Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 279
  • 760
  •   1
Отговори
# 330
И моето дете е с отделен кош. Тримата сме с отделни кошове.

# 331
  • София
Ние пък нямаме кошове,б@си мизерниците сме.

# 332
Ние пък нямаме кошове,б@си мизерниците сме.
У нас само хлапето има кош, ние големите сме към мизерниците.  hahaha

# 333
  • София
И то ще порасТе.

# 334
Смятам да пера дрехите на бебето отделно само първите 3 месеца.
Дрехите ги разделям по цветове, а повечето бебешки дрешки са или бели, или много светли цветове, които също се перат с белите. Дрехите си сменяме всеки ден, като имаме отделни дрехи за навън и за в къщи. Ааа, и не ни миришат чорапите никога, така че не смятам да се вманиачавам 😝😂😆🤣😅😜

# 335
Представям си мъжки чорап, номер 43, носен цял ден, бял...как " не мирише" и го пускам в пералнята с на бебето белите бодита... Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 336
  • София
На ССФ ,изисканият половин не носи цял ден бял чорап,сакън.

# 337
Слава Богу, че мъжа ми не носи бели чорапи, а и не, не миришат😜. Чорапите и обувките миришат при гъбички заболявания и /или лоша хигиена. So Lucky , може би трябва да откриете причината за лошата миризма, а не да настоявате тук, че това е нормално.

Последна редакция: ср, 11 дек 2019, 21:35 от Sissy

# 338
Дами, измествате темата ми се струва. Всеки си гледа детето както сметне за добре. Щом за Вас е ок всички дрехи да са заедно, добре. Аз нямам намерение да слагам дрехите на детето при нашите и това е. Нека не си налагаме мненията, мисля, че сме големи хора. Като деца коментирате хигиената на хора, които не познавате.

# 339
Разбира се, всеки ще гледа детето си както прецени.
Аз лично съм “фен” на тези, които стерилизират всичко по няколко пъти на ден, перат със супер специален препарат и гладят. След това, обаче прегръщат детето си с дрехите, които не са прани с този прах и не са изгладени и слагат детето на дивана , който не е стерилизиран. А това , че след всички тези процедури детето не било в обсег на микроби Astonished , направо без коментар.

# 340
Аз ползвам яйцето и не, не пере петна изобщо. Като цяло не е за силно замърсени дрехи.
Пера моите дрехи с бебешките, като уточнявам, че това са дрехите, с които съм вкъщи и не излизам с тях. Останалите пера отделно.
Аз лично мисля, че всичко дрехи, прани отделно или не, трябва да се перат с един препарат, а не отделно бебешки и отделно за възрастни. Остатъци от препарата неминуемо има в пералнята, така че дори и с най-специалния и изчистен да се пере, пусне ли се следваща с обикновен - цялата работа се обезсмисля. Лично мнение, не ангажирам никого с него.

# 341
So Lucky , може би трябва да откриете причината за лошата миризма, а не да настоявате тук, че това е нормално.
Не е удобно да питам мъжете във фитнеса, защо им  миришат изпотените крака, все пак, тактична съм. Мм носи предимно черни чорапи и  ги пера отделно без да ги мириша.  Laughing
Въпреки всичко вярвам, че повечето майки перат бебешките дрешки отделно от чорапи и бельо.

# 342
  • Beyond the stars
Отделно пера, никаква драма не ми е. Има си достатъчно дрехи, та събирам за отделна пералня без проблем.
Оставете чорапите, аз наше бельо с бебешко не си го представям, а далеч не съм фен на стерилизацията. И ми е ясно, че всичко минава на висок градус и през сушилня, но пак не ме кефи.
Ма всеки си решава де.
С Тео бебе пера. Grinning

# 343
Още не съм за тази тема, понеже малкото човече има още малко докато се появи на бял свят, не знам някоя от мамите не е ли чела, че в пералнята, в която перем всякакви неща, има бактерии, които си остават загнездени там, та дори и да се стараете да разделяте дрехите, те се перат на едно и също място Grinning А и  дрешките се гладят, за да може с парата да се дезинфекцират... та малко ми се обезсмисля разделянето на 100 купчини с дрехи, аз съм на мнение, че най-хигиенично е дрешките на новороденото да се перат на ръка, нищо, че не е за мързелани, но е най-щадящо бебешката кожа, понеже с ютията може да се пропусне някое петънце и то да се окаже проблемно.
Както пише по-горе, всяка мама си има лично виждане за нещата, та това е моето.

# 344
  • Beyond the stars
Нищо никога не съм гладила. През на сушилнята градусите дезинфекцията ми е достатъчна.
Не ми се влиза в спор, ама никой не може да ме убеди, че на ръка се постига качествено пране, освен ако нямате някакви ръчни тепавици и специализирани съображения вкъщи. С новородено последното дето би ми хрумнало е да се затворя в банята да пера, ма аз съм мързелива по принцип Grinning

Общи условия

Активация на акаунт