Гастрит

• 49 073
  • 157
  •   1
Отговори
# 75
Пили ли сте Нолпаза и за гастрит ли се дава?

# 76
НЕ съм пиланатибиотици тъй като нямам хеликобактер ... а за дивтатата не знам от какво да се ограничавам и се ограничавам главно от пържено боб леща

# 77
При ерозивен гастрит се пият антибиотици. Всъщност при гастрит и рефлукс това му е опасното -  получаваните по лигавицата ерозии. Ако са ви правили гастроскопия и са видяли ерозиитен странно че не са ви дали лечение за заздравяване на раните. Аз съм пила антибиотици за хеликобактер но десетина години след поредната гастроскопия пих за ерозиите по хранопровода.

# 78
  • На планетата земя
Аз нямам ерозии и язви,пише умерен антрален ексудативен гастрит.Според докторката това е съвсем обикновен гастрит,затова имам надежда,че като си изпия сега АБ за хеликобактера ще затихне.Имам доверие на доцентката при която ходя,не е някоя случайна,по един час за преглед ми отделя.
Относно емоциите съм съгласна,и аз съм си по-чувствителна и емоционална и това доста се отразява на стомаха.

# 79
НЕ се ли поят антибиотици само при наличие на хеликобактер ?

# 80
  • На планетата земя
Доколкото съм запозната се пият антибиотици само при наличие на хеликобактер.А иначе zvezdi959595 като начало да се консултираш с кадърен гастроентеролог,да ти изпише лекарства,които да си вземеш за чужбина в случай на нужда.Там няма ли да имаш здравни осигуровки ?

# 81
Ами гастроентероложката при която ходя е добра има много добри отзиви за нея .. поя еманера от 20в момента ... нямах болки известно време ни ето от чета имам пак имам пак... а ерозивни я гастрит наистина ли се превръща в рак ?  Като не съм в България и мен продължа лечението да не се усложни

# 82
  • На планетата земя
Ами гастроентероложката при която ходя е добра има много добри отзиви за нея .. поя еманера от 20в момента ... нямах болки известно време ни ето от чета имам пак имам пак... а ерозивни я гастрит наистина ли се превръща в рак ?  Като не съм в България и мен продължа лечението да не се усложни

Няма да ти стане гастрита на рак,разпитах подробно докторката и за това.Може да стане на язва ако пушиш или имаш хеликобактер пилори.Аз всяка година си пускам по два пъти хеликобактера,сега ми излезе за първи път положителен.Истината е обаче,че на периоди се обостря и тогава трябва да имаш достъп до лекар,а за раничките докато ти заздравеят си е нужна продължителна диета и то сериозна.И по-малко стрес и негативни мисли.

# 83
Наистина ли пита докторката си заради мен ? Благодаря ти много! А каква диета да спазвам

# 84
  • На планетата земя
Наистина ли пита докторката си заради мен ? Благодаря ти много! А каква диета да спазвам

Не че съм я питала конкретно заради теб,ами я разпитах последния път за различните видове гастрити.Атрофичния е най-опасен,но и него го стопирали с лекарства,така ми обясни.Диетата изключва пържено,мазно,подправки,кисело,люто,домати,газирано,алкохол,цитрусови плодове,шоколад,кафе.За кафето ми каза по едно на ден може, само че с мляко.Всичко трябва да е печено и варено,на скара.Сега гледам тук някои карат на картофи и ориз с месеци,ама и за това я разпитах и ми обясни,че вече се отричат тези строги диети даже и при язва.Та не знам вече кое е правилно и кое не.

# 85
Може да пробваш да си записваш всеки ден храните, от които не се чувстваш добре и да спреш да ги консумираш. Когато вече си по-добре да пробваш постъпенно да ги включваш в менюто като съответно следиш дали ти понасят или не. Така  ще знаеш какво трайно да оганичиш и какво не. Buba_k е написала общите неща. Не може да го караме с месеци само на картофи и ориз.

# 86
Добре. Аз взех сега мастикс ...как да го пия ?

# 87
Ами гастроентероложката при която ходя е добра има много добри отзиви за нея .. поя еманера от 20в момента ... нямах болки известно време ни ето от чета имам пак имам пак... а ерозивни я гастрит наистина ли се превръща в рак ?  Като не съм в България и мен продължа лечението да не се усложни

Да точно така е , затова при ерозивен гастрит и рефлукс с ерозии по хранопровода никой гастроентеролог няма да остави пациента си без антибиотик за заздравяване на въпросните ерозии ако Не става въпрос за епизодичен случай. При нервен стомах , повишена киселинност,  хроничения гастрит може да ви докара отново ерозии ако лигавицата лесно се раздразва лесно. Общо взето гастрископият е много добър метод за диагностика. Ако сте пили да кажем антибиотик на гладно, кафе , някаква храна,друга алергия  И сте си раздразнили стомаха тогава ясно че ще ви лекуват с диетА. Но ако имате чести стомашни неразположения , есенни и пролетни кризи ще ви направят гастроскопия и при ерозии ще ви лекуват а антибиотик. Засилят ли се оплакванията - гастроскопия и оглед за ерозии ако трябва пак лечение  ....и така до следващото влошаване и следващата  гастроскопия.
А иначе превантивно се пази диета в смисъл съобразявате се постоянно какво ядете. Защото и лекарствата за протоннатата помпа (празолите да ги кажем - еманера, нексиум , нолпаза и мн. Други ) не трябва да се пият постоянно. Те си имат своите минуси.

Аз бях качвала снимка дано я намеря пак да я кача,ядете горното избягвате долното.

Пили ли сте Нолпаза и за гастрит ли се дава?

Да , това са инхибитори на протоннатак помпа.

Последна редакция: вт, 15 окт 2019, 18:54 от _re_ge

# 88
Здравейте, чудя се дали някой от вас има същият проблем като моя и дали може да ми даде съвет та проблема ми е следният почти всяка вечер се събуждам към 3 и ми е  лошо а корема ми стържи и като изям нещо мъничко се оправя но докато не се оправя не мога да заспя, това не е нормално да се събуждам по едно и също време... Казаха ми че може да е гастрит но аз се съмнявам в нещо друго. Даже сега корема ми стържи макар чв съм обядвала просто нещо става с мен. 🤔😢😢😢

Последна редакция: ср, 16 окт 2019, 14:31 от Xxsmilexx

# 89
Може да е гастрит, да. И аз имам подобни симптоми. Вземи джинджифил на гладно и виж дали ще ти успокои, мед също помага.

Общи условия

Активация на акаунт