Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 221
  • 760
  •   1
Отговори
# 525
  • Plovdiv, Bulgaria
Никога не съм хранила под час, а когато детето си беше гладно. И грамажи не съм спазвала, защото просто моето пиеше по-малко от оказаното на кутията и не искаше повече.  Докато кърмих пък не знам какво е ял. Аз също се водих по детето ми най-вече.
Хубаво е човек да има общи знания, но не и да се води с точност по писаното в книгите, защото все пак всяко дете си е индивидуално.

# 526
Книги не съм чела и не мога да помогна. На няколко лекции за бъдещи родители бях, но на всички се говореха различни неща, спрямо рекламодателите.

Най-полезна информация получавам от педиатъра. За хранене, масажи, гимнастика и какво ли не - доверявам се основно на нея. В интернет избягвам да чета още от бременността, изключвам форума, но определено не приемам всяко мнение за меродавно.

# 527
За кърменето - имам книгата на Хедра, много подробна
Друга полезна книга е "Естествено решение за бебешкия сън", както и "Тайният език на бебетата"

Редакция:
Добавям Вашето бебе седмица по седмица на Симон Кейв, Книга за бебето на Уилям Сиърс и да станем мъдри родители Simple Smile

НЕ препоръчвам
"Първата година на бебето" от Глейд Къртис, "Моето бебе ден след ден" на Лилия Савко и книгите на Ан Бакюс

Последна редакция: чт, 09 яну 2020, 15:09 от Little heart

# 528
+1 за “Книга за бебето” на д-р Сиърс - много енциклопедична, както и “Вече съм майка” на Татяна Аптулаева

# 529
Ползват ли се пудри за дупета или вече само кремчета за подсичане. Днес чета за козметиката, която ще ми е необходима и никъде не срещнах пудра, а някак си свързвам бебе с бебешка пудра Grinning

Бебето мй е на 2 месеца и не използвах пудри само мажех с судокрем пробвах и с бепантен, но гънките на подмишниците, врата и до памперса все червенееха че даже по едно време си помислих че има някакво възпаление. Моята майка ми каза да слагам пидра а аз и се изсмях (заради това че се отрича вече пудрата) в край на сметка се оправи с пудра 😂 сега слагам почти всеки ден като видя че са по - зачервени гънките или че са влажни. Не пудря самото дупе слагам само малко в гънките и подмишниците

# 530
При всяка смяна слагам кремче на Хип превантивно, а веднъж на ден или когато ми се стори зачервена - Судокрем. До сега не се е подсичала. Вратлето и мишниците не ги мажа, понякога слагам на гънките зад коляното, защото ми се струват зачервени. Пудра никога не съм ползвала.

# 531
И още нещо Simple Smile при изписване на бебето, акушерките повито ли го дават на родителите. Вижда ли се с какво е облечено или е повито с пеленичка

# 532
  • Благоевград
И още нещо Simple Smile при изписване на бебето, акушерките повито ли го дават на родителите. Вижда ли се с какво е облечено или е повито с пеленичка

За лигавниците до 2 месеца използвах платнени, а най-често слагах кърпичка подмушната на деколтето. Удобно е за сваляне, защото почти винаги заспиват по време на хранене. За изписването зависи от сезона. Моето е лятно бебче (юли) и беше само по рокля и боди с къс ръкав. При излизането навън само наметнах една много тънка пелена. А иначе през другото време вътре за снимки съм виждала, че ги обличат с дрешките и слагат пелена само на гръбчето отзад. Вече при излизането навън се завива според времето.

# 533
Нашето беше увито (на 20октомври) и дрешките не се виждаха изобщо.Снимах я докато акушерката я обличаше и съответно преди да я увие.

# 534
Моите деца и двете са ноемврийчета и двете бяха повити като ни ги даваха .От дрехите се виждаше само шапчицата реално Grinning

Бебешка пудра не съм използвала никога и с двамата .Щерката много се подсичаше навсякъде (уши,под мишници ),бяха ми изписали един македонски крем и Здраве.После аз сама си минах на Бепантен(препоръчвам,цялото семейство го използваме ) и Судокрем (ако е много лошо положението ).
С малкия купих пак същите ,но не му слгам,досега не се е подсичал .

Лигавници -платнени.И кърпички имам много ,обикновени изрязани от памучен плат и пелена.
С каката от другите лигавници започнах да използвам чак като захраних ,сега сигурно пак така,въпреки че и двамата са от връщащите мляко бебета и често преобличам .

# 535
Правилно ли съм разбрала, че бепантен може да се използва всекидневно без проблем?

# 536
Ако има нужда Бепантен може да се ползва всеки ден.Някои го слагат профилактично под памперса ,но аз само при подсичане .
Ние другите от семейството  си го мажем при рани ,нещо леко изгорено .
Хубаво е кремчето ,доволни сме .

# 537
Здравейте, някой използвал ли е крема против подсичане на wooden spoon?

# 538
Моята я гледам зачервила се е на сгънките на вратлето и крачетата. Там може ли да се маже с крем против подсичане или той е само за дупето?

# 539
Моята я гледам зачервила се е на сгънките на вратлето и крачетата. Там може ли да се маже с крем против подсичане или той е само за дупето?
Може. Но аз бих намазала първо с лосион за тяло, и ако не помогне с крем за дупе.

Общи условия

Активация на акаунт