Азиатска козметика и грим 14

• 33 134
  • 750
  •   1
Отговори
# 285
Пък аз нещо ги недолюбвам и пачовете, и падовете. Но ги ползвам, няма как, като съм наредила н-броя кутии и от двете. Лакомия пуста...
Пачовете не виждам да дават някакви резултати при мен, но пък и аз принципно леките промени не ги забелязвам.
Падовете пък, съвсем са ми излишни - имам си тонери, есенции имам си и пилинг гелове. Сега съм отворила Neogen Real Cica Pad, симпатични са, приятни, но за 3 седмици я съм използвала 3-4, я не.

# 286
Ретинол и пептиди не можело заедно ли? Че аз на майка ми  досега така й правех вечерната рутина. Едната от рутините на Мария Серт също ги смесва, както и примерната рутина на TO за зряла кожа.
Много интересно... Thinking

# 287
Момичета, дишайте спокойно, няма проблем да се ползват в една рутина пиптиди и ретинол, или пептиди и ниацинамид, дори напротив. В общия случай пептиди не се съчетават с киселини, вкл.вит С, антиоксиданти висока концентрация (пикногенол, ресвератвол, алфа-липоева киселина...).

# 288
Ох, ама камък ми падна направо, че е много депресиращо, към каквото и да посегнеш, с почти нищо да не може да се смесва.

Хайде за благодарност малко първи впечатления от цветна козметика. Взех си палитра със сенки Etude House Play Color Eyes Caffeine Holic. Като човек, твърдо вярващ, че без кофеин няма живот, не можах да я подмина Yum
Мъничка, тънка, лека и компактна, идеална за път или просто носене в дамска чанта, с 10 цвята и огледало. Чудесни цветове, пробите не са нанесени с еднократно мацване. Кожата ми е светла, така и не си разбрах подтона, ама на това изкуствено осветление няма значение - само обща представа може да се получи за нюансите.
Скрит текст:

# 289
Да кажа и аз, че пептииди и ретинол се съчетават, дори вчера четох гайд на западна марка по темата. Сега, колко е ефективно е друга тема, имайки предвид, че повечето марки, които съм засичала и за ретинолите си, и за пептидите казват да са възможно най-близо до кожата Simple Smile Аз все пак бих пробвала комбинацията ако имах пептиди и май скоро ще проимам, майка ми иска да ми върне ампулата на Isntree. Не и върви на тази ампула, първо аз реших, че ми лепне и я предложих на съфорумка, тя пък така и не я взе, после мина към майка ми, после аз я пробвах пак и ми хареса, но реших да не и я взимам, сега пък тя не я ще...Капризни станахме, ей

# 290
Сетих се, не съм го чела, а съм го гледала във видеата на директор пи, както и за ниамицида, че ако е над 2% и се комбинира с не помня кои неща се неутрализира. Имаше няколко видеа на тази тема за съставките.
Философията и виждането на корейската козметика са коренно различни от нашите европейски навици, затова автоматичното налагане на препоръки на конкретен производител, насочено към използването на негови продукти смятам, че не може автоматично да се прилага към корейските продукти.
Без да имам претенции, когато започнах с кореЯнците, резултатите дойдоха, когато промених навиците си по техния тертип. Често съм споделяла в темата как съм използвала продукти по неправилен начин и после като си прочета инструкциите и резултата идва.
От предпазливите съм и привърженик на баланса и да не се прекалява:joy: Е, сега за шопинга няма да ми придиряте, но смятам, че разковничето е в постоянството в грижата и умението да се дава на кожата това от което има нужда.

# 291
Момичета моля съвет за Medi Peel All in One Bubble Peptide 9 Volume ESSENCE. Нанася се след тонер ли? И трябва ли да изчакам след тонера или нанасям на влажна кожа?

# 292
Идвам с нова доза шаренийки Simple Smile
От една по-стара Джолсе кутия получих Aconcept Triple Full Shading 11g. Нямам кой знае какъв опит в контурирането, досега единствено съм имала едни вече 15+ годишни бронзиращи перли на Avon (#Arabian glow), които ползвах само при излизане вечер и то чат-пат.

Не се предоверявайте на цветовете от снимките, с камерата на телефона и осветление с неизвестна цветна температура - толкоз.
Триото на Aconcept не ми се вижда особено пигментирано, видях зор докато направя видими суочове за снимка, нанесох многократно. Като го сравнявам с перлите, те са в доста по-топла гама и по-земни цветове. Триото някак постно ми стои при сравнение, като го гледам самостоятелно, бива. На лицето ми също не ме впечатлява, явно си падам по по-топлите цветове.
Ето малко снимки на естествена светлина, но цветовете пак не са баш, каквото вижда реално окото.
Скрит текст:

Мерак ми е някой ден да си взема [too cool for school] ART CLASS BY RODIN.

А това пък са ми първите корейски сенки, взех си ги точно преди една година CHICA Y CHICO One Shot Eye Palette 9g . Моята е #01 Day Drink, много съм доволна! 6 цвята - 3 мат, 2 глитер и 1 металик; няма огледало. Идеална палитричка - кеф ти естествен ежедневен грим, кеф ти тежък вечерен. Глитерите са деликатни, не блестят натрапчиво. Златното (6) направо с пръст си го нанасям в средата на клепача, като финален щрих, адски красиво стои.
Започвам снимките с двата глитера първо.
Скрит текст:

Тук пробите са с еднократно нанасяне с пръст:

Днес за разнообразие посегнах към тестерите с бб кремове, оказа се, че имам два цвята фдт на Tony Moly Luminous Goddess Aura silk foundation #01 и #02.
Забравих да нанеса праймър, но пък сложих този слънцезащитен стик, който впрочем май е идеален за по-сухи кожи - малко е един такъв мазничък:

Тестерите неконтролируемо ми се изляха на ръката, но може да се види разликата в двата нюанса.
Покритието е добро, напука се в мимическата ми бръчка моментално, има много красив сатенен завършек/блясък и не фиксирах с пудра, за да не го загубя (нанесох със сух блендър) . След няколко часа виждам любимия "кейки" ефект на определени места. Сложих си #02, жълтее ми, не е моя цвят.
Три снимки направих на различна светлина: 1 - на естествена, с прозорец към гърба ми; 2 - естествена - точно пред прозореца; 3 - на изкуствена.
Скрит текст:

Сега се заиграх отново и пробвах на ръката #01, няма го сатенения финиш, явно козметиката отдолу също е помагала за този ефект на лицето ми. Покри без усилие изприщването от епилацията на ръката

# 293
blixa, ще ми е интересно дали its skin uv layer лепне. Ще чакам да споделиш.

# 294
Не лепне, но оставя лек слой върху кожата, не попива на 100%. Това върху моята де, на друга може да се държи по различен начин.

# 295
  • Sofia
Ууу Flushed , блестящичко, брокатченце, като циганче съм. Обичам брокатчета, блещукания, а тези две глитерчета са чууудни, чудни!!!! Nature Sparkles 😁😁🤩

# 296
Свършва ми MISSHA M Perfect Cover BB№ 27 ,и ми се иска да си взема нещо дръго да пробвам.Последно по препоръки от тук ,си взех MAY ISLAND Audrey Diapearl Cushion №23,ами като призрак бях,та моля да ме ориентирате към нещо подобно на MISSHA #27,тоест по-тъмен цвят.

# 297
Кореянки красиви с дълги нокти, как намествате eye patches по контура без да ги скъсате?
Аз не мога и това е, а от години вадя и слагам контактни лещи, дето са дори по-нежни, и досега нямам нито една скъсана. Дайте някакъв трик, моля ви.

# 298
Аз имам шпатулка и с нея ги вадя, но понякога пак ги късам. С нокти не става.
Свършва ми измивното олио на Скин Уотчерс и нощната маска.
Олиото е хубаво, ама не е незаменимо.

Дайте препоръка за друго и за нощна маска

# 299
Момичета, помня, че някоя беше поръчала на 107 Low ph chaga cleanser и ще се радвам да сподели  отзиви за него. Загледала съм и на Tiam snail and azulene cleanser. Имате ли впечатления?

Общи условия

Активация на акаунт