Подготовка за малкия човек - тема 9

• 40 236
  • 760
  •   1
Отговори
# 465
Купих 2 Шишета на Томи типи и 1 ни подариха на една лекция. За 1 месец още не сме ползвали нито веднъж шише вкъщи. От 3тия ден е изцяло на кърма. Не виждам и как ще ги ползваме. Те са до 6 месеца, а аз планирам да кърмя ексклузивно, така че да, може и да не ти се наложи въобще да имаш шишета.

# 466
Купих 2 Шишета на Томи типи и 1 ни подариха на една лекция. За 1 месец още не сме ползвали нито веднъж шише вкъщи. От 3тия ден е изцяло на кърма. Не виждам и как ще ги ползваме. Те са до 6 месеца, а аз планирам да кърмя ексклузивно, така че да, може и да не ти се наложи въобще да имаш шишета.
Томи типи са най гадните шипшета. Едни тумбести, трудни за хващане.
Не мисля, че са до 6м, може и след това като смените биберона.
Шишета си трябват, детето ще пропие вода един ден.

Засега сме се спрели на прочутите 4 шишета на AVENT.
За тях трябва ли да взимаме специално стерилизатор на AVENT или може и някоя по-евтина марка?
Днес видях комплектът намален на 55лв в един сайт и ми се иска да го поръчам, защото цената ми изглежда удачна. Но ако трябва да взимаме и стерилизатора им вече ми идва малко скъпичко.

55 лв е отлична цена. Стерилизатор може какъв да е.

# 467
  • София
Според мен са отлични,две деца  ги ползваха и още ползва едното.Само увеличавате капки.
Да са най~гадните чак не мисля.

# 468
Avent и Nuk ползвах с първото дете и сега. Доволна съм. Стерилизатор - Чико.

# 469
И на мен ми предстои първо раждане скоро купих само едно стъклено на нук нямаме стерилизатор ще видя как ще тръгнем и тогава Simple Smile

# 470
Подгответе се за всяка ситуация. Всичко налично да имате. Кърмите или не.

# 471
Момичета да ви питам и аз за шишетата,мисля,и се надявам всичко да е наред и да кърмя. При това положение какви шишенца да взема,тоест милилитри,като бройка и т.н Харесала съм на Медела Калма,които имат антиколик система . Ще се радвам да дадете мнения .

# 472
Според мен малките 125мл ще са добре на първо време, ако имате нужда от големи тогава си вземете. Ако смятате да кърмите няма смисъл..
Аз също съм на мнение, че е хубаво да сте подготвени. В началото ползвах Томи Типи, много добър дизайн, но сина ми ставаше целия в мляко, протичаха, а ги стягах добре. Само залъгалката ни остана на ТТ. Минах на Авент Natural и нямат грешка. Стерилизаторът не е нужно да е на марката на шишетата, моя е на Томи Типи, а стерилизирам само Авент.

# 473
  • Plovdiv, Bulgaria
Аз ползвах на томи типи, имали сме и авент. Честно казано и 2те марки са ми били ок.
Има си биберони с по-малки дупки, сина ми до късно пи с най-малките, защото с другите се давеше. Томи типи една идея по-лесни за миене ми бяха.
Сега ми се ще да кърмя по дълго време, но все пак ще взема едно голямо и едно малко шише. За вода/чай или да оставя мляко, ако няма да ме има. (макар че не се знае дали ще иска шише де, но да имам под ръка). Ама се чудя и аз коя марка да избера този път от 2те.. Залъгалки най-удобни бяха на дребния  на авент.

# 474
Момичета да ви питам и аз за шишетата,мисля,и се надявам всичко да е наред и да кърмя. При това положение какви шишенца да взема,тоест милилитри,като бройка и т.н Харесала съм на Медела Калма,които имат антиколик система . Ще се радвам да дадете мнения .
https://www.hippoland.net/medela-shishe-biberon-calma-150-ml
По-скоро за хранене с кърма е,ако бебето не иска да суче от гърда,но същевременно да не губи сукателни навици.Всички шишета имат антиколик.

# 475
Аз не мисля , че нужно да се запасявате и камоли презапасявате. Всяко едно нещо може да се купи на момента от баща, роднини и приятели, ако е толкова нужно. Аз се надявам на успех с кърменето и имам 1 стъклено шише на Авент 125мл, което не знам дали ще използвам. Стерилизатор взехме на Cangaroo, защото става за всякакви марки и най-вече, защото после се ползва за приготвяне на храна на пара и притопляне на шишета.
Мисля, че са ненужни тези големи комплекти за новородено.

https://www.hippoland.net/medela-shishe-biberon-calma-150-ml
По-скоро за хранене с кърма е,ако бебето не иска да суче от гърда,но същевременно да не губи сукателни навици.Всички шишета имат антиколик.

# 476
Томи типи са най гадните шипшета. Едни тумбести, трудни за хващане.
Не мисля, че са до 6м, може и след това като смените биберона.
Шишета си трябват, детето ще пропие вода един ден.

Засега сме се спрели на прочутите 4 шишета на AVENT.
За тях трябва ли да взимаме специално стерилизатор на AVENT или може и някоя по-евтина марка?
Днес видях комплектът намален на 55лв в един сайт и ми се иска да го поръчам, защото цената ми изглежда удачна. Но ако трябва да взимаме и стерилизатора им вече ми идва малко скъпичко.

55 лв е отлична цена. Стерилизатор може какъв да е.

# 477
Е, сега , най-гадните🤔

Не ги харесвам и аз , знам за злополуки с тях и не смея да ги пробвам дори. Не сме купували такива.
Иначе аз и Авент не харесвам, много са ми прехвалени. Нищо особено, а толкова ми ги предлагат.

С голямата щерка, а и сега с малката имам на Медела и Нук. Друг е въпросът, че почти не сме ги ползвали. Доволна съм, харесват ги и двете.

Гледайте да са ортодонтични/тествани/
Томи типитата не са , доколкото съм запозната.

При избора на шишета това ме интересуваше, да не са много китайски (те всички от едно място идват принципно) ии да за ортодонтични, за да не му се изкриви на детето захапката, небцето и тн.

За бибите е същата работа, като почнат да им слагат едни пластмасови от горе до долу...то им пречи, боде, не е удобно.
Предпочитам каучукова, не е най-красивата, но е мекичка и не я отказват. Сменя се често, иначе започва да събира мъхчета и така.

Всеки си решава. Има интернет, може да сравни. Чете каквото го интересува.

# 478
  • Варна
Купих си ръчна помпа на Медела и останах със шишето към комплекта. Изключително кърмено бебе. Вода предложих и пие от неразливна чашка на Нук. В този ред на мисли може да е изкара и без шише. Биберон вкъщи няма и не е ползвал след изписването от АГ.

# 479
36 лв.за едно шише?!
(Като същото е 7 паунда в Амазон, а в комплект дори по-евтино)
Тие с Томи Типи си изкарахме.Много са ми сипматични и както каза някой се мият лесно заради формата.
Купувах си отделно биберона-имат няколко размера.
Хубаво е да се запасите с шишета.Как давате изцедената кърма после ако не в шише?Случва се да идете на преглед без бебето и бабата да го гледа са речем...

Общи условия

Активация на акаунт