Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 230
  • 760
  •   1
Отговори
# 510
А бихте ли препоръчали литература, която на вас ви е била полезна като “нови” родители?
Аз обмислям да посетя и някои курсове, но ми се иска да имам хубава информация и под ръка в къщи. Трябва да е нещо, което е за пълни новобранзи и да започва от нулата. 😄

# 511
Ще прегледам книгите вкъщи и ще пиша утре 😃😃😃

# 512
Аз гледах разни влогове. Ама..нямах много време за самоинформиране Simple Smile

# 513
Аз ходя на училищата за родители и чета в интернет.

# 514
"Дневникът на мама и татко", много полезна,синтезирана книжка.

# 515
Аз ходя на училищата за родители и чета в интернет.

Абе и аз почнах да попрочитам в интернет, но минсе струва, че понякога имформацията е доста разхвърлена. Иска ми се да е някак си по-синтезирана и да не съм пред компютър, че много си откланям вниманието. Както чета за нещо и след 5мин гледам сайтове за колички или рова във Фейсбук! 😄
Sunny, благодаря, ще я проверя! 🌺

# 516
Има едно нещо, от което трябва да се водите- интуиция! Детето само ви учи. Първите месеци така се бях филмирала , но постепенно осъзнах, че наистина се учиш в движение.

# 517
  • София
Нито училища нито четях,всичко съм правила по свое усмотрение.Никой не ни е помагал.Майка ми дойде и каза,че забраеила как се държи бебе:grinning:Сама съм къпала от ден 1,и то невсеки ден.Въобще акъл от никой,дори педиатъра неслушам.

Ноаз съм смела доста и не се притеснявам лесно.

# 518
Абсолютно подкрепям мнението на midnightStar.
На никакви училища не съм ходила,нито пък книги съм чела.
От ден 1 си гледаме детето с ММ.Така преценихме,че е най-добре,защото не желаем акъл от кой ли не.Гледаме я както преценим,че е правилно.При нужда винаги има на кого да разчитаме,но ние сме тези ,които казват как точно да я гледат 😀

# 519
Вероятно питат за обща литература за бебета.  Иначе всички си гледаме децата...
Имам книгата на Спок и с първото четях някои неща.

# 520
  • Варна
Гледам какви ли не простотии, които правят със зхранването жени, които разчитат на интуиция. Аз и преди писах, че училищата са много полезни, но всичко трябва да се прави с мисъл. Има информация, която няма как интуитивно да знаеш, но е много полезна. Така че интуицията може да е водеща, но подплатена със знания.

# 521
Ползват ли се пудри за дупета или вече само кремчета за подсичане. Днес чета за козметиката, която ще ми е необходима и никъде не срещнах пудра, а някак си свързвам бебе с бебешка пудра Grinning

# 522
пудрата я отричат, понеже има талк

# 523
Момичета, разбирам, че много от вас разчитат на интуицията си, но аз не искам да се оставям само на нея. Simple Smile
Нямам никакъв опит и най-вече се притеснявам за храненето на бебето, защото знам, че всичко става по час, по грамаж и изобщо има някакви основни правила, които трябва да се следват. То е ясно, че си зависи и от детето и от много други фактори, но една полезна литература никога не би била излишна, пък било то и само за справка. Simple Smile

# 524
Аз си взех какво те очаква през първата година на детето. Реално почнах да я чета едва когато бебо се роди... Но има доста полезна информация според мен. Както и неща полезни да се прочетат преди пристигането на бебето, така и информация за всеки месец до едната годинка. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт