Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 285
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Пълен абсурд е да изпера мои дрехи, с тези на детето. Аз не ги пера с на мъжът ми, камо ли с на детето.
Не знам какви са причините да се перат дрехи на възрастни с дрехи на дете, но аз пускам веднъж в седмицата пералня с дрехи на детето, един или два пъти с мои дрехи, предвид, че с апо-обемни и мъжът ми си пуска веднъж или два пъти в седмицата с негови. Т.е не се вманиачаваме в пестене. Предвид, че ползваме И сушилня през повечето време.
Всеки знае себе си.

# 316
  • Бургас
И аз не съм и не бих смесвала бебешки дрехи с нашите. Чак толкова няма да се скърша да ги отделя и пусна на два пъти...
За праховете - преди години ползвах Сано максима и Персил сензитив. От Сано бях по-доволна сякаш и сега сигурно пак с него ще пробвам.

# 317
Скрит текст:
Пълен абсурд е да изпера мои дрехи, с тези на детето. Аз не ги пера с на мъжът ми, камо ли с на детето.
Не знам какви са причините да се перат дрехи на възрастни с дрехи на дете, но аз пускам веднъж в седмицата пералня с дрехи на детето, един или два пъти с мои дрехи, предвид, че с апо-обемни и мъжът ми си пуска веднъж или два пъти в седмицата с негови. Т.е не се вманиачаваме в пестене. Предвид, че ползваме И сушилня през повечето време.
Всеки знае себе си.
Абсолютно съм съгласна със всичко. И че всеки знае себе си, но е добре да знаят мамите, че е хубаво поне до 1 г да перат дрешките на малките по внимателно.
Не мога да си пусна дънките с които съм сядала в колата, или в градския транспорт, заедно с дрешки на бебе на 3 месеца...абсурдно е.
А по училищата за родители им дрънкат врели не кипели, само да рекламират продукти. И като си отиде майката с мострички в ръце, се доверява на всички чути глупости.  Crazy

# 318
И а змного ходих на такива училища. Приложила съм 10% от чутото и почти 1% от подаръците.
Но  е хубаво да се слуша с разбиране и мисъл

# 319
Аз не пера бебешки и наши дрехи също. Малкият си има прах за неговите дрехи, ние за нашите. До годинката поне няма да ги смесвам, а може и повече. Майка ми така е правила, така правя и аз. Не съм ходила много на училища, доверявам се на това, което смятам за правилно. Там говорят само колкото да рекламират продукти, които после няма да си купя. ✌

# 320
  • София
Аз пък си ги пера заедно.

# 321
  • Германия
Абсолютно не виждам смисъл да се перат детските дрехи отделно - все пак не ги отглеждаме в стерилна среда, дрехите се перат все пак, с целта да излязат чисти от машината. Нали все пак ги пипаме децата, прегръщаме го, тв лежат върху нас и нашите дрехи.... ясно е че всеки ще си пере както сметне за добре, но за мен е излишно 🤷🏻♀

# 322
Абсолютно не виждам смисъл да се перат детските дрехи отделно - все пак не ги отглеждаме в стерилна среда, дрехите се перат все пак, с целта да излязат чисти от машината. Нали все пак ги пипаме децата, прегръщаме го, тв лежат върху нас и нашите дрехи.... ясно е че всеки ще си пере както сметне за добре, но за мен е излишно 🤷🏻♀
Новороденото ми бебе никой не е прегръщал, току така. преди да пропълзи не е било в досег с микроби и мръсотия, след това вече, ясно.  Simple Smile

# 323
На всеки член от семейството пера отделно дрехите. Камо ли на бебето да пусна с нечии други. Вътре - с домашни, навън - външни дрехи.

# 324
Скрит текст:
Всеки знае себе си.
Абсолютно съм съгласна със всичко. И че всеки знае себе си, но е добре да знаят мамите, че е хубаво поне до 1 г да перат дрешките на малките по внимателно.
Не мога да си пусна дънките с които съм сядала в колата, или в градския транспорт, заедно с дрешки на бебе на 3 месеца...абсурдно е.
А по училищата за родители им дрънкат врели не кипели, само да рекламират продукти. И като си отиде майката с мострички в ръце, се доверява на всички чути глупости.  Crazy
В училището за бъдещи родители на Ася Демирева-която един от 2мата международни косултанти в България. Тя "дрънкаше" относно пране,гладене и грижа за новороденото на отделна лекция.претполагам проучила е темата по-добре от мен и Вас

# 325

В училището за бъдещи родители на Ася Демирева-която един от 2мата международни косултанти в България. Тя "дрънкаше" относно пране,гладене и грижа за новороденото на отделна лекция.претполагам проучила е темата по-добре от мен и Вас
Консултант по какво? Laughing Laughing Laughing
И грам не ме интересува какво е проучила госпожата, след като здравия разум ми казва да не пера дрешките на бебето с парцала за чистене в една пералня.

# 326
Лъки, спорът е излишен. Всеки гледа детето ви по свой начин. Ние казваме как е у дома, дамите решават как да е у тях. Ако имам второ дете , и неговите дрехи ще пера отделно от на по- голямото

# 327
  • София
Няма как някой, дори и Ася Демирева, да ме навие да пера дрехите на бебето с нечии други. Виж за кърмене бих я послушала. У дома пера дрехите на бебето и баткото отделно. Да пусна общс пералня с наши и на децата дрехи, няма нужда да коментирам. И това скоро няма да се промени.

# 328
Представям си как на мъжете миришещите чорапи се слагат в една пералня с лигавниците на новороденото, примерно и нещо в мен се обръща.
Мисля че дори по закон трябва детето да има отделен кош за неговите дрехи, от което следва да заключим, че те трябва да се перат отделно.
Голяма работа да се пусне пералнята на 2 пъти, няма що.

# 329
Моето дете има отделен кош за пране, и мисля че всяко бебе има.
Госпожата била консултант по кърмене, от вас разбирам. Добре е да съветва в това в което е добра, въпреки че ако реално е казала за прането да не се дели от 3тия месец, не знам бих ли и се доверила за каквото и да е по бебешки въпрос.
Не искам да омаловажавам консултантите по кърмене, някои от тях го правят безплатно и това е наистина огромно добро дело.

Общи условия

Активация на акаунт