Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 121
  • 741
  •   1
Отговори
# 660
Писали сме напред немалко хора. Потърси в темата.

# 661
Акорда е като черен шоколад с портокал, на моменти пък усещам сухо сурово какао, въобще много приятен. Интенз само съм го подушвала в магазина, има по-ориенталско звучене, но не мога да го опиша добре. И двата са хубави, но напълно различни като усещане.

Аз моля за сравнение на La nuit tresor и A la folie Thinking

# 662
Мили дами, моля за мнение относно двата парфюма на VIKTOR & ROLF- Flowerbomb и Flowerbomb Extreme. Използвала съм първия, допада ми. Уютен ми е, но като че ли искам нещо повече.......Може ли да опишете каква е разликата между двата, за да знам, дали мога да си позволя на сляпо да си купя втория? Търся си нещо уютно за зимен парфюм. Благодаря ви предварително!!!

# 663
Малка е разликата. Интенз е по- топъл, плътен и хубав.

# 664
  • Sofia
Днес като зомбирана от мненията във форума, тествах новото червено Гучи и Либре (again второто).

Червеното Гучи в началото е млечна и зелена тубероза. Зелените нотки не са моите определено, не ме кефят. На туберозата съм фен когато не е зелена.
Парфюмът е копие на съществуващ такъв и цял ден си блъскам главата на кой, още не мога да се сетя.

Има елементи на Бронзовата Богиня, Теракота Льо Парфюм и още някой, който просто не мога да се сетя. Grinning

По мое мнение - Либре определено ми се разви по-добре на кожата в студа. На топло като тествах, се оказа посредствен, с нищо, с което да го запомня.
На студ се разкри красиво, хареса ми, различен, специфичен...докато не се появи базата!.... мъжкарска база, това е.

Ай чао. Grinning

Последна редакция: пт, 22 ное 2019, 22:53 от sunattraction

# 665
Моят Insolence го използва дъщеря ми. Аз лятото се пръсках 5,6 пъти и това ми беше.

# 666
  • при морето
Някой притежава ли вече Gucci Memoire d"Une Odeur и би ли го описал  по-детайлно,любопитен ми е,а от написаното във фрагрантика  трудно изграждам мислена представа,единствено горчивината на лайката ми изплува като асоциация...на горчивото минало може би/до сега лайка само в Aromatics elixir съм усещала,но той си е шипър от всякъде/и това Gucci ли шипрее?
Аз днес се наслаждавам на Intoxicated by Kilian...най-ароматното ,вкусно и препечено кафе за мен, от обяд  до сега го усещам с абсолютния му интензитет,много красив,тежкарски аромат!Винаги ми носи специалното настроение,от което се нуждая.

# 667
Онзи ден пробвах Мемоара на Гучи и се влюбих! Цял ден си душих ръката после и исках още. Имаше някаква почти отблъскваща горчивина (но не от лайка)  съвсем в началото, само минута по-късно нямаше и помен от нея. Изобщо нищо горчиво не излезе при мен, само слънчева, романтична, носталгична лайка и каквото там още има. Нежно и тревисто, но не това дразнещото тревисто (който е страдал от сенна хрема ще ме разбере). Само ми се стори, че не излъчва особено силно, стои близо до кожата, само това ме спира да го купя засега. Но ако го видя на по-добра от сегашната цена... моментално!

# 668
  • The Evergreen State
sl, никога не съм помирисвала чист парфюм на нито една марка. Мисля че това е шишето от моите спомени което си показала на снимката, наистина е страхотен парфюм. Пожелавам ти да намериш и чистия парфюм.

# 669
Благодаря на всички за виолетковите предложения! Flowers Hibiscus
 Инсоленс ми е любим и не мога явно с нищо друго да го сравня, Дискуаред на второ място и ....търсенето на друга виолетка продължава. Леденият инсоленс не ми беше толкова любим- размених го преди време. Виолетката на Молинар и Метеоритите са приятни, но нямат нито излъчването на Инсоленс нито трайността, сравнявам ги с бонбонки виолетки от едно време, преди 100 години.Stuck Out Tongue Харесвам си ги, но не са ми най-любими. Гутал тепърва ще търся за тест, но май не очаквам много и от него. Някой случайно да е тествал Iris Violet Alexandre J.?

# 670
  • Germany
Emia, пробвай, ако ти попадне https://www.fragrantica.com/perfume/Parfums-Berdoues/Violette-44298.html. За мен е много красив и луксозен, тип зелена, горска виолетка, от типа на спрените Есенс на Баленсиага и Виолет Верт на Л'Артизан. Писала съм назад за него.
Ако търсиш плътни, маслени виолетки, от типа на Инсоленс, пробвай https://www.fragrantica.com/perfume/Xerjoff/La-Tosca-32191.html, за мен са много сходни във виолетовата част. На мен и двата не ми допадат, но си заслужава пробата, добре направен парфюм е.
Предложението за парфюма на Гутал е хубаво, но на мен не ми е виолетов аромат. Аз го усещам ирисов, като ирисите са от типа на Citizen Queen. Много често ирисите и виоретките имат сходно звучене, затова си заслужава да обърнеш внимание и на ирисите. Хубав ден от мен.

# 671
Ковачева, голямо благодаря! Ще се опитам да намеря проби.

# 672
Някой притежава ли вече Gucci Memoire d"Une Odeur и би ли го описал  по-детайлно,любопитен ми е,а от написаното във фрагрантика  трудно изграждам мислена представа,единствено горчивината на лайката ми изплува като асоциация...на горчивото минало може би/до сега лайка само в Aromatics elixir съм усещала,но той си е шипър от всякъде/и това Gucci ли шипрее?
Аз днес се наслаждавам на Intoxicated by Kilian...най-ароматното ,вкусно и препечено кафе за мен, от обяд  до сега го усещам с абсолютния му интензитет,много красив,тежкарски аромат!Винаги ми носи специалното настроение,от което се нуждая.
Аз го купих, при мен също не е горчива лайката. В начало има нещо зелено което не мога да опиша, но ми харесва, жасминът който не харесвам много, много тук е много мек.
Стои близо до кожата наистина и при мен издържа около 3-4 часа, но много ми харесва.  Съжалявам, че взех малка бутилка

# 673
Ковачева, голямо благодаря! Ще се опитам да намеря проби.
Здължително трябва да пробваш Ла Тоска, смятам, че много ще ти пасне.
Аз съм пробвала Iris Violet Alexandre J., хубав е, но също повече ирисов от виолетков.
Ла Тоска е твоето търсено нещо, убедена съм.

# 674
  • Бургас/Пз
Привет на всички Simple Smile
Според вас за зимата кой парфюм е по-подходящ  Libre YSL или  Twilly d'hermès eau poivrée. Много ми харесват и двата, но не мога да ги взема наведнъж Sad

Ковачева, сдобих се с Wow Joop. Дъщеря ми ми прати от Германия 40мл Simple Smile Нищо общо с всичко, което съм ползвала досега, но много ми хареса. Не мога да кажа, че е любов от първо помирисване, но 3-4часа след като се бях напръскала вече се чудех как да си навирам постоянно китката в носа Simple Smile На следващия ден беше доста по-студено времето и реших пак да съм с него. Още по-разкошен ми се видя. С две думи - топъл ми е... С него ми е топло и гушливо. Не знам от коя съставка е този уют, но определено розата не е тази, която венаги досега съм харесвала. Иде ми в този студ да взема един дебел шал, да го напръскам целия и цял ден да се увивам с него Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт