пачулито е онова тънко, прозрачно и фино пачули, познато ни от Фешън декре на Аткинсънс и от Кара миа на Айгнер. Цитрусите и мускусът в него са разкошни, като най-хубавото в него е една много красива цветна нота, която не мога да идентифицирам, но прави страхотна композицията. За мен е нещо средно между роза, магнолия, лилия и божур, усещам я нежна и бледо розова, почти бяла, цитрусите са сладки и бистри, мускусът е влажен и излъчващ, има нещо шипрово и очарователно в този парфюм, нямах никакво колебание за него. Чудесна трайност показва при мен, като стои по-прибран, но за мен това е добре, аз си го усещам отлично.

Waterlily Tea Dress Zara е цитрусов модерен разкош! Няма нищо трудно и старовремско в него. Сочен зелен бергамот с мускус, и много дъвки Spearmint, сякаш сте ги обелили току що от станиола, и ги помирисвате с фината пудра по тях. Много чист, ежедневен, леко акватичен, разхлаждащ и природен, дава едно дзен усещане, чувствам се много добра и спокойна с него и ще го нося с удоволствие.

В заключение мога да кажа, че са им се получили успешно нещата на Зара от сутрудничеството с Джо Малоун и са направили хубави парфюми на чудесна цена, и съм убедена, че ще се изкупят бързо, особено при съвременните цени на мейнстрийма. Чудесна колекция!

Аз също пробвах Gucci Bloom Ambrosia di Fiori Gucci , и го намирам за най-добър от цялата линия. Класическият вариант за мен е непоносим и ужасно ретро, с тези бели и тежки цветя, а тук са окъпали цветята, напръскали са ги с роса и са им отнели от тежкото белоцветно изллъчване, дали са им и някаква ефирност и въздушност и се е получил по-поносим вариант. Пак не бих го носила и пак ми докарва жестоко главоболие, но ми харесва, подушен отдалеч. Сигурно ще стои много елегантно на точната кожа.

Хубав неделен ден и успешна нова седмица на всички Hug

Парфюм за деня:

# 445
  • The Evergreen State
Ковачева заинтригува ме с това Азаро, тук е зареден, мярках го по щандовете но дори и не го пробвах (аз съм си консерва и ако не е някой от моите марки препускам и пропускам). И аз харесвам хелиотроп в парфюмите, ще го тествам, мерси че сподели за него.

# 446
  • Бургас
Ееее Kovatcheva с един ден ми закъсня с впечатления от новите Зари Joy Тъй като гледам май Ebony wood ,ще го заравям в шкафа надълбоко....тези карамфили хич не ги долюбвам Stuck Out Tongue Winking Eye

# 447
  • Germany
Athena, ще се радвам, ако го пробваш и споделиш впечатление. Мисля, че е от твоите, много мек и хармоничен, само му дай шанс да се развие. Много го харесвам Sparkling Heart

mileniak, спокойно, парфюмът не е никак лош, и смятам, че именно той ще е хита на тази колекция, просто аз не обичам масло от карамфил и сигурно затова не ми харесва, може пък теб да те изненада, сподели като дойдат при теб Hug

# 448
Днес ми е ден за тестове. Пробвах няколко мостри, пратени от нотино с последната поръчка.
Olympea, чудесен аромат, сладко-солен. Има нещо, което и ми мирише на плодова дъвка. Много женствен. Определено бих носила.
Lady million-ще ми се смеете, но никога не съм се задълбочавала в този аромат, пробвала съм го тук-там и това е. Обяснете ми, моля, защо е толкова популярен, не разбирам??? И не го издържам!
Majestic Tuberose на Korloff - e това вече е голяма красота!!!

Последна редакция: нд, 17 ное 2019, 16:21 от tuali

# 449
Тази сутрин като си отворих гардероба се носеше божествено ухание....познайте....Libre-то....страхотен е....изобщо не ми е хладен и дистанциращ,както писах-за мен е нахален и предизвикателен,а всеки има нужда от предизвикателства-дали ние да предизвикваме или нас да предизвикат 😊Както казва една моя приятелка”Въжета за късане много,но липсват предизвикателства “😀😀😀

Общи условия

Активация на акаунт