💪"Игри на волята: България" - Тема 10 /03.11. - 10.11.2019/

• 62 874
  • 1 716
  •   1
Отговори
# 60

Имам само един въпрос аз, не е заяждане или нещо подобно, видях, че много хора в темата в ед.ч. пишат “трак”, не е ли “тракиец”?

Траките са древен народ, населявал Балканите. Тракийци наричаме българското население, обитавало областта Тракия.

Траки - трак, тракийци - тракиец.
Ясноо, благодаря! Flowers Hibiscus Наистина не ми беше много ясно и затова попитах.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 17:51 от С.

# 61
  • София
Чета вече 2 тема с думата ТРАК, все си мисля че правилната дума е тракиец.

# 62
Скрит текст:
Амелия и Марешка с лайф в инстаграм и включиха Юлиян на конферентна връзка - в общи линии обсъждаха мишкарите, като Марешка направо си ги обиждаше по най-просташкия начин. Юлиян каза, че много от ситуациите са представени тенденциозно. Примерно не е показано защо се карат, а направо скандала без предистория. Simple Smile
Rage Rage comp03
И аз точно тогава да съм на работа....
Разкажи повече де, мишките кои-славянските или тракийските мишочета? А що се отнася за монтажите и спестяването на кадри, наблягайки върху други аз откога ви го говоря това? Не само за Юлиян, той е капка в морето, сигурна съм, че и неговите скандали са с предистория /което не оправдава обидните думи, естествено/. Но и всичко останало, в другите две племена, покрай Добрин има много непоказано, покрай Веско съм сигурна, че също е спестено инфо, а е наблегнато на друго...дори мисля, че и покрай Гошо нещата е възможно да не са били толкова черни.
Та разкажи още нещо, плийз.
Мери, на последните страници в последната тема сме писали какво са обсъждали в лайфовете. Simple Smile

Смайлис, благодаря ти за новата тема, чудна е! Hug

Имам само един въпрос аз, не е заяждане или нещо подобно, видях, че много хора в темата в ед.ч. пишат “трак”, не е ли “тракиец”?

"Траки" е съществително, което обикновено (но не само) се употребява в мн.ч. В Официален правописен речник на българския език фигурира съществителното име "трак". Разликата между трак и тракиец е обяснена.

# 63
  • Другата България
Laughing Аз бях сигурна, че Юлиян искрено харесва Наско. Въпреки спряганото му тук лицемерие при казаното за него, подплатено от това, че не е станал когато Наско се прибрал от болницата. Ама да, по-важно е, че Радостина е станала и после умело го изтъкна като анти Юлиян мотив, същата Радостина, която два месеца храчи всякакви тлъсти храчки по Наско, измисляше стратегии как да го отстранят, игри се саботираха заради това, номинираха го постоянно, и веднъж направи нещо ок и хоп-троп-тя е бяла, а спящия черен. Така де, гледаме конкретиката, не цялото. Sunglasses
И каква стана тя-задружните славяни се оказаха един голям сапунен мехур, който  се спука и пяната се разпростря навсякъде hahaha.

Последна редакция: нд, 03 ное 2019, 18:06 от Не се сърди, човече

# 64
  • Sunshine state
Славяните от самото начало си лъхаха на фалш и лицемерие. А по повод ставанвто на Юлиян, когато Наско беше със счупен крак, той обясни, че е било много късно през нощта и наистина е бил много уморен и не е чул. Радостина естествено се възползва от ситуацията.

