Азиатска козметика и грим 14

• 33 101
  • 750
  •   1
Отговори
# 405
Една статия за избора на Шарлот Чу за зимна рутина за акне - избор измежду най-известните марки на западния пазар  и една нова марка, която сокоглам промотират, засега с много бедничък асортимент и високи цени.
https://www.marieclaire.com/beauty/g29810532/best-korean-beauty- … roducts-for-acne/

# 406
Една статия за избора на Шарлот Чу за зимна рутина за акне - избор измежду най-известните марки на западния пазар  и една нова марка, която сокоглам промотират, засега с много бедничък асортимент и високи цени.
https://www.marieclaire.com/beauty/g29810532/best-korean-beauty- … roducts-for-acne/
Ако имаш предвид Then I met you, май самата Шарлот участвала там във формулирането на шербета им за почистване и гела им, та да, Сокоглам много ги промотират Grinning Чела съм много хвалебствени ревюта за шербета, наистина, ама за тия пари..ай, мерси.

Момичета, тук съм с два въпроса, помогнете на приятел. Първият е за околоочния с ферменти на Бентън. В YesStyle виждам, че го описват като съдържащ EGF. Едно, че не знам кое точно е EGF-то като му чета съствата, тоест не съм сигурна има ли, но което е по-важното, ако има EGF, подходящ ли е този крем за 30-годишна кожа? Имам ясен спомен, че Виола беше посъветвала EGF да се ползва от дами 35+ и то на курсове. Фини линии и пачи крак в тази зона още нямам, имам си по рождение тъмни кръгове и от поне година, ако не и повече се събуждам подпухнала. Ползвам крема на Innisfree с орхидея, който, впрочем, няма свършване! Но вече му виждам малко от дъното и се оглеждам за нов.

Втората питанка е за крема за шия на Medipeel. Освен да си понамажете хубаво тази зона, нещо друго правите ли? Една вечер направих масаж с ролер след нанасянето на крема, но ако трябва стриктно всяка вечер да се масажира, за да има ефект, да си знам.

# 407
Аз днес пуснах ето този AMPLE:N Purifying Shot Pumpkin Enzyme Peeling Gel 100ml
Напомни ми на любима моя маска, която сега веднага ще си намажа Simple Smile

HERA нямаше ли още някакъв Граал за очи или се лъжа, помня, че нещо бях слагала в списъците... Signia eye treatment май!

# 408
  • София
Ползвам и крема от серията и той ми харесва.
Крема и аз го имам и ползвам от около месец и не мога да кажа, че е нещо особено, не бих го препоръчала. 

# 409
Слагате ми пръст в душевната рана с Then I Met You Joy
Доколкото знам цялата марка си е на Шарлот Чо. Големи мераци имах към тоя неин балм/шербет, ама хем цената е грозна, хем си го държи само тя (Соко Глам) да го предлага. Айде вече не е само за Щатите, ама ценово за нас е все тая. Уж са пуснали купон за целия сайт -30%, да ама шербета не го лови отстъпката. Като се добавят данъци&такси и доставка, става дявол на магаре... Cry

За околоочния на Бентън, единствено мога да кажа, че ми е непонятно защо се харесва. Състава му може да е много хубав, но консистенцията му, поне на мен, ми беше много неприятна - една такава твърда, трудно се разнася, бавно попива. А и дори едно просто увлажняване и подхранване, не забелязах да ми дава. Накрая го измазах като крем за лице...
Сега съм с Labiotte Lotus Total recovery eye cream и е един от малкото продукти, които не искам да свършват. Вече наближих дъното Disappointed
Пак подхванах и The History of Whoo Wrinkle Concentrate, бях си накупила тестери като всички преди време. Тогава изразходих 10 и ме домързя да продължа, много е пипкаво с тия тестерчета, но сега пак ме удари музата и ги налазих. Забелязах, че трябва пестеливо да се ползва, ако съм по-щедра ми излизат ситни гнойни пъпчици тук-там.

