10 години бяхме заедно и накрая ме зарязя,защото иска свобода

• 19 868
  • 503
  •   1
Отговори
# 285
  • Beyond the stars
Така е, но не става от днес за утре. Тези неща зреят. Актът на раздяла е просто черешката, която увенчава тортата.
А зреенето не е съпроводено с уверения в любов и просто отлагане на важните стъпки, както бе описана ситуацията. Съпроводено е с отдръпване и откази.

Демек докато зрее нещо, дето не го знаеш какво е точно и дали ще озреее и изобщо какво е, задължително се държиш дръпнато, с човека, с когото живееш от 9 години. В смисъл при първата мисъл - "ммм колко е хубава новата колежка" и при първата фантазия с нея, рязко се изнасяш в спалнята, даже можеш да споделиш на жената, щото е важно да не й замазваш очите.
Явно тук никой никога не е имал съмнения, след които се в върнал към връзката си и я преоткрил.

Judit Becker хубаво нещо е клишето. В целия ни приятелски кръг (моят и на ММ) мъжете са тези, които искат деца, пък даже й си ги гледат после. Явно на дефектни жени са случили.

Последна редакция: ср, 13 ное 2019, 20:52 от Вълшебство

# 286
. В смисъл при първата мисъл - "ммм колко е хубава новата колежка" и при първата фантазия с нея, рязко се изнасяш в спалнята, даже можеш да споделиш на жената, щото е важно да не й замазваш очите.

Говориш глупости.
Никой нормален човек не влиза във връзка с идеята да дебне за знаци дали не го цакат, и не следи умишлено за такива.
Отдръпването може да е заради битови, ежедневни, служебни драми, здравословни проблеми,  накратко стотици причини, напълно несвързани с нова тръпка. Няма как да знаеш от какво е, докато не ти го кажат. И пак може да си изненадана, когато си мислиш, че си проявявала разбиране към служебните нерви, а половинката ти се окаже нереализирано волно духче.
Сега, има и много малоумни хора, които при първата двучасова делнична студенина на половинката решават, че са им сложили рога и започват да вдигат гири и/или да търсят големи сакове за изнасяне. Но това не е нормално.

# 287
Скрит текст:
Цитат
Сега, има и много малоумни хора, които при първата двучасова делнична студенина на половинката решават, че са им сложили рога и започват да вдигат гири и/или да търсят големи сакове за изнасяне. Но това не е нормално.
Има и едни други малоумни, дето при първата двучасова студенина на половинката, решават, че е напълно основателно да я заместят с нова, пък макар и тайно Joy

# 288
  • Beyond the stars
. В смисъл при първата мисъл - "ммм колко е хубава новата колежка" и при първата фантазия с нея, рязко се изнасяш в спалнята, даже можеш да споделиш на жената, щото е важно да не й замазваш очите.

Говориш глупости.
Никой нормален човек не влиза във връзка с идеята да дебне за знаци дали не го цакат, и не следи умишлено за такива.
Отдръпването може да е заради битови, ежедневни, служебни драми, здравословни проблеми,  накратко стотици причини, напълно несвързани с нова тръпка. Няма как да знаеш от какво е, докато не ти го кажат. И пак може да си изненадана, когато си мислиш, че си проявявала разбиране към служебните нерви, а половинката ти се окаже нереализирано волно духче.

Добре де, ти твърдиш, че не трябвало да не замазва очи и че нищо не ставало от днес за утре. Кога това? И защо да го е правел умишлено с някакви подли планове за удобни манджи?
Не казвам, че няма и такива. Ма не е by default. Може да не е бил сигурен, може да е искал да даде им шанс.. И има хиляди хипотези освен тази, че в боклук и лицемер, който я е използвал и лъгал  поне 5 години.

# 289
Да даде шанс на кое, да й дойде акълът и след брака, да се откаже и от децата, въпреки че не й казва твърдо, че не иска деца от нея?
По принцип ти би била права, ако връзката не беше толкова дълга и ако са имали ясни планове. Аз лично разбрах, че сериозните стъпки вечно са ги отлагали, тоест никакви ясни планове не са имали. Аз на 32 не бих седяла с такъв мъж повече от година, но на 20 мислех, че на мъжете им трябва комбинация от време и правилно побутване. Авторката според мен просто е чакала мъжа да узрее и го е побутвала периодично, но вместо да се развият от това, отношенията им са деградирали. Не смятам, че тя има вина в случая.

