Защо хората се озлобиха

• 12 192
  • 276
  •   1
Отговори
# 135
Момичета,  отдавна съм се разочаровала от държавата.
Дори вече не ми се говори, спори, убеждава, съмнява, МЕЧТАЕ , гласува.
Народа си псува и гледа сърдито, защото  го ограбиха свои хора.
А да търсиш врага между свои е най-трудно.

Animal See No Evil
де да беше виц това:
Учителка към класа... - "Ученици тази година ви се паднаха скучни книги за четене през лятната ваканция... "

Честит ден на будителите!... с малко закъснение, ако има учителки по бълг.език и литература.
Честит "Хелуин" на родители, ако имат още тикви   ...

# 136
Лозана, я сподели ти, какво точно си направила за "пробуждането" на народа, който тотално те е разочаровал?

# 137
Това със скучните книги какво трябва да значи?
И на мен са ми скучни много книги. В училище четох българската литература едва като дойде време за кандидатстване. Лятото съвсем други произведения четях. Не съм сигурна обаче колко хора са прочели Петокнижието на Достоевски в гимназията вместо задължителните възрожденски патоси.

# 138
Според мен желанието да учат се възпитава, а и какво означава да им е интересно и забавно? Забавно училище, забавна работа?
Защо с въпросителен знак? Аз обичах да ходя на училище. Забавно ми беше. И на работа всеки ден съм ходила с удоволствие (сега работя от вкъщи). Имаше период, в който нямах търпение да отида на работа и дори... спях на работа. Joy Моята работа беше един 10 годишен купон с готини хора. Joy

# 139
Според мен желанието да учат се възпитава, а и какво означава да им е интересно и забавно? Забавно училище, забавна работа?
Защо с въпросителен знак? Аз обичах да ходя на училище. Забавно ми беше. И на работа всеки ден съм ходила с удоволствие (сега работя от вкъщи). Имаше период, в който нямах търпение да отида на работа и дори... спях на работа. Joy Моята работа беше един 10 годишен купон с готини хора. Joy

И аз обичах и обичам да уча. 22 години вече все това правя. И работата си харесвам, заради нея още уча. Blush Примерно навремето никак забавна не ми беше географията. Това означава ли, че е лош предмет? Че системата не струва? Аз просто не проявявах интерес и учех по задължение.
Не всички хора са като нас с Вас и обичат да учат. Не им е забавно, но неграмотни ли да останат?
Някои неща се налагат, но не са забавни.

# 140
Проблемът е, че тия, дето не са мотивирани, накрая искат същите екстри като тия, дето са били мотивирани. И после злобеят. Ма това, че 12 години са щракали с пръсти и са минавали между капките - друг въпрос. Те никога не са виновни и отговорни, искат си същите екстри и държавата/системата е виновна.

Ами не е точно така.

Ей от това идва злобата. Че някои хора си мислят, че се полага поравно.

# 141
Сирен, подписвам се с всички крайници под това мнение.

# 142
Аз пък не разбирам как може да се подпишеш дори с един крайник под това мнение , след като до сега разисквахме колко безумици има в системата, колко излишни неща се учат и колко излишни качества и идеи се възпитават.
Искаш да кажеш, че който избегне тези недъзи и е достатъчно самостоятелен да си изгради напредничава натура с гъвкаво мислене, собствени идеи и напасване … и успее повече от налягащите си парцалите или зубрачите или … то не заслужава успех и трябва да се приравнява надолу?
Единствено признавам напасващите се в системата и учещите, които пречупват умно и отбират нужното , така че да могат да ползват системата и наученото за свои цели. Но това не са зубрачите. И ако наистина системата Е толкова порочна, то това не са и отличниците.
В интерес на истината имам 20 годишен трудов стаж с висока квалификация. Отличниците от техникума и после от университета не са от изкачващите се бързо в кариерата. Не говоря за отличниците с изкл. способности, а за отличниците зубрачи. Защото в реална критична ситуация с клиенти няма урока на изуст и после моля другарката ме похвали.   Има нужда от доста други качества

# 143
Именно. Едно солидно ниво към петица, плюс ясен интерес какво ще се прави занапред. Имах съученици - след 10 клас абдикираха от "несериозните" предмети. Те си знаеха кой ще е лекар, кой адвокат и останалото го бутаха технически, каквото иска да чуе учителят. Щото има балкан разлика дали ще се раздадеш за един предмет, или ще кажеш каквото иска да чуе даскалът и ще изкараш техническа шестица.

