Фермата сезон 5 тема 6

• 37 402
  • 1 007
  •   1
Отговори
# 690
Аз пък мисля, че казармата си е абсолютно необходима!
Калайджиев се лигави много, но наистина е умен. Хем иска да си гледа живот, хем много обича детето си и иска да е добър баща. ( съдя по това, което показват)

# 691
Наистина ли го подкрепяте тоя Митко? Дразни ме, че се прави на нещо, което не е. Лигав, мазен, голямата работа. Венци е истински мъжкар физически. Това че се е сринал психически не го прави лош човек. Имал е своите тежки моменти и как да е весел като го боли? Може да е тук, във фермата, за да даде ново начало на живота си. На такива хора искам да дам подкрепата си, а не на глезанчовци като Митко.

# 692
Всичко е от семейството, но ако си попаднал на некадърни родители кво праиш? Но и казармата във вида, в който беше, е пагубна за някои психики. За  мен казарма е добре да има, но да е стегната като макс 3 месечен тренировъчен лагер и да не се допускат извращения и терор, а само тренировки и обучение. Има начин да се направи полезна и смислена без да вреди. Но да направи от лайното мъж - няма шанс. Както каза Митко ще стискаш зъби, ще го изтърпиш, ще се озлобиш и после в реалния живот като се отприщиш и става страшно. За мен това което беше не начина за възмъжаване, а за унижаване и унищожаване на хората с по-слаба психика. Ако малко си комплексиран тамън там съвсем ще те смажат и ще си намразиш живота. За загубата на време да не говорим. Абс съм против казармата в предния и вид. Беше по-зле от затвор. Не съм чула престъпник да се изправи в затвора - по-скоро се ошлайфа още повече в бранша

# 693
Да, подкрепям Митко, защото той е много положителен. Не мрънка, мисли нещата правилно. Дадено ситуация му е или през... или я анализира и вижда положителното. Но  да седне и да мрънка като Венци, не!

# 694
Венци мъжкар? Дааа бе. Индивид от мъжки пол, мрънкащ и хленчещ като бабичка. Но пък се лигави яко с Велислава, гадост

# 695
  • Калгари, Канада
Против казармата съм, но за военно обучение. 😉 Мирон, в неговите минутки  зад кадър, предложи да има летни лагери с военно обучение на децата от по-ранна възраст. Това ми допада. Ако могат да научат тинейджърите на познания за огнестрелни оръжия и стрелба с тях, но и на боравене с брадви, ножове, лъкове, копия и т.н. Да ги научат на хватки за да могат да се защитават и с голи ръце. Да ги научат на стратегическо мислене чрез примерни игри и на организация и следване на правила, като всеки има възможност да премине през различни позиции/служби. Да ги научат на дисциплина, грижа за оръжията, дрехите, храната (да, нека си я приготвят сами - в групи, които се сменят всеки ден), помещенията за спане и как да напътстват по-малките си сълагерници. Да научат умения за ориентиране, оцеляване в планината (имаме доста планински маршрути), намиране на помощ, даване на първа помощ. И още, и още неща могат да се измислят. Хем ще е интересно и забавно за децата, хем ще е полезно, хем накрая ще сме си сами армия. И момичетата също би трябвало да минат такова обучение (разделени от момчетата). И нови технологии могат да се вкарат на по-късен етап (джипиеси, компютри и т.н. ) Ех, размечтах се, но дали може да се намерят подходящи бази и подходящи хора, които да са лидери и не със сила и мачкане, а с блага дума и разум да могат да поведат младежта. Може знамето да го издигат сутрин и да слушат химна, могат и да се научат да маршируват децата и с желание да участват. Много неща може, но надали ще се случат.

# 696
  • при късмета
Наистина ли го подкрепяте тоя Митко? Дразни ме, че се прави на нещо, което не е. Лигав, мазен, голямата работа. Венци е истински мъжкар физически. Това че се е сринал психически не го прави лош човек. Имал е своите тежки моменти и как да е весел като го боли? Може да е тук, във фермата, за да даде ново начало на живота си. На такива хора искам да дам подкрепата си, а не на глезанчовци като Митко.
Кое точно му е мъжкарското? Това, че каза, че пребитите жени са си го заслужавали? Това, че в същия конфликт каза "така ще е като не можеш да упражняваш сила"? Това, че е направил дете, а после никакъв го няма емоционално, психически и физически до него за целия му живот ли? Това, че не смята за нужно да е санкциониран "като пропусне някой пиклив червен светофар" и гледа джоба си, вместо живота на някого? Кое от тези "мъжкарски" разсъждения го прави такъв по-напред, че се чудиш за кое да се хванеш. Това ли ти е представата за мъжкар?