# 290
Ако бяха женени, нямаше да постъпи по същия начин "честния" принц от историята - обзалагам се. Щеше да побърка жената, за да я убеди, че тя иска развод, докато стигне до свободата си. И после да каже, "ама тя искаше да се разведем, сега ме изкарва лош - горкия аз, имал съм връзка с луда истеричка за връзване.." То затова е по-голям процента на жените, които искат развод - щото много са честни и доблестни мъжете. В случая е бонус, че го прави преди да имат деца.
Авторката има вина, че се е вързала на дребни подмятания от сорта" Да скъпа, мисля да сменя колата с комби, за да има място за дете след време".

# 291
  • here and now
И какво значение има кой е виновен? И всички са виновни донякъде и в същото време невинни...
Хората не са еднакви, всеки е с различни усещания и възприятия, различен морал, мироглед и т.н.
За един едно е правилно за друг друго. Защо трябва да мислим и действаме еднакво?
Нормално е в такъв случай първата реакция да е гневна, яростна.. , да обвиняваш, да се самообвиняваш..
Но в крайна сметка какво от това? Това би ли променило нещо?
Анализираш нещата, вадиш си изводите и поуките и продължаваш напред.
Колкото и крайно да звучи, след първоначалния шок в такава ситуация си казвам "Все едно, че е умрял" Край и толкова. Живота е прекалено кратък за да го хабя за борба с вятърни мелници. На сила хубост не става.

# 292
  • Beyond the stars
Да даде шанс на кое, да й дойде акълът и след брака, да се откаже и от децата, въпреки че не й казва твърдо, че не иска деца от нея?
По принцип ти би била права, ако връзката не беше толкова дълга и ако са имали ясни планове. Аз лично разбрах, че сериозните стъпки вечно са ги отлагали, тоест никакви ясни планове не са имали. Аз на 32 не бих седяла с такъв мъж повече от година, но на 20 мислех, че на мъжете им трябва комбинация от време и правилно побутване. Авторката според мен просто е чакала мъжа да узрее и го е побутвала периодично, но вместо да се развият от това, отношенията им са деградирали. Не смятам, че тя има вина в случая.

Значи аз, лично, таз мантра "никога няма да се женя и дете може, ама след време" я повтарях 10 години. Та знам, че подлежи на преосмиляне, но за друг шанс говорех.

Когато човек се колебае дали да стои при питомното или да гони дивото, в много случаи се опитва да даде шанс на това, което има и да се убеди, че всъщност е щастлив. За шанс за връзката говорим, защото вероятно, ако беше решил, че това е неговото момиче и дете щеше да има, и брак може би. Той обаче е решил друго.
Подчертах неколкократно, че съм била свидетел от първо лице на дилемата - сигурното или неизвестното. И в двата случая хората обичаха, но просто така се случи. Това е животът.

# 293
Така е, но не става от днес за утре. Тези неща зреят. Актът на раздяла е просто черешката, която увенчава тортата.
А зреенето не е съпроводено с уверения в любов и просто отлагане на важните стъпки, както бе описана ситуацията. Съпроводено е с отдръпване и откази.

Демек докато зрее нещо, дето не го знаеш какво е точно и дали ще озреее и изобщо какво е, задължително се държиш дръпнато, с човека, с когото живееш от 9 години. В смисъл при първата мисъл - "ммм колко е хубава новата колежка" и при първата фантазия с нея, рязко се изнасяш в спалнята, даже можеш да споделиш на жената, щото е важно да не й замазваш очите.
Явно тук никой никога не е имал съмнения, след които се в върнал към връзката си и я преоткрил.

Judit Becker хубаво нещо е клишето. В целия ни приятелски кръг (моят и на ММ) мъжете са тези, които искат деца, пък даже й си ги гледат после. Явно на дефектни жени са случили.
Много искам да ме запознаеш  с такъв екзепляр от вашият приятелски кръг. Замечтах се, даже Satisfied Да видя на живо мъж, който си обгрижва дечинята, а жена му си гледа кефа.
Не знам в какви филми живеят някои от вас, може би и на години сме различни, поколения, може би.
Повечето мъже не са ориентирани много семейно, освен ако наближат едни години, според българските стандарти, когато мама, започва да врънка за внуче и мамин златен си търси нещо, някоя.
Иии да, в повечето случаи докато зрее нещо си, дори и да не са уверени, мъжете се променят рязко, в повечето случаи стават безпричинно пасивно-агресивни, неглижират жената до себе си, търсят си поводи за мрънкане, стават страаашно заети и се държат кофти.Поне това й е спестил на авторката, която изчена безследно.
Впрочем това "зреене" не винаги е нова колежка или изобщо друга. Просто много искат да излязат бели и добри от ситуацията. И така се започва началото на всяка втора тема тук  "Защо ме остави, аз къде сбърках? Докато жените не си поставят бързо и ясно условията ще се четат подобни теми. Но жените винаги гледат да не пресират Негово височество, да му е удобно, комфортно, да се накани, тъй да се каже, сякаш е изчезващ вид и без него светът ще загине.

