Пее мама с меден глас, а АПРИЛче слуша във захлас

• 12 748
  • 293
  •   1
Отговори
# 45
Добро утро Grinning
Поздрав на тримесечниковците, на Филипа и мъжо, на Данчето и Ст, и на роденичката Зори  bouquet

Чаена, звънвай на докито. Но ако е още рано можеш да сложиш лигнин примерно в памперса, за да видиш дали случайно пишка, но много малко и пампата всичко да е абсорбирала. Хайде стис палци и на теб. докато пиша и ситуацията е овладяна

За другия език - аз и пея от време на време някоя английска песничка, като "10 green bottles".
Пускам й и Baby TV, където примерно на жълт фон показват червена кутия и казват "red box" - аз повтарям и превеждам. Но това с английския май е излишно, те сигурно от яслата  вече започват да ги учат децата. Виж ако можех да навия татито да и говори на руски, това вече би било от полза.

Това с ръката (Стаси Супермен) обаче май е патент на момченцата.

Бурка и аз редовно обяснявам на Симона как като порасне още малко ще язди кучето Simple Smile Аз съм го правила като дете, тормозех една голяма каракачанка.

Последна редакция: чт, 20 юли 2006, 09:31 от Cherepahova

# 46
Няма само рожденици има и именици Rolling Eyes

Черпя ви по едно за моя именик днес cheers Wine Glass hbdtu cook
ЧЕСТИТО И НА РОЖДЕНИЦИТЕ!!! newsm59

Абе момичета как знаете кога сте забременели? newsm78
На мен по едно време ми бяха казали термин 10-12 май #Crazy.Ако е бил наистина тогава-защото бебо наистина закъсня не както казаха по акучерската таблица 22-23 април кога е направено?Да си го празнувам и аз .БЛАГОДАРЯ предварително.  bouquet

# 47
Честито и на Роси за именника. А какъв ден е днес

# 48
Илинден е!Честито на Роси, не сме те пропуснали умишлено  bouquet  bouquet  bouquet

# 49
# 50
Aги не се притеснявай и Дея-Мария е имала такива вечери през
които е пишкала съвсем малко и сутринта памперса е почти сух.Няма страшно всичко е наред  Peace

Бурка тя диетата има ефект,ама се иска голямо постояннство и инат 20 дни ,а ефекта е поразителен
Моята леля е ходила при д-р Емилова (сигурно си я чувала) нейният режим се изразява точно в това
5;10 или 20 дни само на плод и чай с мен,след посещението си от 20 дни + захранване 10 дни леля ми беше с около 20 кг по слаба  Rolling Eyes

Честито на празнуващите bouquet

Данче и ние днес сме на ваксина,но и на преглед.

Аз да ви питам водихте ли малките на ортопед?
И има ли някой като нас-на Дея-Мария са и различни гънките на крачетата от зад едната е малко по нагоре от другата  Thinking
Възможно ли е да става въпрос за луксация? ooooh!

# 51
  • Русе
Здравейте мами,
Брех, много съм изтървала за 1 ден само...

Сега разбирам за трагедията в майската тема - Боже, дано имат сили родителите да продължат...Не мога да си представя нищо по-страшно от това да преживееш детето си! Praynig Praynig Praynig

Честито на всички празнуващи рождени, зачатни, именни и месечни дни - загубих ви бройката, много празник, много нещо днес!
   bouquet  bouquet  bouquet

Тъй като гледам, какво са ви казали на лекцията за захранването, ми то е както се захранва по БГ стандарта, но изместено с месец-два назад, от това което беше преди 2 години, когато съм захранвала баткото. BTW, имам тука една таблица със схемата за захранване по месеци - кога какво се въвежда и по колко...мисля пак да карам по нея, но изместено с 2 месеца назад...Ако някой се интересува, мога пак да се замъкна до офиса, за да я сканирам. Само кашите съм замествала с кисели (безмлечните) и нишестени кремчета (млечните).
А, като казах пак за офиса (понеже сте ме питали как съм свършила нещо), свърших аз, свърших  Mr. Green - след "л...няната" фиеста, бебка си откърти в количката и не гъкна 3 часа, тамЪн бях приключила като се ококори да папа...

За чуждите езици, бая четох преди 2 години и се отказах да говоря на английски, защото сега бебетата наистина са много възприемчиви и ако нещо им остане в главата, то ще е с моя акцент, а до 3 годишна възраст децата могат да се научат да говорят без акцент ако са изложени на говор от човек, на когото това е майчин език..., и понеже такъв нямам наоколо, ще разчитам на телевизора и евентулно някакви мултимедийни игрички/самоучители като му дойде времето...

Хайде стига, че много стана...

Ей, и да се оправят малкото мецанче и малкото чайче с "пишото".

Абе тези бактерии Е.coli, не живеят ли нормално в дебелото черво, и понякога, по погрешка попадат в пикочните пътища и правят проблеми (на мен се е случвало)  newsm78 - затова е много важна правилната хигиена при момиченцата...

# 52
Здравейте и от нас!

bouquet Честито на всички празнуващи!  bouquet

Деичка, стискам палци за начинанието Heart Eyes Вярва, че ще имаш достатъчо воля и инат Peace Дано всичко с краченцата на малката Деичка е ОК Praynig

Чайче, всичко ще е ОК с бебока Hug

Мама меца, говорих с майка за проблемчето при малката мецанка и тя ми каза, че ако няма диария не се лекувало, а се оставя да се самоизчисти организма, че не е страшно изобщо, така че не се пиетснявай...каза ми, че причината може да са мръсни ръце примерно, като чревна инфекция било Rolling Eyes

Филипче, тъкмо щях да пиша, че ме кефи всеки ден как си сменяш подписа и пишеш интересни работи, даже преди да дадеш линк-а (който е много ценен) прочетох на половинката днешното ти писание - много е хубаво  bouquet

Аз смятам, че засега е достатъчен само българския, да не го ошашкваме детето от малко, да не знае на какъв език да проговори Hug

# 53
  • София
еееемиииии ще ги ресайзвам на 100/100 тогава, ама тези който си ги бяха направили 70/70 трябва да си постнат по-големи.

за езика аз уча езици мноооооого трудно, на мен другото полукълбо ми работи - точните науки, и бих искала да и спестя 10 години уроци в които може да научи нещо друго полезно.Питах кумеца ( американец с италианско и ирландско потекло), спомням си и какво каза Мариана Хил ( съпруга и е инглиш ) у тях се говори на бг и енг. единия родител трябва да говори изцяло на чуждия език за да няма объркване в началото, а децата после автоматично започват да отговарят на съответния родител в съответния език. в по-късен етап когато започнат да различават двата езика вече няма да правят връзката родител-език. някак си не ми се отдава да се глезотия in english ама като е за доброто на детето...

от друга страна дъщерята на една позната (на 5 годинки) , нон стоп и пускаха анимация без субтитри ( не, че може да ги прочете) и детето сега свободно си говори английски поне с 80% речник колкото и е българския. аз пък свалих 20-25 сд-та дублирани филмчета и специално ги издирвах Banghead почвам да свалям не дублираните версии преди НСБОП да са спрели всички сайтове
( казвали са ми че акцента ми е чисто американски, но английския ми харесва повече, не мисля че е важно в същност, важното е да и влезе езика в подсъзнанието)
Дея, ние ходихме на ортопед, няма луксация, и това с гънките май не е важно, ани има на едното краче 2 на другото 1 и даже  не са на едно място. Майка е правила диетата с плодовете и чая, резултат беше напълняване. Д-р Емилова не я дава на всеки. Съобразява се със много неща, на някой дава зеленчукова, на други месна.
Айде, аз отивам да си бутам количката.

# 54
  • София
Здравейте и от нас,

поздравления за всички празнуващи   bouquet  bouquet  bouquet  и много Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

Аги, не се притеснявай за Тони и Емо ми ги е сервирал сухите памперси. Остави го да си поритка с голо дупе и той ще те зарадва с топла струйка  Wink

В момента Емо си е хванал една играчка (да вметна, че  за първи път хваща играчка) и си се забавлява сам в кошарата. Голям кеф за мама, че може да седне пред РС-то.

Аз като се замислих за деня за зачеване и се сетих, че на 18 юли Емо имаше имен ден. Като разбрахме, че съм бременна и то забременяла в този период изборът ни на име се улесни и заради именния ден, а аз взех, че го забравих...  Embarassed Embarassed Embarassed Голям срам за мен...

Иначе за чуждите езици - нямам намерение да му говоря, но за сметка на това му пея френски, руски и испански песнички. Със сигурност ще си приказваме след време и на чужди езици, но засега за мен е по-важно детето да започне да разбира български.

# 55
  • Русе
Божкееееей, като споменах "офиса" и беба пак се изака  newsm20
Чудо на чудесата!!! Туй, явно ще ни е магическата дума за акото...  smile3520 пу, да не и е уроки, че голям зор беше!

Абе, мами и аз да питам (то ще се ходи и на док, естествено) ама - на мен пак ми дойде  - първия път на 05.06, втория - на 01.07 (дотук - добре, щото точно на 26 дена си ми идва), а сега - на 17.07 (т.е. след 16 дена) - туй дали е нормално???

# 56
Ilenka, според мен не е нормално.
Ако ми идваше толкоз на често щеше да се гръмна - както мразяяяяяяяя и както свикнах да го няма М ужас направо
тичкай на док Peace

# 57
  • София
Иленка, не се кахъри мила. Нормално е да ти е нередовен цикъла в началото. След като близо година го е нямало никакъв сега е необходимо време докато влезе в релси. Поне така ми обясни моята док.

# 58
  • Русе
Ох, абе и аз се успокоявам, че е нормално да е нередовен - ама да ми прескача, не да ми идва на 2 седмици...а, сега се и сещам, че изобщо като ми почна (на 12 год.) имаше такива случаи - на 17 дена, на 21 дена - едни такива..., ама пък след първото раждане нямаше такива обърквации... newsm78

# 59
  • София
Ет` ме момичета  Heart Eyes получих заветното БРАВО от лекарката ни  Heart Eyes Малчо е качил почти кило и е пораснал с 5 см - вече е 6 гр ( без 10 гр) и е 60 см, казвам го, за да се похваля, че върви добре, от това по-голяма радост няма. Лекарката ни ме похвали, че сме само на кърма  newsm44 Дадох Панадолче дано няма реакция от ваксината  Praynig Айде нахвалихме, айде да се черпиме. А! Щях да забравя - вчера малчо се скъса от рев, плачеше като от колики, единственото по различно бях яла е диня, днес питах и лекарката каза, че динята правела много газове и Н И К А К В А диня  Cry Вие да знаете такова нещо, аз пак ще пробвам след няколко дни, ега ти, цяло лято чакам дините, а да се окаже, че неможело  Sad

МамаМеца, стискам палци малкото Венче да се оправи бързо!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт