Банята - 35 тема

• 65 889
  • 805
  •   1
Отговори
# 525
Какво разбиване … това се прави с гипсокартон… ако има нещо може да резнеш плочката във фугата  ида оправиш всичко. + ТОВА всички ремонти могат да се извършват през отвора на бутона. Чистотата и дизайна на "висяща" тоалетна не мога да го заменя никога.

Чистота и дизайна на висящата тоалетна, гарнирани с плочки по 5-7 лв. квадрата? На тази цена можеш и 10 кашончета да си запазиш за всяко къртене на куфара за структурата.
И какво правим, ако не може да се сложи структура?
На мен също ми харесват структурите на външен вид, но самата идея, че се бърка през отвор колко сантиметра за ремонт, ме отказа. И аз също се пренасочих към моноблок плътно прилепнал към стената.
За клина не се бях сетила, но ще го мисля, като тръгна с ремонта.

# 526
Черна санитария в баня означава цял ден с парцала да подсушаваш, дори и повече. Аз не бих си го причинила.

Благодаря, ще чистя колкото е необходимо Simple Smile....само да знам, къде ще съм спокойна с качеството и поддръжката Simple Smile

# 527

Не е задължително да има еднакъв наклон в цялата баня, а нали тоалетната е в сухата част, та може да е равно.
Но и да не е, наклонът стига да е и 1%, а на 60 см моноблок това прави денивелация от 6 мм. Не е толкова много и с едно добро запълване няма да се вижда. Може и да се раздели 3 мм откъм стената и 3 мм откъм пода и съвсем изчезва.

# 528

Не е задължително да има еднакъв наклон в цялата баня, а нали тоалетната е в сухата част, та може да е равно.
Но и да не е, наклонът стига да е и 1%, а на 60 см моноблок това прави денивелация от 6 мм. Не е толкова много и с едно добро запълване няма да се вижда. Може и да се раздели 3 мм откъм стената и 3 мм откъм пода и съвсем изчезва.
Ей, страшна си! Щом ти си го приложила всички клинове чезнат...
Не е критика към теб, не разбираш ли?! Подове с различни налкони, какво ли не измисляш само да не си помисли някой, че си сгрешила! Ми не беше за теб. При теб явно е тоалетна и нямаш наклон. Беше за хора, на които наклонът на пода в банята  не им се променя, над 1 % е, имат майстор който не може да раздели добре тия само 6 мм между гръб и стъпка на моноблока. А и стъпката на моноблока не е 60 см. А и височината също не е 60. Отделно се иска малко тънкост да монтираш моноблок наклонен спрямо пода. Не е невъзможно, но и грешки стават ...
Честно, шапка свалям! Заслужаваш си ника отвсякъде! Може и "На всяко гърне" да се прекръстиш!

# 529
Бъркаш, изобщо не ми е хрумнало да се оправдавам, защото не съм имала такъв проблем - при мен е равно, както написах. Та за какво да се оправдавам? Просто предложих решение за случай, че не е равно в отговор на поста на Мандаринката. Тя да си го обмисли.
Освен това даже и при наличие на наклон не е задължително да има клин. Клин ще има ако наклонът е по дължината на моноблока и с наклон към предната му част, но ако наклонът е напречно на моноблока просто цялата конструкция ще е леко наклонена спрямо вертикала и ако наблизо няма фуга за сравнение няма да си личи. Ако пък наклонът е по посока към задната част на моноблока клинът ще се пада отзад и съвсем няма да се вижда.
Но това са само варианти, разсъждение, а не някакво оправдание за няма какво.

П.П. Сега се върнах назад - единият от двата лайка на забележката ти за клина е мой, т.е. оценила съм я като много уместна. И съм го написала в поста след това - прав си. И съм добавила, че при мен това обаче не е проблем. Тогава за какво да се оправдавам???

Последна редакция: пн, 16 мар 2020, 22:36 от Черна станция

# 530
Няма да има суха част, всичко ще е мокро, а и наклонът ще е по дългата част при мен.
Но просто няма вариант за вградена структура, по обективни причини. Затова и клин ще преживея някакси.

И да изкажа лично мнение, моля да не се заформя дискусия, щото аз съм си наопаки винаги Smirk
Много се дразня на системата с къстъмизирането - така като се хванеш да избираш нещо, нямаш представа колко ще ти струва накрая. Харесваш тоалетна чиния - 100 лв. примерно, пък структура - 200 лв. примерно, пък бутон - Х лева допълнително, пък седалка - Y лева допълнително и накрая излиза една прекрасна сума.
Аз предпочитам като избирам да знам още в самото начало крайната цена. Защото това с избора е много добре направено чисто психологически - като си си харесал нещо в началото, въпреки че цената след това надвишава това, което искаш да платиш, много трудно се отказваш емоционално от вече направен избор. И накрая махваш с ръка и плащаш голямата цена. Едва ли работи на 100% този механизъм, но сигурно е висок % на тези, които действат по този начин. Търговски трик, така да кажа.

