Азиатска козметика и грим 14

• 33 088
  • 750
  •   1
Отговори
# 420
И аз влизам да се похваля с пратка директно в пощата - серумите дойдоха без проблем. Stuck Out Tongue
Късметлийка Heart Eyes
Моите са на митница...
От yesstyle ли са в пощата?
Поръчах един молив за около $3, за да видя дали ще отиде на митница и познайте , там е!
Сега пускам поръчка на бентон околоочния, защото ще ми излезе само 6лв. отново в yesstyle.

# 421
Също не съм от феновете на benton. С него или без него при мен  беше все едно.
А относно съставите, доколко са чисти и доколко дадена суровина, вложена в козметика е чиста, органична, натурална и т.н. епитети от арсенала на маркетинга никога не може човек да е сигурен. Те са една от марките ориентиране предимно към западния пазар, както миша например.
Да гледам съставите и чета указанията за използване, но по скоро с оглед на това да не оплескам нещата като наслагвам несъвместими съставки.
А проблема на западните марки също са доста, както знаем напоследък има и доста строги рестрикции къде какво да се влага, а и не им дреме въобще ние сме луди по азиатските неща, азиатците са луди по европейските и се смятат за върха на лукса и е тренди да ползваш европейски неща, а азиатския пазар е огромен в сравнение с нашия и ненаситен.

Sissi,  този мист как се ползва, като прочета мист и все се чудя как да го ползвам и почвам едно чудене, кога, мие ли се, не се ли мие и всякакви такива технологични въпроси.

# 422
Благодаря ви за отговорите дотук за Бентън. Конкретно частта “EGF и кожа под 35” ми беше голямата чуденка, но ще го мисля още. Заглеждам и околоочния с роза на Secret Key, ако някой има за него отзив, също е добре дошъл!

# 423
Благодаря ви за отговорите дотук за Бентън. Конкретно частта “EGF и кожа под 35” ми беше голямата чуденка, но ще го мисля още. Заглеждам и околоочния с роза на Secret Key, ако някой има за него отзив, също е добре дошъл!
Secret Key-нищо особено, най-обикновен хидратиращ  крем.

# 424
  • Русе
zari ,конкретно миста на Ample: n го описват с богат и концентриран състав като обикновена ампула.Може да се използва на стъпка серум/ампула,а Director Pi препоръчва слънцезащита-мист-кушън-мист.

Аз използвам мист след крем или слънцезащита.Сега в студа харесвам масълца и двуфазният мист на Sioris ми е идеален.Дава хидратация и глоу ефект по един ефективен и лек начин,който не получавам с наслагване на "не-мист" продукти особено през деня.
Харесвам и миста на Heimish с българска роза и Ceramidin mist на Dr.Jart.

Последна редакция: ср, 20 ное 2019, 22:57 от Sissi 81

# 425
Valandin, има се предвид да е внимава с продукти с голяма концентрация на EGF. Реално това е доста скъпа суровина, и съответно в продукти от бюджетния сегмент (това включва всички които коментираме най-често: Ample:N, medi-peel, isNtree, benton, и тн) няма опасност да има такива концентрации, че да се прекали. Потенциално има проблем ако растежни фактори присъстват в състава на много продукти от рутината и всичко се ползва на регулярна база ежедневно.

# 426
От yesstyle ли са в пощата?
Да, говоря за лимитирания сет серуми на Iunik.
Направи ми впечатление, че на кутията цената беше в евро (19 и нещо, почти двайсет), а не в долари, освен това пишеше Deutsche дрън-дрън нещо си Frankfurt.
Отбелязвам, ако случайно има значение. Иначе бях напълно подготвена психически за борба с митниците.

# 427
Хайде малко среднощни шаренийки. Нахвърлих им се заради цените, бяха на оферта, но спокойно можех и без тях. Къшъна е твърде бляскаво-лъскав за мен (падам си по полуматова визия), цветовете на снимката са тотална заблуда - нито аз съм толкова розова, нито той толкова жълт.