От Джолсе си взех тази играчка, беше намалена на 35$ https://m.jolse.com/product/claigio-the-face-magic-bong/19639/category/1155/
Страшна глезотийка, ама от хубавите, дето ти гъделичкат душата Heart Eyes
Всичко, което не ми попива веднага, го доразнасям с нея, хем приятно, хем удобно. Досега не съм имала толкова шантава джаджа - няма on/off, седи си перманентно включена, но изглежда като изключена, а щом главата докосне кожата моментално започва да работи (вибрира приятно, не е брутално). Тепърва ще опитам как е и с измивните продукти. От обратната страна на главата има малки пъпчици/бабунки, за почистване на зони с черни точки. Захранва се с 1 батерия от малките ААА.
Ето малко снимки с новата ми либофф:
Скрит текст:

# 410
  • Sofia
Аз се кефя и на пилинг гела на Др. Г., много е нежен, но аз по дефолт си внимавам с натиска по лицето.

Поръчах си и аз ензимния на Ампул:Н, с тая тиква ми е много интересен.

Blixa, това прилича на вибратор. Joy Пък и с тея “пъпчици” - за допълнителна стимулация. Grinning

Иначе съм го виждала, интересна джаджа е..😁😁😁

# 411
sunattraction,аз така на едно пътуване опищях половината  летище "къде ми е вибраторът?!", разбирайте Foreo-то ми в ръчния багаж Joy Аз така си го наричам ама докато се усетя бая интересни погледи събрах...

Прекрасен си е околоочния на Бентън- и като състав, и като действие. Работи в дълбочина благодарение на ферментите, има пептиди, керамиди, хиалурон, бета-глюкан, плътен е като консистенция, но без да е мазен и тежък, държи се прекрасно под грим.  С такъв състав просто няма как да не работи, а харесването на консистенцията е въпрос на лични предпочитания. На  Labiotte целия ефект идва от глицерина плюс ми се върти, че имаше минерално масло на предни позиции, което убива всичко прекрасно, което идва след него в списъка.

# 412
Stuck Out Tongue Closed Eyes Изобщо не знам за какво говориш!

Тоя същия пилинг при мен седи отворен почти година вече и не ще да свърши. Даже онзи ден пробвах да го преквалифицирам за тяло, но не става - прекалено е нежен и не свали нищо. За лице почти не посягам вече към допълнителен пилинг, с тия аха/бха дето са ми в рутината ме смея, откакто се изприщих след преексфолиране. Много й е малък прага на поносимост на тая моя кожа...

Сега мисля постепенно да вкарам в употреба това мини комплектче, че срока му е до март 2020.

Шийт маската я пробвах доста отдавна (беше прекрасна!), то май с нея ми започна любовта към цялата марка.

# 413
  • Русе
От AMPLE:N поръчах Ceramide Mist,Director Pi го хвали много!

Първа поръчка от YesStyle с новия куриер директно в пощата!😀

# 414
И аз влизам да се похваля с пратка директно в пощата - серумите дойдоха без проблем. Stuck Out Tongue

# 415
Viola, другият е Polyvinyl alcohol. Всъщност в различни блогове намирам различни състави. Другото, което ме притеснява е феноксиетанола, който в единия състав, който намерих е доста напред в състава. Не знам, ще я мисля, а междувременно се връщам да чета по-внимателно за алкохолите и пептидите. И ще се опитам да намеря състава от по-достоверен източник. Кожата ми е малко чувствителна и малко ме притесняват някои съставки.