П.С. Благодаря на Бачкатор, че обърна внимание за този клин. Предпочитам да знам предварително, за да не се изненадвам и разочаровам като дойде моментът.

# 531
Без да се оправдавам, да докладвам след направено обстойно проучване Simple Smile
- В едното санитарно помещение е идеално равно и моноблокът пасва идеално. Клин няма и добре, че е така, защото при влизане кенефът е "в профил" към мен и ако имаше щеше да се вижда.
- В другото помещение се оказа, че наклон има - забравила съм понеже е минимален и изобщо не се забелязва, та мислех че е само в мократа зона. Чак вчера късно се сетих се сетих, че наклонът е равномерен на целия под заради прага, да стъпва той без клин - за това се бяхме сетили.  Наклонът обаче е насочен от точката на гледане към стената и моноблокът "ме гледа анфас". Клин не се вижда отпред, но по случай спора се надупих с фенерче и огледалце да огледам отзад (иначе не се вижда изобщо, защото от едната страна е стена, от другата душ параван и рядко някой си навира главата в тясното пространство за да гледа кенефът как е стъпил на пода Smiley). Оказа се, че има клин, но не е към пода (там би се виждало, ако моноблокът не ляга добре), а се изразява в около сантиметър дистанция между моноблока и стената в основата. Нагоре се смалява и изчезва. На около педя и половина - две на практика не се вижда нищо. Само голям мераклия с фенерче може да види дефекта в основата и затова съм била с впечатление, че го няма. Та при добро стечение на обстоятелствата не е толкова страшен този клин, но би могло и да е доста неприятен - ако наклонът е голям, ако моноблокът се вижда от страни и т.н. И затова е добре, че Бачкатор повдигна въпроса. Така ако се знае предварително може и стената да се направи с лек наклон (при търпелив и добър майстор) или да се търси друго решение. Но ако наклонът не е огромен (виждала съм такива) и ако погледът не пада отстрани на тоалетната чиния проблеми практически няма. Малкият луфт в основата е в сянка и е незабележим.

Надявам се това да изчиства въпроса.

# 532
Имах предвид каква е разликата в качеството между 2-те компании, ако някой има преки впечатления или поне е чувал/чел.

Вкъщи сме с Ханс Грое. Когато търсех и проучвах се разбра, че Ханс Грое са по-добри от Грое. Когато го сравнявах в магазините, освен това, по-плавни и по-ми допаднаха бяха батериите на ХГ.
Иди в магазин, усети разликата.
Тези hansgrohe нещо не ги откривам в нета 😞 Къде могат да се видят във физически магазин?

Купувахме ги от Баня стил.

# 533
  • Sliven
Моля за съвет:
този моноблок на ROCA
https://baniamechta.com/monoblok-roca-debba-rimless-roud-sas-zabaven-kapak/ 
или този на GROHE
https://formabania.bg/monoblok-grohe-39346000  

Последна редакция: чт, 19 мар 2020, 17:41 от dida78g

# 534
Грое е с долно оттичане, Рока със задно оттичане. Трябва да провериш как е при вас. По принцип повечето модели от всяка марка имат и с двата вида оттичане. Просто трябва да се внимава при купуването.
Аз предпочитам плътно прилепналите към стената, но те са по-скъпи.

# 535
  • Sliven
man_darin_ka  Roca е с двойно оттичане. При нас е с долно, така че и двете май ще станат. Но понеже и двете марки са добри се двоумим кое да изберем. А относно цена това е и максимума ни, около 400 лева.

# 536
  • София
Дайте съвет от къде да купя вана с панел и какъв материал да гледам. Обикновена не хидромасажна. I

Най-лесно ми се струва акрилна, но какъв акрил, марка? Искам да е хубава, баня не се прави често Simple Smile

Ето снимка на килера, превърнат в баня за времето на ремонт на банята Simple Smile

# 537
Трябва да монтираме спешно душ кабина. В тази ситуация има ли от къде да се купят или поръчат тръби и части? Живеем в София.

# 538
Не знам за какви тръби точно говориш - за ВиК тръбите или за профилите за душ-кабини.
За ВиК части може би строителните хипермаркети работят все още.
За профилите за душ-кабини - звъннете във фирми за иноксови парапети. Мисля, че там могат да имат необходимите ви части на склад.
Аз бях проучвала преди време - maxrailing са в Горубляне, poxinox  са в Люлин-10, съвсем в началото, pnsparapeti са на Сточна гара.

# 539
За ВиК тръбите. Благодаря, утре ще проверим.

Общи условия

Активация на акаунт