Парфюмни размисли и страсти - 232

• 58 118
  • 741
  •   1
Отговори
# 675
Emia, за мен най-фината, нежна, добре направена виолетка + ирис е Feerie Van Cleef & Arpels. Парфюмната вода, тоалетната не съм пробвала. С нея получавам комплименти и е винаги разпознаваема (че е виолетка) дори от неизкушените парфюмно носове. Няма киселост, няма задушливост – перфектен баланс. И тук (както и при Картие) съставът е пипнат като красиво луксозно бижу, брандът изцяло покрива очакванията като бижутериен такъв. А кремът за тяло е толкова силен и осезаем, че лятото често мазвам само от него. Отделно оставям без коментар великолепният дизайн на флаконите, капачка, подаръчна кутия (1 от 2-те, които пазя толкова години).
Ако откриеш, няма да сбъркаш с това парфюмно бижу.
Скрит текст:

# 676
Благодаря на всички за виолетковите предложения! Flowers Hibiscus
 Инсоленс ми е любим и не мога явно с нищо друго да го сравня, Дискуаред на второ място и ....търсенето на друга виолетка продължава. Леденият инсоленс не ми беше толкова любим- размених го преди време. Виолетката на Молинар и Метеоритите са приятни, но нямат нито излъчването на Инсоленс нито трайността, сравнявам ги с бонбонки виолетки от едно време, преди 100 години.Stuck Out Tongue Харесвам си ги, но не са ми най-любими. Гутал тепърва ще търся за тест, но май не очаквам много и от него. Някой случайно да е тествал Iris Violet Alexandre J.?

Пробвай Pierre de Lune на Armani Prive.
Любима виолетка 💕💕💕
Не е обаче за всекидневието. Представям си го по-скоро някак си делови.

# 677
И аз пробвах  Libre YSL и през цялото време се чудех на какво ми напомня, и накрая се сетих! Началото е в същите линии като Arizona на Proenza Schouler.
После като се поразвие придобива малко по тръпчиви ноти, докато Arizona  си остава леко сладникава. Така, че не ми е уау Libre, не е комплексен, не е и лош, но се надявах на малко по формален и изискан парфюм. Иначе много ми харесва шишето, там са се постарали...

# 678
  • Sofia
Базата на Libre е толкова изненадваща, че го тествах пак, за да съм сигурна,  че е от него. На цялостното женствено и меко звучене на аромата базата ми идва   плътна, дървесна и ... мъжка. Предполагам, че е от кедъра.

# 679
  • Бургас
И на мен така/базата ми идва мъжка/ и като цяло Либре е много изненадващ парфюм,за мен е унисекс.Чудя се дали да не си подновя Ла Ви е БЕЛ,това е може би парфюмът за който съм отнасяла най-много комплименти след Мон Герлен!!!Не мога да не му призная високото качество,трайността и дирята,която оставя е неустоима.Не напразно е такъв мега хит.

Последна редакция: сб, 23 ное 2019, 18:54 от Bright Crystal

# 680
Ми, върху мен си мирише сладникаво, вярно тръпчиво, не захарно, но и в края на деня пак ми сладнее, дървесната нотка и тя ми мяза на разсъхнало се от слънцето дърво по-скоро. Формален и изискан не бих казала, но ми харесва все пак Simple Smile
Последните два дни реших да го разнообразя с Mon Guerlain Intense. В този дъдж и мъгла, чак задълбочи мрачното време навън някак Laughing. Той вече си ми идва студен и строг. В първия половин-един час сутрин, ми създава усещането, че съм в най-тъмната и влажна част на дъждовна гора, с осезаеми дървесни нотки и миризма на прясно откъсната лавандула, силен и малко мрачен някак, ... след час-два почти спирам да го усещам. До края на деня остава лек полъх на Герлен просто, без да мога да определя кой.