# 416
В Бентън-а ако ще от пиле мляко да са сложили, щом за видимите му характеристики нищо добро не може да се каже, файда няма (за мен). Може и да работи някъде в дълбочина, където не мога да го усетя, но за да ползваш нещо, то трябва да ти е поне малко приятно. Точно пък околоочен крем да е с такава дървена консистенция и да е труден за разнасяне, при положение, че това е областта където трябва да си най-нежен и внимателен... непонятно ми е. Поне да хидратираше или изобщо нещо да правеше във видимия и осезаем спектър. Голяма греда е за мен, но вкусове много, който иска, е напълно свободен да го харесва разбира се, както и аз съм свободна да не го харесвам и хваля (надявам се?). Нали затова сме тук, да споделяме собствените си впечатления и усещания и няма как всички да са еднакви.
Ето му състава на Лабиот-а

Хубав, лош - все едно, щом е удоволствие да се ползва, разнася се и попива без усилие, кожата е подхранена и хидратирана, не запушва пори, няма опасност от милия, не ми дразни очите, не ми буди алергиите, има съвсем слаб и деликатен аромат. Стига да е безопасен за употреба и да няма някакви потенциално опасни за здравето и кожата съставки, не виждам причина да го разлюбя.

Първата ми пратка с новия доставчик на йесстайл отиде в митница, а днес получих смс, че е в моя клон. Ако не друго, сякаш са започнали да се забързват нещата. От получаването на документите до освобождаването и пристигането на пакета в моя клон, е минала точно една календарна седмица. А най-важното е, че за първи път откакто станаха промените, не получих неадекватни мейли и обаждания с искания на неща, които вече съм им пратила.

# 417
Viola, другият е Polyvinyl alcohol. Всъщност в различни блогове намирам различни състави. Другото, което ме притеснява е феноксиетанола, който в единия състав, който намерих е доста напред в състава. Не знам, ще я мисля, а междувременно се връщам да чета по-внимателно за алкохолите и пептидите. И ще се опитам да намеря състава от по-достоверен източник. Кожата ми е малко чувствителна и малко ме притесняват някои съставки.
Ето ти реален състав от опаковка на моя пептидна ампула (същата, която е закачена на първа страница)
Скрит текст:

Това, че нещо има "алкохол" в найменованието не го прави автоматично спирт/алкохол със значението, което вие влагате в него. Това е просто име на химично съединение, и има добри и лоши алкохоли. Polyvinyl alcohol  е безвреден, водоразтворим, биоразградим термопластичен полимер, който е прекрасен емулгатор, подобрява консистенцията на кремовете, подпомага задържането на влагата с оклузивните си свойства,тъй като стои на повърхността. Много разпространен в хранително-вкусовата промишленост и в козметиката, вкл. такава за деца и медицински препарати. 
Феноксиетанола е на предпоследна позиция, което е абсолютно пренебрежимо. Все пак това е консервант, а не отрова Wink
Ако имаш чувствителност/алергия конкретно към алкохол, разбира се, по-добре да пропуснеш. Като цяло ако кожата е реактивна не се препоръчва употребата на пептиди или ферменти.

blixa, разбира се, че всеки има право на собствено мнение и да го изразява когато и както прецени. Различни сме с различни нужди и характеристики- на едни им харесва едно, на други не. Аз лично проблеми с нанасянето на бентън никога не съм имала, видяла съм резултат ( и то прекрасен), препоръчала съм на десетки хора с цялата отговорност защо го правя и обосновано с конкретни факти, защо според мен това е добър продукт. Честно казано повечето ползвали го са изключително доволни, мисля включително тук в темата.
Колкото до Labiotte, както както вече казах- визуалния ефект идва от глицерина и не съм съгласна, че няма опасност да предизвика милия при наличие на минерално масло на толкова предна позиция. Като цяло комбинацията глицерин и мин.масло в околоочен крем за мен е пример за лош продукт и не бих ползвала или препоръчала. По-голямата част от западната луксозна козметика е с подобни състави - приятни при нанасяне, неефективни в дългосрочен план.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 20:18 от Viola Tarakanova

# 418
  • софия
Момичета, за Софийски пощи  ли говорим с yesstyle?????!!!!
ХА дано, дано!!!!

# 419
И аз влизам да се похваля с пратка директно в пощата - серумите дойдоха без проблем. Stuck Out Tongue
Късметлийка Heart Eyes
Моите са на митница...

Общи условия

Активация на акаунт