# 294
  • Beyond the stars

Много искам да ме запознаеш  с такъв екзепляр от вашият приятелски кръг. Замечтах се, даже Satisfied Да видя на живо мъж, който си обгрижва дечинята, а жена му си гледа кефа.
Не знам в какви филми живеят някои от вас, може би и на години сме различни, поколения, може би.
Повечето мъже не са ориентирани много семейно, освен ако наближат едни години, според българските стандарти, когато мама, започва да врънка за внуче и мамин златен си търси нещо, някоя.
Иии да, в повечето случаи докато зрее нещо си, дори и да не са уверени, мъжете се променят рязко, в повечето случаи стават безпричинно пасивно-агресивни, неглижират жената до себе си, търсят си поводи за мрънкане, стават страаашно заети и се държат кофти.Поне това й е спестил на авторката, която изчена безследно.
Впрочем това "зреене" не винаги е нова колежка или изобщо друга. Просто много искат да излязат бели и добри от ситуацията. И така се започва началото на всяка втора тема тук  "Защо ме остави, аз къде сбърках? Докато жените не си поставят бързо и ясно условията ще се четат подобни теми. Но жените винаги гледат да не пресират Негово височество, да му е удобно, комфортно, да се накани, тъй да се каже, сякаш е изчезващ вид и без него светът ще загине.

Явно и годините имат значение, и средата. Мога да съм само щастлива, че патриархалния мачо, който гледа децата отдалеч все повече отпада като модел на поведение.
Не знам какво имаш предвид под "гледане на кефа", но майките покрай мен излизат и по женски, и с колеги, имат хобита и мъже, които прекарват време с децата си. И Негови величества не познавам на живо, честно. Grinning

Много офф топик станаха нещата. Авторката така или иначе зачезна и не сподели има ли някой, който чете правилно между редовете.

# 295
Чакай сега, между това да си излизат жените по женски и горното ти твърдение, че мъжете са инициаторът за деца, пък и после ги гледат има една галактика разлика.
Много добре четем, хич не е между редовете. Разбирам и ти какво искаш да кажеш, само не разбирам защо не приемаш друга гледна точка.

# 296
дилемата - сигурното или неизвестното
Мисля, че тази дилема скапва много животи и много отношения.
Не че имаш нужда от неизвестното, не че го искаш, обаче отвътре те яде дали не си се прекарал с питомното и зад ъгъла да те чака нещо по-добро.
Поне на мен лично винаги така ми е звучало - неуверено, нерешително и незряло. Доста далеч от дилема, честно казано. Подразбира се, но все пак да кажа и че не вярвам да има любов в тези случаи.

# 297
  • here and now
Разбира се, че има любов, но има и разум. Затова е и дилема Wink

# 298
  • Beyond the stars
Чакай сега, между това да си излизат жените по женски и горното ти твърдение, че мъжете са инициаторът за деца, пък и после ги гледат има една галактика разлика.
Много добре четем, хич не е между редовете. Разбирам и ти какво искаш да кажеш, само не разбирам защо не приемаш друга гледна точка.

Отговорих на "обгрижването на дечинята и гледането на кефа". Инициативата е
я уточнихме, около мен е обективна реалност. И при имащите вече деца и при тези които още нямат, защото жената не е готова.
Да приемем, че явно световете ни са много различни.

# 299
  • Paris, France

Аз не мисля, че мъжът не иска деца от конкретната жена, а че просто в момента не иска да се обвързва с деца, страх го е да не си развали удобството. Даже сигурно още си я обича..

Около мене инициатори за брак и деца са мъжете. Ето, че и около Вълшебство е същото.

На 20 си мислела за подбутване на мъже да имат деца? На 20 летях в облаците в прекия и преносен смисъл и хич не съм се замисляла за връзки и деца.

Гал, в живота сигурно няма и една жена винаги трябва да има план Б, без мъжа, особено ако има дете. Без дете е доста по-лесно.

Общи условия

Активация на акаунт