Астрология - 26 тема

• 5 344
  • 178
  •   1
Отговори
  • в 1001-та нощ
Добре дошли в усмихнатата 26-та тема за Астрология Hug

Нека бъдем заедно и напреднали и начинаещи - да се учим едни от други, да си помагаме, да се подкрепяме в духа на това древно знание  bowuu

За астрологията - от астролог (неизв.)
Цитат
Целта на астрологията е просто да ни накара да видим това, което никога не бихме искали да виждаме сами. Целта на астрологията е да ви уведоми, че светът е безкрайно пътешествие, което продължава в кръгове отново и отново, за да стигне до същата точка.

Целта на астрологията е да ви каже, че вие и аз не сме нищо друго, освен пулсации в безкраен космос, които биха приключили в рамките на 3 цикъла на Сатурн. Без значение какво искате, постигнете или загубите; това ще продължи не повече от 3 цикъла.

Целта на астрологията е да ви накара да видите, че точно както движението на планетите се променя в небето,  така и животът се променя. Щастие, скръб, болка, нещастие, радост, любов, всичко ще дойде и си отиде. От Сатурн, Раху, Юпитер, Венера; ти трябва да преживяваш, а не да притежаваш.

Целта на астрологията е да разбере, признае и приеме промените. Познанието е предназначено  да ви научи, че независимо дали става дума за гадже, приятелка, съпруг, съпруга, майка, баща, слава, пари, здраве или вие самите; рано или късно всичко ще свърши. Опитайте колкото се може по-силно, планетите ще продължат да се движат и животът ще продължи да се променя.

Целта на астрологията е да ви разкаже за природата на живота, наречена maaya. Вие сами създавате желание, търсите неговото изпълнение, попадате в капана му и след това се борите да се измъкнете. Точно така светът функционира. Парабрахма създава света от желание, гони го, влиза в неговия капан, след което започва да се скита наоколо за спасение; никога не знаейки, че Той самият е Парабрахма.

Целта на астрологията е да ви каже, че сте една незначителна малка капка във великолепния океан.  . Не е ваша работа да се притеснявате за приходите или печалбата. Насладете се на возенето си, докато сте тук, защото много скоро няма да бъдете.

Лунации и затъмнения през 2023 г.

Затъмнения

20 април 2023 Новолуние 29050‘ Овен, 07:13 часа  – Хибридно Слънчево затъмнение;
05 май 2023 Пълнолуние 14058‘ Скорпион, 20:33 часа –Полусенчесто Лунно затъмнение;
14 октомври 2023 Новолуние 21008‘ Везни, 20:55 часа – Пръстеновидно Слънчево затъмнение;
28 октомври 2023 Пълнолуние 05009‘ Телец, 23:24 часа – Частично Лунно затъмнение.

ЛУНАЦИИ ЗА 2023 ГОДИНА

06 януари 2023 Пълнолуние 16022‘ Рак, 01:08 часа;

21 януари 2023 Новолуние 01033‘ Водолей, 22:53 часа;
05 февруари 2023 Пълнолуние 16041‘ Лъв, 20:28 часа;

20 февруари 2023 Новолуние 01022‘ Риби, 09:05 часа;
07 март 2023 Пълнолуние 16040‘ Дева, 14:40 часа;

21 март 2023 Новолуние 00050‘ Овен, 19:23 часа;
06 април 2023 Пълнолуние 16007‘ Везни, 07:34 часа;

20 април 2023 Новолуние 29050‘ Овен, 07:13 часа  – Хибридно Слънчево затъмнение;
05 май 2023 Пълнолуние 14058‘ Скорпион, 20:33 часа –Полусенчесто Лунно затъмнение;

19 май 2023 Новолуние 28025‘ Телец, 18:52 часа;
04 юни 2023 Пълнолуние 13018‘ Стрелец, 06:41 часа;

18 юни 2023 Новолуние 26043‘ Близнаци, 07:36 часа;
03 юли 2023 Пълнолуние 11019‘ Козирог, 14:38 часа;

17 юли 2023 Новолуние 24056‘ Рак, 21:32 часа;
01 август 2023 Пълнолуние 09016‘ Водолей, 21:31 часа;

16 август 2023 Новолуние 23017‘ Лъв, 12:37 часа;
31 август 2023 Пълнолуние 07025‘ Риби, 04:35 часа;

15 септември 2023 Новолуние 21059‘ Дева, 04:40 часа;
29 септември 2023 Пълнолуние 06000‘ Овен, 12:57 часа;

14 октомври 2023 Новолуние 21008‘ Везни, 20:55 часа – Пръстеновидно Слънчево затъмнение;
28 октомври 2023 Пълнолуние 05009‘ Телец, 23:24 часа – Частично Лунно затъмнение;

13 ноември 2023 Новолуние 20044‘ Скорпион, 11:27 часа;
27 ноември 2023 Пълнолуние 04051‘ Близнаци, 11:16 часа;

13 декември 2023 Новолуние 20040‘ Стрелец, 01:31 часа;
27 декември 2023 Пълнолуние 04058‘ Рак, 02:32‘ часа.

