10 години бяхме заедно и накрая ме зарязя,защото иска свобода

• 19 922
  • 503
  •   1
Отговори
# 105
Следващия път като те покани да се видите като приятели му кажи, че си заета понеже имаш среща с мъж, за да преодолееш по-бързо шока от зарязването му, помоли го да стиска палци да се окаже подходящ за теб и ще му видиш истинското лице. Joy

# 106
....Не ми го побира главата как мислиш за раздяла и не се отдръпваш от човека.Да не говорим,че сега търси едни мои приятели,с които той шреди не си е споделял,чак сега.Може би се самонавива и той.На друг не дава обяснение за взетото решение...
Аз като била от другата страна, ще ти кажа по мой опит:
Много е трудно, когато човека до теб е свестен и разбран, но в себе си чувстваш, че тази връзка вече не е твоето нещо.
Може да продължи с години: самоуспокояваш се, че днес и вчера е било добре, но хоп, утре те свие отвътре, че не можеш повече така. В някакъв момент всичко това води до чувство на нетърпимост.
Докато избие навън - и другия е в шок защо толкова време си мълчал.
Еми мълчал си, защото не си бил сигурен, защото сам не си искал да разваляш нещо работещо, защото не искаш да нараниш близкия си човек, но е стигнал решаващия момент да продължиш сам или евентуално с друг, ако се появи подходящ.

В моите очи дори, тоя човек е направил най-доброто, на което е способен, с оглед вътрешните му борби - казал ти е навреме и преди да се появи някой по-подходящ за него (не по-добър от теб).

# 107
ааааа и другото казва,че не иска да ни разделят приятелите,т.е. да си излизаме двамата,а казва на двама мои приятели,че не иска да ме вижда и чува.Нелогично е... а като се видим се държи приятелски,мило
Не разбрах, хем не иска да те вижда, хем да излизате заедно? И бил объркан, притеснен? Не 100,1000% залагам, че има друга. С "доброто" си поведение към теб си оставя вратичка, ако другата нещо не го иска, да ти приплаче на теб.

# 108
ааааа и другото казва,че не иска да ни разделят приятелите,т.е. да си излизаме двамата,а казва на двама мои приятели,че не иска да ме вижда и чува.Нелогично е... а като се видим се държи приятелски,мило
Не разбрах, хем не иска да те вижда, хем да излизате заедно? И бил объркан, притеснен? Не 100,1000% залагам, че има друга. С "доброто" си поведение към теб си оставя вратичка, ако другата нещо не го иска, да ти приплаче на теб.
Може и да има друга, щом демонстрира, че иска да си останат приятели Thinking
Обаче според някои, тя трябва да му бъде благодарна, че толкова “финно" и й е бил шута.

# 109
Четох една статия, че хората, които искат да останат приятели с бившите, са психопати. Напълно съм съгласна. Няма как да си приятел с някого, когото си обичал, особено ако си наранен. А при раздяла винаги единият е наранен, често и двамата. И не става въпрос да се карате или биете, а просто да се откъснете, за да може да продължите напред.

# 110
  • ВАРНА
Или е гей.Осъзнал го е,но още не е събрал смелост,за да се разкрие пред приятели и роднини.Ти ще си му прикритие.

# 111
Да, разбира се, след раздяла трябва задължително да намразиш другия и в никакъв случай да не поддържаш човешки взаимоотношения с него. Сърдене и обида доживот!
ПП: как си го представяте това с приятелството? Че скъсвате и на другия ден сте приятели? За приятелство може да се говори, когато мине известно време без никакви контакти, така че и двамата да са продължили напред и да нямат вече любовни чувства към другия. А не единия да остане безнадеждно влюбен и страдащ, а другия да се разхожда по сърцето му под формата на приятел.

# 112
  • София
Според мен той се държи просто мило, за да не прави панаири и да не разстройва допълнително жената, с която е съжителствал до вчера. Това, че не я е нагрубил, изхвърлил с шут, не означава, че не иска да се разделят. Просто се опитва да го направи по-меко и може би там му е грешката, че авторката се хваща и за сламка.
Авторке, не бъркай любезността с любов. Този човек не желае да бъде с теб - колкото по-бързо го осъзнаеш, толкова по-бързо ще започне възстановяването ти. На този етап ти трябва тотално орязване на контактите, останалото ще си дойде по местата с времето.

# 113
Не става въпрос непременно да се намразва, макар за мен да е по-логично от това да ходим заедно на кафе или приятелски сбирки.