От утре ще съм такава блещукаща, Troiareuke къшъна ми свърши Cry

Moonshot jelly pot, желирано кремообразни сенки за очи. Съхнат бързо, няма много място за грешки и доизкусуряване, не търпят напластяване. Не намерих четка, с която да се сработят, трябва с пръсти, неудобно ако си с маникюр... Но пък са красиви. Р08 още не съм ги отворила.
Скрит текст:

Един тинт за устни на Peripera - tint water #2 pink juice. Доста течен, оцветява дълготрайно.

Долната линия - засъхнал, горната - още мокър.

# 428
Сложих в кошницата един травъл размер Бентън, да го пробвам първо след тези леко противоречиви мнения Simple Smile Джолсе имат хубава кутия, ако някой се интересува. Аз този месец се олях, освен това поръчките ми от 11-ти още не са шипнати, така че се въздържам.

Редактирам се да кажа, че ми шипнаха поръчките...обединени. Тракинг номерът е един и същ. Оттук-нататък всичко през Джолсе с бележка, че трябва да бъде в отделни пратки, момичета Triumph Изобщо не бях планирала да плащам на митници за тези пратки специално, сега ще им пиша един гневен мейл.

Последна редакция: чт, 21 ное 2019, 10:28 от Valandin

# 429
Теди, есенцията за коса как е ползваш. Пише да се втрива, където е необходимо- при мен на целия скалп, но колко пъти на ден? Сутрин и вечер ли?

# 430
Съзнателно пропуснах J-кутията, много се гордея със себе си Sunglasses
Пък и последните две, които бях взела (преди новата система), ми ги отвориха и разбърникаха на митница, даже една шийт маска дойде срязана.
Гледах шампоаните на Grafen, бяха на 60% намаление и докато ги гледах изведнъж цените скочиха и пише вече 44% намаление... аа без тия!

zari65, хвърли ме в размисли с въпроса за мистовете. Изглежда има разни видове и се ползват на различни стъпки. Сега доизпръсквам коктейла на Troiareuke, той е смес между тонер и ампула, ползвам го на тонер стъпката. Взела съм си и няколко мист есенции, тях се чудя преди или след тонер. Лятото си нося в чантата Tonymoly pocket bunny mist, екстра ме разхлажда (не си падам по вентилаторите, а климатиците няма и да ги споменавам).
Общо взето само за едно съм сигурна - не се мият Wink

# 431
Привет! Аз се сдобих с първия си травъл кит на Sulwhasoo и трябваше с разочарование да установя, че не ми понася околооочния крем. Очите ми се зачервиха веднаха и трябваше пак да капя антихистаминови капки.
Всичко друго от комплекта ми понася много добре.
Искам да попитам има ли някоя от вас с подобен проблем - много ми е трудно да намеря точно качествен околоочен крем, от който да не реагирам.
Готова съм да пробвам още няколко марки, но с препоръка ще ми е по-лесно.
До момента имам положителен опит с околоочния крем на Lavera, но ми се искаше нещо и от корейската козметика да ми понесе.

# 432
Мдаа леко са вдигнали таксата пощите... 

# 433
  • Sofia
Viola, искам да ти дам lol бутон за случая с летището, ама нема...та, разсмя ме. Grinning

blixa, аз платих 27-28 лв. всио за пратката на ГъзСтайл /вече така ще му викам./ Imp
/малко над половината от стойността й/

# 434
И на мен Джолсето ми обединиха пратка - памучните тампони на Chrisma и шийт маски. Дойде в голяма кутия, приблизително 4-5 пъти по-голяма от това, в което обикновено пращат. Така като гледам са ми обединили и друга пратка...
За есенцията против косопад на the Saem: има ефект, колко точно не знам, но май наполовина ми намаля косопадът. Ще продължа употребата.
Пристигна и мист на Tonymoly - Green tea ampule mist. Не съм го пробвала много, но го дават подходящ за суха кожа (за съжаление съставът на опаковката е на корейски).

Общи условия

Активация на акаунт