Планетите - същност и позиция в знак и дом

Слънцето - в домовете, в знаците
Луната - в домовете, в знаците
Меркурий - в домовете, в знаците
Венера - в домовете, в знаците
Марс - в домовете, в знаците
Юпитер - в домовете, в знаците
Сатурн - в домовете, в знаците
Уран - в домовете, в знаците
Нептун - в домовете, в знаците
Плутон - в домовете, в знаците
Хирон - в домовете, в знаците

Церера в домовете и знаците
Палада в домовете и знаците
Юнона в домовете и знаците
Веста в домовете и знаците

ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ. ДЕКАНАТИ И УПРАВИТЕЛИТЕ ИМ
СИМВОЛИКА И ЗНАЧЕНИЕ НА АСТРОЛОГИЧНИТЕ ДОМОВЕ
СИМВОЛИКА НА ПЛАНЕТИТЕ

Статии на Гали

Планетите – главните герои в кралския двор, наречен астрология
Слънцето и Луната
Лунните възли

Елементи на хороскопа. Що е това Асцендент и какъв смисъл носи
Елементи на хороскопа
Аспекти и как да ги анализираме

Домовете в хороскопа, част 2, част 3

Завръщане в бъдещето...или пък в миналото? – Какво послание носи ретроградността на планетите

Тази къща е моята - Владетелите на домовете в хороскопа
Длъжностните характеристики на планетите или какви са намеренията им в даден хороскоп
Естествената природа на планетите и кой за какво държи ключа
Естествените намерение на планетите

Обичам те или Обичам те, но повече не те искам
Любовта от астрологична гледна точка, част 2, част 3

Лунации и затъмнения

Астро сайтове и статии, споделени в предни теми:

www.astro.com
http://www.anesway.info/li4ni.php
http://www.beinsadouno.com/old/astro/my_ascendant.php
http://astrogalaxy.info/ascendant/
http://myhoroscope.bg/bg/ascendents
http://www.lubomir.name/bg/
http://www.astrohoroscope.info/moon.htm
http://www.temura.net/
http://bulastro.com/index.php
http://cafeastrology.com
http://www.astrotheme.com/
http://www.astroseer.net/
www.urania-bg.com
http://pims.ucoz.net/

Ректификация
Соларен хороскоп
За Марсовия възврат
Калкулатор за Мидпойнти и интерпретация

Трансформация или удоволствие са любовта и секса
Бременност и стерилност, фертилни дати и тест за пола на децата
Достойнства и изгаряния на планетите, според Птолемей
Номерологичен календар на Муси Дачева
Професионални наклонности
Продължителност на живота
Тест за планетарни типове
За аспектите между картите
За романтична съвместимост
За сродни души
За сексуално привличане
Тест за съвместимост
Плутон в 8 дом
Юнона

ОПРЕДЕЛЯНЕ НА ВЕРОЯТНОСТТА ЗА ЗАЧАТИЕ СПОРЕД АСТРОЛОГИЯТА

Деца на Юпитер
Астрологически аспекти съответстващи на възрастта на човека
Определянето на професията от радикалния хороскоп

Изчисляване на доминанта в хороскопа
Калкулаторът е настроен за Белград - при въвеждане на  данните трябва освен да се посочат коректни географски координати и при раждане в България - да се извади 1 час от рожденното време!

Предните теми:  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 202122, 23, 24, 25

Други теми за астрология: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8

# 1
Здравейте. Има ли сайт, в който он-лайн и безплатно мога да видя кое къде ми транзитира през годината

# 2
Януари 2025

⚜Марс ретрограден 6 декември ‘24 - 23 февруари ‘25
⚜ 1-5 януари ‘25 - Марс опозиция Плутон
🐋 2 януари - Венера в Риби
🦀 6 януари - Ретрограден Марс в Рак
♑ 8 януари - Меркурий е Козирог
⚜Лунните възли преминават в оста Дева - Риби на 11 януари 2025
🌕 13 януари - Пълнолуние в Рак
🌞⚡ 15 януари - Слънце опозиция ретрограден Марс
🪐Венера съвпад Сатурн - 18 януари
♒ започва сезонът на Водолея - 20 януари
⚜ Слънце съвпад Плутон - 21/22 януари
⚜ Меркурий във Водолей - 27 януари
👘 Китайска Нова Година и новолуние във Водолей - 29 януари
⚜ Уран тръгва в директен ход - 30 януари

💘Венера ретроградна фаза - 1 март - 12 април ‘25

Здравейте. Има ли сайт, в който он-лайн и безплатно мога да видя кое къде ми транзитира през годината

Ако си знаете точния час на раждане :
www.astroseek.com

Последна редакция: пт, 03 яну 2025, 12:59 от •MERA•

# 3
Здравейте,

Получих за подарък хороскоп, направен от моя близка, която е любител в сферата.
Там прочетох неща, които силно ме същисаха като загуба на дете и партньор.. Това наистина ме притесни и доста го мисля.
Наистина ли има как с астрология да се определи загубата на близки хора? Притеснявам се, че сега, когато това нещо е загнездено в съзнанието ми, аз самата мога да го манифестирам без да искам...

# 4
Подаръкът си е подарък, но все пак имайте предвид, че се занимава любителски. Направила е описание по хороскопа Ви, на каквото е способна. И надали го е направила с лоши мисли. По-скоро не се е съобразила как ще го възприемете, но и немалко професионални астролози също го правят, тук сме коментирали такива практики.

Що се отнася до избора на подарък за рожден ден или друг повод във вид на ваучер за консултация с някой астролог, аз лично съм малко скептична и отказвам такива заявки за трети лица.

Първо – не се знае дали човекът въобще има нужда от хороскоп, второ – дали е готов да чуе всякаква информация от хороскопа, трето – не се знае на този етап от живота какво конкретно го вълнува като информация по хороскопа, пето - в случай, ако се поръчва "годишен хороскоп" – не се знае дали предстои благоприятна, посредствена или трудна година, това астрологът не може да го гарантира по никакъв начин.

И така, като имаме предвид всички тези особености, малко се разваля изненадата от направения подарък. Всъщност, ако се говорят само захаросани общи приказки, тези ефекти могат да бъдат избегнати, но наред с това липсва каквато и да било полезност, макар че доста хора се впечатляват от консултации в подобен стил. ))

# 5
Хороскопът, който получих е за целия ми живот и какъв човек съм аз като цяло.
Нямам представа дали се правят такива хороскопи от професионалисти или се залага повече на годишен.
Трябва да призная, че частите, които се отнасят за мен, моите качества и силни страни, доста се различават от мен и не се откривам в по-голямата част от написаното.
Мислите ли, че е добре да отида при пеофесионален астролог, за да разсея съмненията си относно този подарък?

П.С. Също така не знам дали трябва да се отбележи, че моята близка е писала хороскопа с мисълта, че моят партньор е мъж, а аз имам дългогодишна партньорка жена. Не знам дали това има значение при направата на хороскоп.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 20:30 от terana

# 6
Един професионален пълен рожден хороскоп включва анализ на картата тема по тема, за всяка сфера от живота Ви какви възможности са отредени от Съдбата. Ако е само описание на характера и личните особености по отделни позиции на планетите (планета в знак, планета в дом, планета в аспект), това е по-скоро психопортрет, а не пълен рожден хороскоп. И предполага уводно ниво в астрологията.

А при професионален астролог можете да получите и анализ по теми от живота, и психопортрет (по Ваше желание или ако попаднете на съмнителен специалист, който само това умее), и прогноза. Зависи какво ще заявите като избор преди консултацията.

За сексуалната ориентация няма как да се гадае, ако вниманието на астролога не се насочи натам.
Принципно същите указания за партньора в хороскопа важат и за двата пола, по същия начин работят и синастриите (хороскопи за съвместимост) при хомосексуалните двойки.

Не е нужно да отивате и да плащате на професионален астролог.
Ако се съмнявате в качеството на направения анализ, просто се абстрахирайте от него.
Както казах, един професионално направен хороскоп включва разчитане на съдбата на човека, а не само анализ на характера, на силните и слаби страни.

Последна редакция: нд, 05 яну 2025, 20:48 от Sotis

# 7
Благодаря много за изчерпатлните отговори!
Мисля че все пак ще си направя професионален пълен рожден хороскоп, тъй като от години искам да го направя.

# 8
Здравейте,

Получих за подарък хороскоп, направен от моя близка, която е любител в сферата.
Там прочетох неща, които силно ме същисаха като загуба на дете и партньор.. Това наистина ме притесни и доста го мисля.
Наистина ли има как с астрология да се определи загубата на близки хора? Притеснявам се, че сега, когато това нещо е загнездено в съзнанието ми, аз самата мога да го манифестирам без да искам...