# 65
Но затова пък радостта му от контузията на двама играчи от противниковото племе беше искрена. Simple Smile

# 66
  • Sunshine state
Аз се чудя до кога Март ще виси в играта? 🤔

# 67
  • Другата България
Славяните от самото начало си лъхаха на фалш и лицемерие.
Именно, това и тогава го коментирахме. Повечето хора, и то защото си личеше от километри, че е така. Ама какво могат да направят едни снимки в публичното пространство.... Sunglasses
Затова и не вярвам на Веско, въпреки че от останалите славянчета той като че ли е най-...не намирам точната дума, ще използвам вече казана-добродушен. Харесвах Томас, но вече не ме радва, и това няма общо със сексуалната му ориентация, каквато и да е тя. За поведение говоря. Безхарактерен е, а аз не харесвам такива хора.
Аз се чудя до кога Март ще виси в играта? 🤔
До обединеното племе със сигурност.
Скрит текст:
Амелия и Марешка с лайф в инстаграм и включиха Юлиян на конферентна връзка - в общи линии обсъждаха мишкарите, като Марешка направо си ги обиждаше по най-просташкия начин. Юлиян каза, че много от ситуациите са представени тенденциозно. Примерно не е показано защо се карат, а направо скандала без предистория. Simple Smile
Rage Rage comp03
И аз точно тогава да съм на работа....
Разкажи повече де, мишките кои-славянските или тракийските мишочета? А що се отнася за монтажите и спестяването на кадри, наблягайки върху други аз откога ви го говоря това? Не само за Юлиян, той е капка в морето, сигурна съм, че и неговите скандали са с предистория /което не оправдава обидните думи, естествено/. Но и всичко останало, в другите две племена, покрай Добрин има много непоказано, покрай Веско съм сигурна, че също е спестено инфо, а е наблегнато на друго...дори мисля, че и покрай Гошо нещата е възможно да не са били толкова черни.
Та разкажи още нещо, плийз.
Мери, на последните страници в последната тема сме писали какво са обсъждали в лайфовете. Simple Smile
Благодаря ти, ориентирах се. Аз снощи уж четох, ама явно по диагонал, определени постове умишлено ги пропускам и в навалицата не съм изчела всичко. И днес ми се случва, че в движение действам, и едва сега те прочетох. Peace
Пупитка, благодаря и на теб. Hug

# 68
  • София
Благодаря за темата.

Преди и мен ме дразнеше Пламен с пасивното си поведение, но приемам, че това му е стратегията в играта. Юлиан наистина е неприятен като човек, но пък е силен играч и предпочитам той да победи, от колкото някой от другите.

# 69
  • София
Ако на капитанската битка пак има награда човек от траките и е женски двубой, при победа на Роберта мисля, че ще вземе от прабългарите, за да станат трима на трима. Като в този случай при равенство в гласовете решава тя и така ще има шанс един или двама от славяните да са на номинационна битка.

# 70
Мисля, че е абсурдно да има още ''търговия с траки'', то така може докато всички траки се прехвърлят в отбора на славяните и Юлиян ги елиминира един по един. А славяните да се бият само на тероториална, а през другото време си почиват и са си 4-та хубавци непокътнати и неноминирани никога.

Мисля, че когато дойде ред да се номинират славяни ще бъде - Стоян, Роберта, Томас, Март, Веско.
След още двама отпаднали според мен ще обединят племето в едно.

# 71
  • София
Благодаря за темата!
Надявам се тази седмица да си ходи Анка или Март. Стига им толкова.

# 72
Благодаря за темата!
Надявам се тази седмица да си ходи Анка или Март. Стига им толкова.
Според мен Роберта ще си тръгне преди Ана Мария.....  и аз вярвам, че Ана Мария може да е последната останала от жените. А нищо чудно и както Юлиян се пошегува да вземе 200 хил тя Grinning

И да отвори школа по пеене

# 73
Но затова пък радостта му от контузията на двама играчи от противниковото племе беше искрена. Simple Smile

Той не ги раздели тогава по племена.Каза че е радостно, че се контузват играчи.

# 74
Някой беше коментирал тук един пост на Пламен в инстаграм веднага след номинацията и коментарите за Венци, за това че в студиото го нарекоха лицемер, задето е обвинил Венци, а той самият е направил същото.
Влезнах да видя какво се случва и гледам специално е отбелязал Джефоривич... и после са се обяснявали под поста му..
Прилагам тук, който иска да чете

Общи условия

Активация на акаунт