# 681
  • Пловдив
Здравейте, момичета и малко момчета.
Да знаете, че много ме зарибиха вашите парфюми теми. Отразяват ми се И леко на джоба 😄 Цял живот си нося Light blue, от няколко години харесвам и Daisy. За съжаление вече мога да използвам само техни имитации... просто не са същите ароматите като преди.
На Лайт Блу пробвах имитацията на Заг, и на Аристеа. Втората като че ли ме развълнува повече. Вчера в мола момичето от щанда на Парфен ми пробута едно блотерче... чантата ми все още ухае. Мисля да мина и оттам да видим.. какво ще харесам. Баргело в Пловдив идея си нямам къде има, а Мартинез ще ги посетя скоро. От Заг поръчах и много малки бутилчици с най - харесваните от вас аромати... Ами много от тях ми харесаха, но не колкото моите любимци. Все пак съм решила да си намеря нова "любов" и ще продължа с опитите. Парфюмът за мен е важна част от всяка жена. Моля за съдействие само, ако някой знае добра имитация на Daisy.. вече ми липсва.  🌹

# 682
  • София
Unforgiven*, мнението ти е подходящо да бъде споделено в тази тема -  https://www.bg-mamma.com/?topic=1152954

# 683
  • Пловдив
Направих го, но не получих отговор и реших да попитам тук.
Благодаря все пак Heart

# 684
  • На черешатааа
Скрит текст:
Emia, за мен най-фината, нежна, добре направена виолетка + ирис е Feerie Van Cleef & Arpels. Парфюмната вода, тоалетната не съм пробвала. С нея получавам комплименти и е винаги разпознаваема (че е виолетка) дори от неизкушените парфюмно носове. Няма киселост, няма задушливост – перфектен баланс. И тук (както и при Картие) съставът е пипнат като красиво луксозно бижу, брандът изцяло покрива очакванията като бижутериен такъв. А кремът за тяло е толкова силен и осезаем, че лятото често мазвам само от него. Отделно оставям без коментар великолепният дизайн на флаконите, капачка, подаръчна кутия (1 от 2-те, които пазя толкова години).
Ако откриеш, няма да сбъркаш с това парфюмно бижу.
Скрит текст:
И от мен глас и за тази виолетка.  Наистина това е чиста виолетка, без  размиване и развитие в крайности. Лично не ми е любим, но пък бутилчето е разкош Gift Heart. Да си призная заради него си пожелах  преди време  парфюма, напълно на сляпо.

# 685
А на мен на виолетки ми ухае Ланком Трезор. Интересно, че когато съм го тествала преди, усещах една отчетлива тютюнева нотка, но през лятото в жегите млада жена /моя клиентка/  разнасяше около себе си аромат на виолетки. Поинтересувах се за парфюма, защото такава автентична виолетка не срещам всеки ден, и тя каза, че е с класическия Трезор, дори описа формата на флакона и цвета на съдържанието му.

# 686
  • София
Днес изпробвах мостричка на Maitre parfumeur et gantier - Rose Opulente, която ми беше останала от преди и чаках подходящ сезон, за да я пробвам.
https://www.fragrantica.com/perfume/Maitre-Parfumeur-et-Gantier/ … pulente-7617.html
Убедих се, че подобен тип розови аромати не са за мен. Ухае твърде много на розова есенция, но е по-меден и сладникав. Напомня ми на розовия елексир, който продават по магазините. Харесвам аромата, но някак не го асоциирам със себе си.
Не беше особено траен, защото след 2 часа минах през Beauty Zone и вече не се усещаше.
А там отново пробвах жадуваната от мен дълго време Guerlain Aqua Allegoria Flora Cherrysia. Макар да не й е сезона, мисля, че на мен стои чудесно и за разлика от други алегории, стои дълго, дълго...,много динено и много апетитно. 🍉 Yum
Ще я взимам, само не знам дали, да чакам черен петък или след черен петък, защото ми се стори, че са им понадули цените.

# 687
Ферията на Ван Клиф и Арпелс я имах, но не повторих. Хубава виолетка, но ми идваше прекалено сладка. То при мен няма угодия, хем обичам сладки парфюми, хем при виолетката предпочитам по-скоро хладна нотка. Ще взема обаче пак да го пробвам, може и да си променя мнението.

# 688
Emia, да се включа и аз с предложение, но не е бюджетно FlushedBlush
Пробвала ли си Mojave Ghost Byredo? За мен е красива виолетка - не е пудрена, не е сладка.

# 689
  • София
*Emia*  - Аз много харесвам Bvlgari Omnia Amethyste / https://www.fragrantica.com/perfume/Bvlgari/Omnia-Amethyste-780.html

Няма да пиша дълги отегчителни чаршафи - накратко, за мен е страшно елегантен, класен, хладен, леко прашен. Не е посочена виолетка, но аз я усещам. Преслушай го, ако имаш желание и възможност.

Общи условия

Активация на акаунт