В кръга на шегата разбира се, ще кажа да си манифестирате по-адекватни приятели. 😀
Особено щом се занимава любителски. Отидете при професионалист, ако това ще ви разтовари, но според наистина не бива да обръщате внимание на такива неща. Има хора които само като видят планета в 12ти дом и са готови да ви погребат или да ви изпратят в категорията на задръстените лузъри.

# 9
  • София
Има хора които само като видят планета в 12ти дом и са готови да ви погребат или да ви изпратят в категорията на задръстените лузъри.

Така е, на мен на няколко пъти ми се е случвало при "професионалисти" Laughing

Терана, просто забрави за този хороскоп. И при мен всички при, които съм ходила уж препоръчани уж професионалисти не са познавали качества по картата както и евентуално какво ще се случи. Не знам часът ли не ретрифицират правилно, какво ли. Аз лично мисля, че не е нормално такъв подарък да направиш, дори и да си добър с предсказанията ако имаш съмнения, че нещо лошо може да се случи, тази информация не се споделя освен ако не те попитат.

# 10
И мен ме изненада смелостта на тази приятелка, която би трябвало да е напълно ясно с нивото си - начинаещ/любител. Доста странно е това да го включиш в хороскоп просто ей така, че и подарък. Дори и да си над 90% сигурен в подобно нещо, не мисля, че е етична тази постъпка.

# 11
Ако се търси за подарък подобен тип консултация, според мен като алтернатива е подходящо да се направи анализ с Хюмън Дизайн. Подобно е на астропсихологията – разглеждат се потенциали и не се говори директно за негативи, набляга се на личностни характеристики, как могат те да се използват и как да взаимодействаме с нашето обкръжение.

Не съм привърженик на това направление, но ако се търси нещо позитивно, а не смесено като информация, може би това ще е по-сполучливият вариант за подарък.

# 12
Истината за този хороскоп е, че ми беше подарен от моя леля (с хоби астрология) за 20-тия ми рожден ден, което беше преди осем години.
Тогава го зачетох и стигнах до частта със загубата на дете - бях съкрушена и не успях да го дочета докрай. От целия хороскоп, бях запомнила само това..
Сега, години по-късно, си казах, че това може да се тълкува и като ранен аборт например и се осмелих да дочета хороскопа. Не знам защо ми трябваше, само се филмирах още повече след частта със загубата на партньор.
Ето откъс, ако Ви е интересно:
"БРАК, ЯВНИ ВРАГОВЕ, СЪДРУЖИЯ -  Очакват те много любовни приключения, но едно от тях ще окаже решаващо влияние върху живота ти. Вероятно партньорът ще направи дълго пътуване, по време на което има опасност да бъде наранен от някого. Възможно е продължително заболяване или преждевременна смърт, което ще предизвика голяма мъка. Вероятен и втори брак."
Между другото, това предсказание се сбъдна, но за най-добрата ми приятелка, която ми беше като сестра и почина на 23 години след борба с левкимия, докато бяхме студентки в Германия. Не знам дали не е разтълкувано погрешно..
Все пак искам да благодаря на всички, които ми писаха тук, защото определено успях да успокоя съзнанието си!

# 13
На мен и професионални астролози (известни и търсени, препоръчвани в този форум) не са ми разчитали правилно хороскопа по важни за мен теми.

Цитат
"БРАК, ЯВНИ ВРАГОВЕ, СЪДРУЖИЯ -  Очакват те много любовни приключения, но едно от тях ще окаже решаващо влияние върху живота ти. Вероятно партньорът ще направи дълго пътуване, по време на което има опасност да бъде наранен от някого. Възможно е продължително заболяване или преждевременна смърт, което ще предизвика голяма мъка. Вероятен и втори брак."

Това е тълкуване на 7ми дом в хороскопа, вероятно преписано от някоя астрологична книга.

Любопитно ми е – по коя планета е направено тълкуването? Да не би да сте с Юпитер там (много любовни приключения)? Или е направено на база позиция на управителя на дома, може да има и някакви напрегнати аспекти, щом се предсказва втори брак (съответно и развод) и нараняване на партньора.

# 14
Наистина съм много боса в сферата и не мога да кажа за планета, иначе със сигурност е преписано от астрологична книга, както казахте.
А за любовни приключения - имала съм само едно и то си продължава. Така че, това е доста грешно.

Общи условия

Активация на акаунт