Ми това е, не е да си 100% успешен ученик, а за някои неща да позамажеш, други да оставиш на ниво петица, и да си гледаш пътя настрани и напред. Изумена съм от хора, които 100% се раздават за училището, като мислят, че ще има ползи от това. Ма то затова се отсяват умните от тъпите и псевдо-умните...

# 144
Лозана, я сподели ти, какво точно си направила за "пробуждането" на народа, който тотално те е разочаровал?

Аз съм разочарована от управляването на народа  и наложените двойни стандарти и пр.
Трябваше вече амнезията да е преминала от опиянението на 90-те години  и мечтата за бързия влак на Европа.. . 
А види се всичко се прави за ЕС, и против БГ. До кога ще чакаме нещо добро, изгодно за БГ.
  С механизми позволени като права и задължения, защитавам достойнството на българския народ и  правото му живее достойно.

# 145
Сирената ти нямаш 2 мнения, които да са консеквентни. Който каквото и да напише подхващаш по гребена... важно е да се пише … не какво се пише и дали мнението е консеквентно с предното.

# 146
... Изключения също познавам и пропастта между двете е огромна.
На мен лично, в подобни случаи заговори ли се за пропаст, не за плавно разпределение, за спектър, ами за пропаст, неизбежно ми изниква едно съмнение към цялото твърдение. Не в искреноста на автора, разбира се, а в точността на наблюденията му. Embarassed
Възможно е разбира се. На мен лично ми е направило впечатление, защото съм имала такива наблюдения в моя живот. Не мога да кажа дали другите ги имат. Даже не искам да се впускам в подробности, защото не е за форум... Но да, моето мнение е, че между средна класа (която почти няма) и богати българи разликата е огромна. Като тръгнеш от шампанското като вода и стигнеш до чантите за по три-пет хиляди евро. И да, на Запад също има, но Прада може да си купи и някой назначен на работа, не е задължително да е богаташ. И на Бора Бора ходят и моите колежки, не е непостижимо. Шампанско и аз пия и не съм никакъв хай-лайф. Това ми е мисълта за пропастта у нас, но може и да греша, съгласна съм и може наблюденията ми за България да не са актуални.

# 147
Искаш да кажеш, че който избегне тези недъзи и е достатъчно самостоятелен да си изгради напредничава натура с гъвкаво мислене, собствени идеи и напасване … и успее повече от налягащите си парцалите или зубрачите или … то не заслужава успех и трябва да се приравнява надолу?
Въобще не казва това. Казва, че Айше с метлата на тротоара иска екстрите на дипломирания и с 10 години стаж програмист, ама без да опита дори вечерно да завърши. Естествено, че няма как да стане.
П.п.а смешното е, че и двете говорите едно и също, обаче кой знае защо ти я хейтиш.

# 148
  • Пловдив
Нямам предвид актуалност, Ли Лу, имам предвид, че няма пропаст, няма "дупка" - маса бедни, малка група ултрабогати и по средата почти нищо, както е прието да се представят нещата у нас за по-драматично, за по-апокалиптично.
Изобщо, ама изобщо не споря, че средният работещ на запад е по-богат от средния работещ у нас, то си има статистика и с колко, според държавата.

Е, сега, ако наречем "беден" средния работещ, това е друго, въпрос на оценка е. Просто "пропаст", в смисъл липсваща част от спектъра, няма според мен.

# 149
Въобще не казва това. Казва, че Айше с метлата на тротоара иска екстрите на дипломирания и с 10 години стаж програмист, ама без да опита дори вечерно да завърши. Естествено, че няма как да стане.
П.п.а смешното е, че и двете говорите едно и също, обаче кой знае защо ти я хейтиш.

Ще стане. И то не защото са българи и става въпрос за България., а защото България е в ЕС и заради световната политика, която сравни средната класа и социала. В Германия такава е насоката.

Общи условия

Активация на акаунт