# 114
  • София
Психопатите не са приятели с никого. А авторката не да е благодарна за финия шут, но все пак е по-добре от това да има дълги драми и след това вражда. Обикновено ако можеш да си приятел с някого няма да се разделяш с него, но пък не е нужно и да си враг с бившите си. Това няма никакъв смисъл, особено както нямат какво да делят. Авторката е наранена и е по-добре да занули кантактите с него поне за известно време, но наистина няма полза от вражди и щом той не изглежда склонен да враждува още по-добре.
Иначе и мъже, и жени има, които искат да са приятели с бившите, за мен това е форма да ги държат като резерви и не съм фен, но пък хора разни.

# 115
За мен не е нормално някакви приятелски отношения, в каквато и да е форма, след като едния е зарязал другият. Лично мнение.
Спомням си с бившия...беше си наредил всички бивши гаджета във ФБ, редовно публично си честитяха рожденни, именни дни, празници. Предполагам, че и чатове е имало.
Настръхна ми косата. Не го разбирам това. Не е нужно да изпитваш омраза, но каквъв приятел да си с някой, с който си осъзнал, че не ти е оk?. На същия принцип работи и самото приятелство и с хора от твоя пол. Ако някоя приятелка вече не ти се обажда, не иска да комуникира с теб, то ти непремнно ли трябва да й се натрисаш, да я поздравяваш, да я търсиш. Ми не. Ясно е, че не те иска повече в живота си.

# 116
От учтиви отношения при среща след време, до приятелство има огромна разлика. Абсолютно съгласна съм с Бояна - човек държи да е приятел с бивше гадже, само ако иска да го държи за резерва.
И Ойла донякъде е права - такива хора (които искат да поддържат приятелства с резервите), често са с личностни отклонения. Да въртиш един сигурен кръг от твои фенове, които вече познаваш достатъчно, за да знаеш как най-лесно да ги манипулираш, не е много адекватно и нормално.

# 117
  • Paris, France
Четох една статия, че хората, които искат да останат приятели с бившите, са психопати. Напълно съм съгласна. Няма как да си приятел с някого, когото си обичал, особено ако си наранен. А при раздяла винаги единият е наранен, често и двамата. И не става въпрос да се карате или биете, а просто да се откъснете, за да може да продължите напред.

Не съм съгласна с частта за психопатите. Не всеки си отива наранен от връзката и не всички двойки са се обичали толкова лудо, че да не могат да се гледат след раздялата.

Много млади хора заживяват заедно за да облекчат бита си - наем, пазарува е, пране, извеждане на кучето Итн. Не са лудо влюбени един в друг, нито планират общо дете.

Мъжете не разбират женските желания за бебета и бързането и колкото са по-образовани и интелектуални, толкова по-малко склонни са да имат деца рано. Конкретния мъж не е искал да изгуби времето на авторката, но не е и подозирал, че тя всъщност чака да имат общо дете. Ако авторката беше поставила конкретен срок, обяснявайки, че ако дотогава не започнат работа по въпроса се разделят той щеше да се съгласи на раздяла.

Доста жени пишат в темата за загуба на време. Една връзка не е загуба на време ако в нея има удоволствие за човека. Предпочитам 10 години кеф без общо дете на хоризонта с красив, мускулест, интересен, популярен, богат мъж пред сив, средностатистически Мунчо, който не ме възбужда и не може да ме докара до оргазъм, но е готов веднага да имаме 1-2 деца в едностайката му в Младост 5 или Люлин 10. И така действат повечето млади жени. Популярните мъже лесно намират жени за съжителство  без да им се налага да ги водят за носа и да ги вързват с бракове и бебета. Те могат да си позволят да са избирателни, да късат когато не им отърва. Ако не държат на връзка и обичат самотата и свободата могат да си живеят щастливо цял живот без жена у тях.

# 118
Извинявай, но на колко си години? Simple Smile

# 119
В една съседна тема лайтмотивът е - мъжът си хваща любовница, защото се е изчерпал съвместния му живот с дадена жена. И че "Достойният" мъж трябва да се раздели ( ако не се чувства добре във връзката си) а не да търси любов встрани.
Тук мъжът е постъпил "достойно" - и пак се намериха епитети за него!?
Във всички случаи излиза, че мъж, хванал се с жена, й е длъжен цял живот.
Не трябва да й губи времето, не трябва да се държи мило, за да не дава надежди, и т.н
А, да, и майка му най-вече е виновна

Общи условия

Активация на акаунт