# 697
Не харесвам хора като Венци които изключително много се интересуват кой,какво ще си помисли за тях. Както беше казал някой,бедността е въпрос на нагласа,той е типичен пример за това. Толкова е потънал в мисли затова как нищо не може да направи защото няма пари,че именно затова е и на това дередже.

# 698
Против казармата съм, но за военно обучение. 😉 Мирон, в неговите минутки  зад кадър, предложи да има летни лагери с военно обучение на децата от по-ранна възраст. Това ми допада. Ако могат да научат тинейджърите на познания за огнестрелни оръжия и стрелба с тях, но и на боравене с брадви, ножове, лъкове, копия и т.н. Да ги научат на хватки за да могат да се защитават и с голи ръце. Да ги научат на стратегическо мислене чрез примерни игри и на организация и следване на правила, като всеки има възможност да премине през различни позиции/служби. Да ги научат на дисциплина, грижа за оръжията, дрехите, храната (да, нека си я приготвят сами - в групи, които се сменят всеки ден), помещенията за спане и как да напътстват по-малките си сълагерници. Да научат умения за ориентиране, оцеляване в планината (имаме доста планински маршрути), намиране на помощ, даване на първа помощ. И още, и още неща могат да се измислят.

Като цяло доста добро описание на един летен скаутски лагер.

# 699
Разправията относно това, че Маргото харесвала Сами /според самия него/ и затова се отнася така със Силвия е на ниво 2.а клас. Силвия се държи инфантилно. Маргарита е очевидно по-зряла и не може да им търпи лиготиите. А в случая на ратайство и вижда кой каква работа върши и съответно е доста натоварена. Намирам я за сериозна жена и не им цепи басма, защото точно това заслужават повечето.

# 700
  • Калгари, Канада
Според мен Митко 2 ще победи и пак ще гледаме дуел почти на нула. Венци може алманаха да вземе, но за игрите ме съмнява, освен ако не е нещо много силово и Митко 2 издаде багажа. Все пак ще е интересно Венци да го бие и да видим как ще се бие в гърдите, че е голям мъжкар.

Иначе и двамата не ми допадат и ги искам вън от фермата. А дано да имаме прецедент и да си тръгнат дружно. 😂😂😂

Маргарита не я харесвах в началото, но от известно време ме кефи. Не й дреме да си каже на Силвия каквото си мисли и открито да я нападне. Сори, ама след като сама се справя с обора и животните и то за отрицателно време, а Силвето само се мотае и рее в облаците, няма как да не съм на нейна страна. Пък нека да е избухлива.

Сами не само се оказа "лек", ами и интригант. Пусна на Силва мухата, че Маргото го ревнувала, за да прави сплетни и да е център на вниманието.

# 701
  • при късмета
Силвия и Маргарита не са се разправяли заради Сами. Даже Маргарита реши да ѝ чете морал, защото видиш ли фермера помолил ратая да смели брашно. В интерес на истината Силвия има пълното право да ѝ го нареди, а не да я моли, а Маргарита дори си позволи изкарва нахална. Бойкотирай като искаш, това ще ти се отрази на участието, но да изкарваш нахален фермера, че е помолил, а не наредил на ратая да направи нещо, това вече е нагло. И да го упрекваш, че не ти помага, като си казал, че не искаш, също. Правилата позволяват на фермера, ако иска да работи и помага, ако иска само да дава задачи, това си е по негова преценка, но има и правото да нарежда.И не ратая оценява фермерството на някого, има кой да го прави, но не и ратая.
А за Сами, въпреки, че Маргарита уж всичко искаше да каже на Силвия, някак това го премълча. Но пък в интервюто си каза, че не ѝ е приятно, че Сами вече не иска да говори с нея. Това ми говори, че е много е голяма част от озлоблението на Маргарита към Силвия, ама така и не ѝ стиска да си го признае, освен насаме пред камерата, когато другите не чуват

# 702
На страната на Маргото съм. Да, устата е и не цепи басма, но аз обичам такива хора. Права е за Силвия, че нищо не свърши и не мисля, че Сами има общо за думите на Маргарита.

# 703
  • I want it all and I want it now.
Маргарита от началото на формата си показа характера на злобо сьщество. Жалко, че е учителка.

# 704
Мамамия точно си описала и моята идея за казарма и възпитание,това ми е идеята да научат неща,които не са успели и можели и да станат една идея по зрели и разумни.Казармата с извращения за мен е по скоро изключение, пак казвам не познавам хора участвали в такива случки или станали свидетели,но може и от годините ми да е.Лично аз бих записала и пратила сина си след време на някой скаутски лагер,американската идея е много добра за мен.

Общи условия

Активация на акаунт